PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 224 tys. ocen
7,6 10 1 224050
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

moje typy
Michale Scofield Michał Żebrowski
Lincoln - Dariusz Juzyszyn
Sucre - Rafał Cieszyński
Haywire - Arkadiusz Jakubik, ewentualnie Paweł Burczyk
T-Bag - Radosław Pazura
Abruzzi - Dariusz Kowalski, Bronisław Wrocławski
Bellick - Henryk Talar
Westmoreland - może Olgierd Łukaszewicz
Sara - Małgorzata Teodorska
Naczeelnik Henry Pope - kiedyś bym powiedział Marek Perepeczko, teraz może Jan Machulski, albo Stanisław Mikulski
Tweener - Bartosz Obuchowicz
Veronica - Weronika Rosati
Kellerman Szymon Bobrowski

czekam na wasze komentarze i propozycje

ocenił(a) serial na 10
pankaczy

Ja na peno za Weronike nie wzięłabym Weroniki Rosati:P Całkowiecie nie pasuje:P:P:P

Wojtek_dpo

nie no ja bym do roli scofield'a dala tylko i wylacznie pana rubika .... buahahahahahahahahahahahahahahahah
a tak poza tym to macie wszyscy niezle namieszane...
w polsce nie ma dobrych aktorow...niestety
ja tez juz nie moge doczekac sie 3 serii,ale litosci tymi propozycjami po prostu obrzydziliscie mi wieczor

pankaczy

na któregoś z agentów ja bym dała Pieczyńskiego
http://filmpolski.pl/fp/index.php/113410

Kami122

Michael-Paweł Małaszyński
Sara- Joanna Brodzik
Veronica - Weronika Rosati
T-bag - Szymon Bobrowski

ocenił(a) serial na 9
pankaczy

cześć Kaczy , zacząłeś fajny temat :) wyślij swoja fotkę , myśle ,że z powodzeniem zagrasz Michale

ocenił(a) serial na 10
Kroliczek_3

a ty pewnie rownie dobrze zagrasz Sarę:))))))))))))))))))))))))))))))))

ocenił(a) serial na 9
pankaczy

no można spróbowac , trzeba wciągnąć w temat znanego reżysera , może cos z tego zrobi , :)

ocenił(a) serial na 10
Kroliczek_3

i kogos kto ma duuuuuuuuuuuuuuuzo kasy bo inaczej to bedzie jedna wielka kupa i nie dorowna klasie serialowi Warto Kochać

ocenił(a) serial na 5
Kroliczek_3

A to moje propozycje:

Michael Scofield- Maciej Zakościelny
Lincoln Burrows- Mariusz Pudzianowski
Paul Kellerman- Szymon Bobrowski

pankaczy

prosze cie bardzo to jest starsznie głupie co napisales polska wersja skazanego wstyd polacy moga nakrecic 2 czesc dlaczego nie a nie skazanego nie te progi w polskim kinie a gdzie by krecili we wronkach ha ha ha ha czy w strzelcach porazka jeszcze raz ii zebrowski jako michaele prosze cie kto to wogole jest zebrowski aktor nie wiem a wiem Pan Tadeusz pasuje idealnie do tej roli wogole nie masz pojecia o filmie

ocenił(a) serial na 10
dlaczemu

a ty masz wielkie pojecie o filmie, trzeba bylo czytac wyzej jak stwierdzilismy ze scofielda nie ma kto zagrac i ze polacy w zyciu by takiego serialu nie zrobili, jedna osoba podala swietna obsade i aktor pasuje prawie ze idealnie do scofielda, a co do zebrowskiego to bardzo dobry aktor i nie wiem co od niech chcesz

ocenił(a) serial na 9
pankaczy

to prawda , że można poszukac wśród nieznanych w tv serialach , mamy caa masę wspaniałych aktorów ukrytych w teatrach , często w małych miejscowościach ...

ocenił(a) serial na 10
Kroliczek_3

polacy potrafia zrobic dobry serial, przyklad: glina, oficer, sfora, kryminalni, fala zbrodni, moge sie zalozyc ze tajemnica twierdzy szyfrow tez bedzie super. w polsce sa zdolni ludzie tylko brak jest pieniedzy zeby to puscic za granice. kto znal przed premiera pb wentwortha millera albo evangeline lilly z lost - nikt, dlatego seriale promuja aktorow nawet polak moglby zagrac

pankaczy

kaczor prosze cie nie pisz pierdolek na temat zebrowskiego polskie kino a fabryka snow a wiec wypozycz sobie wiedzmina i powodzenia

ocenił(a) serial na 9
dlaczemu

ale można przecież troszke pofantazjowac i zabawic się w reżysera , myślę , że tu wszyscy razem wymyślimy jeszcze coś fajnego , może i wiele lepszego od niektórych hitów kasowych , w gruncie rzeczy beznadziejnych , taki darmowy poradnik dla nieudaczników filmowych ... bez urazy , oczywiście

dlaczemu

raczej Michael nie jest lalusiowaty. To typ zamkniety w sobie i ani zebrowski a ni damiecki sie nie nadaje na niego;/ wogole w Polsce nie ma takich aktorow;/ a weronika rosati? to co ona umie? chyba sie smiac tylko bo inteligencja to ona nie blyszczy:|

ocenił(a) serial na 10
pankaczy

Ja proponuje na Bellicka - Mariusz Jakus (odrazu mi się z Bellickiem skojarzył), tak samo jak Kellerman z Sz. Bobrowskim:)

ocenił(a) serial na 7
pankaczy

a akcja niby gdzie ma sie dziac ? :D w grudziadzu ? :D

ocenił(a) serial na 6
Marika_8

Na Mokotowie ;)

ocenił(a) serial na 10
pankaczy

a moim zdaniem nikt nie zastapi Millera!!!!! Dópa... i koniec kropa (",)

ocenił(a) serial na 10
pankaczy

proponuje Michale Scofield Małaszyński ma to coś w oku

ocenił(a) serial na 10
kornomaniak

Małasz jako Scofield. HMmmm. Chyba z polskich aktorów najbardziej by pasował!

ocenił(a) serial na 6
pankaczy

-Szymon Bobrowski pasuje idealnie na Kellermana.
-Scofielda może zagrać ktokolwiek kto przez cały sezon potrafi żyć na pełnym wdechu z pochyloną głową i mówic szeptem.
-Mahoney - Cezary Pazura
-Haywire - on miał ze 2 metry a Jakubik ma pewnie ok 150cm.
-Tweener - może byc Obuchowicz w sumie
-Abruzzi - ja widze tu tylko Krzysztofa Majchrzaka!
-T-Bag - Pazura młosy może byc
-Bellick - Talar
-Sucre - Cieszyński, i cera i ma dobrą łapę
-Kim - jest jedyny, jego mógłby grać tylko młody Bolo Yeoung
-B.M. Franklin - może Olisadebe????;)
reszta pasuje, ok, kręcimy...!!

ocenił(a) serial na 8
pankaczy

czytają te komentarze jestem jak najbardziej za tym żeby nikt sie nie ośmieszał kręcac polskiej wersji. sory ludki ale zakościelny to może grać w chorych serialach o policji a nie konkretnych serialach. polski jedyny dobry serial to Oficer z szycem i małaszyńskim.

ocenił(a) serial na 9
P_r_e_d_a_t_o_r

A może Bellicka by zagrał Cezary Żak a T-Baga Artur Barciś???:)
Nie, na poważnie to Mariusz Jakus świetnie pasuję do roli Bagwella
Możnaby tu też wcisnąć Borysa Szyca, tylko kogo mógłby zagrać??? Może Nicka Savrinna... Co do Krzysztofa Majchrzaka to zgadzam się że byłby świetny jako Abbruzzi. Krzysztof Kowalewski jako naczelnik Pope. Jan Frycz
jako Westmorland...może. Największy problem jest oczywiście ze Scofieldem... nie wiem może Jan Wieczorkowki????

ocenił(a) serial na 5
Miszka_Kozlov

Wieczorkowski?!?!?!?fuuuuuuuu...nie pasuje na Scofielda!!i chyba sie jeszcze w polsce taki nie urodzil ktory by pasowal ale zgadzams ie z propozycja K.Majchrzak jako Abbruzzi:) a na weronice hmmm...moze byc rossatii i tak dlugo by nie pograla:P

ocenił(a) serial na 6
P_r_e_d_a_t_o_r

polski jedyny dobry serial to "matki, żony i kochanki" z englertem ;)

ocenił(a) serial na 6
pankaczy

a Oscara Shalesea (a raczej jego zdjęcie) Andrzej Grabowski (a raczej jego zdjęcie) :)

ocenił(a) serial na 6
tomek100milionow

a BANKSA mariusz pudzianowski ;) (Banks - ten wieeelki murzyn w pace, po tym jak Bellick tam trafił)

ocenił(a) serial na 6
tomek100milionow

a Lincolna ktoś kto wygląda jak BAŁWAN ZE ŚNIEGU! haha

ocenił(a) serial na 6
tomek100milionow

Ja niemam zielonego pojecia kto z polskich aktorow mogłby nadawać sie do PB. jedyne co mi pasuje to Jakus na Bellicka. I to wszystko.

ocenił(a) serial na 6
gambit_7

ja tez nie wiem. przeciez mamy dopiero 5(?) odcinek w tv ;)

ocenił(a) serial na 6
tomek100milionow

a skufilda jakies beztalencie z zasobem jednej miny (pwłny wdech, pochylona głowa, mowa szeptem. itak przez cale sezony! gdzie jest rezyser?? )

tomek100milionow

Ja mam nawet miejsce w Polsce gdzie może sie dziać akcja, każdy upiera sie przy więzieniu a polskie realia są całkiem inne.

Troche nagne fakty:D
Akcja powinna sie dziać na stadionie w Warszawie. Młody wietnam Majkielin Scoifeldin który wytaułował sobie pół Warszawy (no moze caly bazar, ma tatułaż) przybywa do Polski na bazar by uratować brata Lincolina Burowsina który pracuje tam jako niewolnik. Całym Bazarem Dowodzi Papież, (Ignacy Gogolewski), Lincolin popadł w długi i pracuje tam ciężko i za darmo, po 3 tyg moze być dramatycznie bo chcą go zabić, ale to w dalszych odcinkach :D:D Majkelin z własnej chęci trafia do tej niewolniczej pracy. Tam poznaje Bułgara Sucre z którym pracuje na jednym stoisku.

Gdyby tak pomyśleć, ułozyć cały serial na polskie realia, brzmi śmiesznie ale moze wyglądać ciekawie. Druga wersja, to historia niewolnicza Polaków We włoszech na plantacji pomidorów czy ogórków. (Kiedys coś o tym mówili w telewizji)

ocenił(a) serial na 8
pankaczy

Owszem można by było zrobić polskiego brejka ale powiedzmy sobie szczerze kto by to oglądał ; )
Gdyby dać tych starych teatralnych aktorów i dobrego zagranicznego reżysera to może by coś z tego dobrego powstało w innym przypadku nic z tego.

ocenił(a) serial na 6
puritas_pu

oczywiście nikt by tego nie chciał, takie tylko żarty sobie stroimy

ocenił(a) serial na 8
pankaczy

Można by było zmajstrować obsadę dla jaj np Scofielda zagrałby zakościelny ale wówczas wtedy człowiek oglądając go nie oglądałby z powagą i skupieniem natomiast oglądałby z miną kpiarską i pełną pobłażliwości i skupiałby się na tym aby wykryć jak najwięcej mankamentów zakścielnego. Widz albo śmaiłby się albo byłby zażenowany.

ocenił(a) serial na 6
puritas_pu

zakościelny jest skończony, tylko romanse są dla niego. chyba że nie..

tomek100milionow

Ale wy coś jesteście pesymistycznie nastawieni. Jakby dali nieznajomych aktorow i dramatyzm jak oficera, to kto wie:) To tylko takie moje spostrzeżenie trzeba byc optymistą:D

Doctor_CayyMan

He he...Z tym bazarem to ci wyszło Cayyman :-) Jestem ciekaw kto by grał T-Baga. Może Paździoch ? W końcu też pracuje na bazarze i od dawna wiadomo że to menda i świnia :-)
A tak na poważnie to trudno przerobić na polskie warunki Prison Break z jednego powodu - w Polsce nie ma kary śmierci więc motywacja głównego bohatera była by żadna nawet gdyby polski Linocoln był skazany na dożywocie.
Ewentualnie scenarzyści mogli by przerobić scenariusz tak że kara śmierci została w Polsce przywrócona a pierwszym skazanym bybłby Lincoln.

ocenił(a) serial na 7
Barfly

No koledzy drodzy. Jak w Polsce zrobić film o kolesiu skazanym na karę śmierci, skoro kary śmierci nie ma? :P Chociaż właściwie... Kto wie co Familia znowu wymyśli...
Ale można by na przykład zrobić "Skazanego na dożywocie". Nie mają 30 dni, tylko 30 lat na ucieczkę. Przypuszczam, że spora część widzów byłaby zadowolona. Bo kiedy skończy się "Moda na sukces" to co będą oglądać? :D

pankaczy

Po kilku odcinkach zrobiłoby się z tego ,,S jak Skazany''.Ludzie nie odchodziliyby z przed telewizorów w napięciu czy pan Skolfiedelski ujawni pani Tankredowskiej iż ma dziecko z inną...

Madelleinne

Bellick - http://www.filmweb.pl/Mariusz+Jakus,filmografia,Person,id=6962

pankaczy

:) cóż :) pal sześć obsadę :) i napewno jestem do tyłu z polskimi serialami :) ale ... cholerka ... (i to by był mój komentarz do polskiej kinematografii i seriali)

a czujecie jakby w M - jak miłość wprowadzić jakiś taki wątek ?? :D:D:D

ocenił(a) serial na 6
Crazy_Ivan

a o co chodzi??
pal szesc wszystko, co nie jest na serio, wtedy?

ocenił(a) serial na 6
Crazy_Ivan

ja jestem za tym zeby w M jak Milosc dali taki watek że całą tą rodzinę niechby cholera wzięła albo szlag trafił! :)

ocenił(a) serial na 8
pankaczy

Na Scofielda może Mateusz Damięcki ?? jest młody aktor wydaję mi sie tez nie najgorszy według mnie to aktor najbliższy postaci Millera.

ocenił(a) serial na 8
pankaczy

Fish - Damięcki
Link - Małaszyński
Sucre - Tomasz Olejarczyk
T-Bag - Michał Wójcik (Ani Mru Mru)
Abruzzi - Linda
Bellick - Jakus
Westmoreland - Kondrat
Sara - Cielecka
Pope - Grabowski
Veronica - Grochowska
Kellerman - Bobrowski
Tweener - Obuchowicz
C-Note - n/c ;D
Nika - Przybylska

ocenił(a) serial na 8
div3rsion

Zamiast Cieleckiej w miejsce Sary dałbym Agę Włodarczyk :))

ocenił(a) serial na 9
div3rsion

o widzisz, to mi pasuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!