PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224902
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Moim zdaniem serial Prison Break jest przykładem jak nie sprostać jednemu z najlepszych pomysłów fabularnych.
Nie chodzi o to, że serial jest słaby, ale o to, że po pierwszym, genialnym sezonie powstały trzy kolejne, które są tylko cieniem przygód w więzieniu Fox River.

Nie wiedząc jak ocenić całość, postanowiłem rozwiązać to matematycznie.
I tak moje oceny to:
1 sezon - 10
2 sezon - 3
3 sezona - 7
4 sezon - 6.
Wychodzi 6,5. Plus jeden za pomysł tatuażu z mapą, czyli 7,5.

ocenił(a) serial na 8
piotrowy

Moje oceny wyglądają tak:
1 sezon - 10
2 sezon - 10
3 sezon - 7
4 sezon - 5
Średnia wychodzi 8. I uważam, że to niesprawiedliwe, że tylko dlatego, że spaprali 4 sezon, serial spadł tak nisko w rankingu. Bo to już jest paranoja, żeby jakieś "Smerfy" były na 23 miejscu, a Prison Break, którego 2 pierwsze sezony były wręcz świetne, daleko za pierwszą setką... Szkoda, że ludzie w swoich ocenach zapominają o dwóch pierwszych sezonach i patrzą na serial przez pryzmat ostatniego, kompletnie nieudanego.

użytkownik usunięty
Claire_J

Mnie najbardziej podobał się sezon 2.

1 sezon - 10
2 sezon - 10
3 sezon - 10
4 sezon - 8

Czwarty sezon duży spadek. Mimo to daje ogólnie daje 10/10 serialowi.

ocenił(a) serial na 10

Twoje działania są nadzwyczaj skomplikowane, lecz postaram się sprostać temu zadaniu...

1 sezon - 10
2 sezon - 7
3 sezon - 9
4 sezon - UWAGA SPOILER! - Pozostał mi do obejrzenia jeden odcinek, ale nie chcę się za niego zabierać, bo wiem, że umrze Michael, a on musi wciąż żyć w mej pamięci [*] - [...] z tego względu moja ocena wynosi 10, bo zakończenie wymyśliłam sobie sama. Polecam, jest na pewno lepsze niż oryginał. Czy ktoś woli mój scenariusz? ;-(

Obliczenia :

10+7+9+10=36
36/4=...(?) Czy ma ktoś kalkulator? ;-D