PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224870
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Załamałam się kiedy na początku drugiego sezonu uśmiercili Johna!
Był moją ulubioną postacią w tym serialu i przez jego śmierć przestałam w ogóle oglądać dalsze
odcinki. Oczywiście po jakimś czasie się przełamałam i zobaczyłam serial do końca, ale to już
nie było to ;c
Peter Stormare zagrał, krótko mówiąc: BOSKO!!!
Uwielbiam tego aktora i mimo że grał czarny charakter w "Skazanym na śmierć" to i tak po prostu
nie dało się go nie lubić. ^^
Jeśli się rozchodzi o odcinek "First Down" to miałam dziwne przeczucie, że coś tu nie gra i że
Abruzzi raczej nie wyjdzie z tej zemsty żywy, ale jednak przez cały czas oglądania towarzyszyła mi
ta złudna nadzieja, że w motelu złapią Leszcza a nie Johna. I co?? BUM! Zamordowali go!!! ;ccc
Uważam że reżyser dużo stracił skazując na śmierć postać graną przez Petera, a zostawiając
T-Baga na którego po prostu nie mogłam patrzeć -_-
A wy jak sądzicie? ; )

PS. Serdecznie polecam inne filmy z Peterem Stormare! : )
Niestety nie ma na swoim koncie zbyt wielu głównym ról, ale jest jednym z moich ulubionych i
niesamowicie szanowanych aktorów. Z całego serca mu życzę wielu wspaniałych głównych ról i
sukcesów. : )

ocenił(a) serial na 10
karolina_k0

Nie wydaje mi się.. Jego rola w serialu skończyła się na tym, jak załatwił samolot. Pierwszy sezon należał do niego. W drugim nie było innej opcji. Musiało się tak stać :) W porównaniu do innych uciekinierów, miał ludzi, którzy niemal od razu pomagali mu się kryć na wolności. Gdyby nie chęć zemsty, prowadziłby spokojne życie aż do śmierci, ale taki przebieg wydarzeń bardzo mi się spodobał. Niektóre role nie były przeznaczone dla całej fabuły serialu :) A akurat w moim przekonaniu T-Bag bije na głowę Johna :p

ocenił(a) serial na 10
wesolyromekvlog

W sumie zgadzam się, że jego rola opierała się na zorganizowaniu samolotu, ale miałam nadzieję, że może rozkręcą z nim jakiś dłuższy wątek po uciecze. Szkoda tak szybko pozbywać się tak fantastycznej postaci i aktora xd. T-Bag faktycznie dostarcza wielu emocji widzowi ( nie koniecznie pozytywnych ;p ), ale mnie na przykład potwornie nudziła postać Davida ("Leszcza").. Po prostu przysypiałam na scenach o nim : /
Tak czy siak, przynajmniej śmierć Johna była niezapomniana. : D

ocenił(a) serial na 10
karolina_k0

Jego koniec był bardzo przewidywalny, od połowy pierwszego sezonu dostał swojego świra i przesadnie cudem inaczej mogłaby się się zakończyć jego historia :) Myślę, że nie wniósłby dosłownie niczego np w 3 sezonie. Perypetie z Leszczem/Sierotką (ahh te polskie tłumaczenia) zostały spontanicznie ułożone ze względu na życie prywatne. On był moim zdaniem najsłabszym ogniwem z całej 8 z Fox River i gdyby się zastanowić dłużej nad jego postacią, to mógłby nas jeszcze zaskoczyć, ale również nie żałuję takiego przebiegu wydarzeń jaki nastąpił :D

ocenił(a) serial na 10
wesolyromekvlog

Najsłabszym i najbardziej wkurzającym : / W drugim sezonie chyba chcieli zrobić z niego postać wywołującą pozytywne emocje po tym jego donoszeniu Bellickowi w Fox River i w moim przypadku im się to nie udało.
Ciebie też rozwalił fakt, że Świrus, przez tyle czasu sobie swobodnie jeździł na rowerze po ulicach w więziennych ciuchach i chadzał po mieście? xd Rozumiem, że FBI obrało sobie za najwyższy cel schwytanie Lincolna i Michaela, ale trochę mało prawdopodobne aby nikt nie zwrócił uwagi na kolesia, którego foty były co chwilę pokazywane w tv i który samym swoim wizerunkiem prezentował się co najmniej dziwnie xD