Że serial powinien sie skończyć na tych 16 zapowiedzianych odcinkach?Wiem że serial bije rekordy popularności ale...jak juz wcześniej gdzies napisłem, nie może sie z niego zrobić telenowelowaty Lost, a tak sie stanie jesli bedą to w nieskończonośc przeciągac.Jak narazie serial trzyma bardzo wysoki poziom i niech tak zostanie do końca.
a z kad masz te informacje? slyszales od kolegi swojego kolegi czy masz moze linka do nich ?
No właśnie skąd takie plotki??Na tv.com jest tylko info o 16 odcinkach i niech tak zostanie!!
chlopie lost nie jest telenowelaty...poza tym odniosl wiekszy sukces niz invasion...nie przecze ze serial jest dobry ale lost jest i tak lepszy...
Z jednej strony szkoda się żegnać z ulubionym serialem, ale z drugiej nie można też naciągać scenariuszu w nieskończoność. Z Lost rzeczywiście przeginają, bo jak czytałem, mają kręcić jeszcze nie jeden sezon. Troche wkurzają mnie te ostatnie romanse na wyspie i wydłużane wspomnienia bohaterów, bo odwracają uwagę od sedna sprawy. Moim zdaniem Prison Break powinien zamknąć się w tych 16, ostatecznie 22 odcinkach.
Nie wiem wogole dlaczego porownujecie Prison i Lost?Prison jest zupelnie innym serialem(mam nadzieje ze nie tasiemcem:)).Chociaz z drugiej strony jezeli kazdy kolejny odcinek mialby tak ciekawa fabule to nie mam nic przeciwko:)
wogle jak możecie porownywac P.B do takeigo ścierwa jak LOST:|pozatym 22 odcinki bedą napewno w sumie nie ma co dalej oglądac co by meili niby wiece pokazywaC??zycie Michaela i Sary??w sumie mogliu by pokazac jak oni ucikeaja gliną ale to by uz nie pasowało do filmu no i do tytulu:)pozdro i zerknijcie czase3m od czasu dfo czasu na http://pbthebest.blog.onet.pl
Własnie wyzej napisalem,ze nie ma co porownywac tych dwoch seriali:)
Ale co tam:)Widac ze ludzie poprostu dawno nie widzieli dobrego serialu i nagle pojawiaja sie dwie przyzwoite produkcje:)Jednak PB nie da sie porownac z zadnym innym:)Nawet z Rodzina Soprano ,ktora uwielbiam:)
Pozdrawiam wszystkie fanki PB:)
Ej,m jakby się dało napisać LOST jeszcze większymi literami, to byśto zrobił?
To jest tytuł, a nie skrót. Tylko pierwsza litera jest duża.
Myślę, że dla wszystkich tych osób, które obejrzały 13 odcinków w dwa dni, 9 a nie 3 brzmi bardziej atrakcyjnie; )Zwłaszcza, że trzeba było tak strasznie długo czekać na dzisiejszy dzień.
Ale równocześnie mam nadzieję, że autorzy jednak poprzestaną na zapowiadanych 22. Po prostu 2 seria nigdy nie wychodzi tak dobrze jak 1.
Co do porównywania "Lost" i "Prison Break" to chyba nastąpiła jakaś głęboka pomyłka. Przecież to zupełnie inny gatunek filmowy. A tak nawiasem mówiąc, to "Lost" jest rewelacyjnym przykładem na przeciąganie struny. Nawet znajomi fani tego serialu zgodnie byli rozczarowani informacją o 2 serii.
A odcinek przypominający o poszczególnych wątkach serialu. . . Nigdy w życiu nie spodziewałam się czegoś tak równie niecelowego. Albo oglądasz serial i nie trzeba ci przypominać o czym on jest, albo go nie oglądasz - w przypadku tych osób ten odcinek kompletnie nic im nie da.
Co do 2 serii PB-to moze ktos oprocz mnie takze slyszal,ze sa plany na 2 serie,ktora opowiadac ma o losach "uciekinierow" poza murami przytulnego Prisona:)
Miller mówił w "Behind the Walls", że scenarzyści mają już zaplanowany drugi sezon... No cóź, zobaczymy co z tego wyniknie, a tymczasem już jutro nowy odcinek :D
Beznadzieja. Serial był ciekawy do, bodajże, 11 odcinka, kiedy to "popsuli" Abruzziego. Potem już nie było to samo. Z ciekawości obejrzę jeszcze parę odcinków, ale nie wydaje mi się, żeby utrzymały poziom tych początkowych.
jesli maja robic 2 sezon to nie wrozy serialowi nic dobrego... no moze sie mile rozczarujemy najwyzej ;]
Nie mogę się zgodzić, że druga seria nigdy nie wychodzi tak dobrze jak pierwsza. Przykładem jest choćby serial "24" - każdy kolejny sezon (czyli serialowy dzień) jest coraz bardziej pasjonujący.
Pozostaje miec nadzieje, że w tym przypadku będzie podobnie. ;)
A odcinek przypominający nie jest tylko odcinkiem przypminającym, są tam też wywiady, zdjęcia spoza planu... Fani na pewno się nie pogniewali (ja przynajmniej nie). ;)
no tak 24 godz trzymaja poziom, ale kazdy sezon to oddzielan historia wiec to inny przypadek. no chyba ze tu tez wymysla cos zaskakujacego... a jesli maja to ciagnac jak chocby lost gdzie w drodze jest juz 3 sezon to raczej lipa.... seriali typu "moda na sukces" jest wystarczajaco duzo
Bez przesady moi drodzy, mysle, ze opcja nakrecenia dodatkowych 9 odcinkow (bo tyle chyba jest w planach na sezon 2) nie uczyni z prison break telenoweli. Przeciez jeszcze calkiem sporo scenarzysci mogliby nam powiedziec. Np wyjawic rabek historii Sucre oraz przyczyny slabych relacji Dr Sary i gubernatora, a takze powiedziec wiecej o szczegolach powstawania genialnego planu w glowie Michaela. Na szczescie na to nie trzeba bedzie dlugo czekac, bo troche backgroundu poznamy w odcinku 16. 17 zapowiada sie rownie ciekawie, znow pojawia sie dalsze problemy. Ta historia wciaga :) Mysle, ze do tej pory Prison break nie zawiodl. :D
Dla mnie serial może mieć i 5 sezonów pod warunkiem, że będzie nadal trzymał wysoki poziom.I miejmy nadzieję, że nie zrobi się taki nudnawy jak Lost.
Masz racje cos mi sie wydaje ze amerykance czujac w powietrzu zapach 'dolarow' zrobia wszystko by byl ona jak najdluzysz. Dla mnie jest oczywise ze powinien sie skonczyc po 20 -30 max odcinkach i to wszystko... nic wiecej juz widac ze jest naciagany. Pierwszy bym zakonczyl w ten sposob ze oni uciekaja, biora coopera pieniadze i zyja gdzies na wygnaniu. Moral - nie zawsze wygrywa sprawiedliwosc itd...
Podjezewam ze wlasnie sie to tak skonczy.Pewnie zrobia do tego 2 sezon gdzie beda chcieli sie oczyscic z zarzutow, wrocic do USA, Fish bedzie chcial wyrwacc lekarke, beda chcieli uniewinnic Linka i pod to podciagnac warunkowe zwolnienie po ucieczce z wiezienia, a dzieki milosci lekarki do Fisha ktorej ojciec - gubernator pomoze im w odzyskaniu dobrego imienia i wolnosci.
Na koniec bedzie slob na ktorym Abruzzi i ten fajgy murzyn i wszysy beda zyli dlugo i szczesliwie :D
ja mam nadzieje ze sie zakonczy na ucieczce, potem jeden odcinek o tym gdzie sie znalezli itp., oczywiscie jeden z nich wpadnie. Dla mnie scenaiusz bedzie taki:
16-michael probuje znalezc droge bez mapy
17-trafia na kolejna przeskode
18-szuka innej drogi
19-jego brat zostaje uniewinniony
20-ucieczka (odc konczy sie gdy sa przy wyjsciu, wlacza sie alarm jak sa jeszcze w wiezeinu)
21-uciekaja, lecz komus sie nie udaje
22-sa gdzies na odludziu, portyrykaniec jedzie do lachy i wpada w rece policji
ver alternatywna
16-kopia tunel
17-kopia dalej
18-trafiaja na rure
19-piluja rure
20-kopia dalej
21-wychodza w bunkrze z Lost
22-nikt nie wciska przycisku i cala wyspa wylatuje w p***
:)
Wersja 1 bardziej prawdopodobna, ale za to 2 mogłaby się okazać wielkim hitem! :D
Goofy świetna koncepcja, ale błagam nie mieszaj PRISON-a z lostem.Taki związek mógły być fatalny w skutkach-może lost zyskałby oglądalność ale nie PB.pozdro :)
hehe, ta koncepcja nie byla moja, juz ktos wczesiej tutaj powiazal PB z Lostem a ja tylko to rozwinalem ;) oczywiscie w praktyce takie zakonczenie jest wogole niemozliwe, chociaz... ;)
W końcu jestem po pierwszych odcinkach od czasu 13 i musze przyznać że to jkuz nie jest ten sam Prison Break.Odcinek 14 miał być ostatnim odcinkiem serialu zdeecydowanie-co nie znaczy ze był kiczowaty-ni nie. Mam nadzieje że szybko jednak skończą serial no bo ileż można uciekać z więzienia.Plan Michaela był doskonały zaplanowany na 13 odcinków w 14 odcinku miało się udać lub nie.Scenarzyści jednak wprowadzili tajemniczego informatora a tym samym przedłużyli serial o conajmniej 7 odcinków (2 tygodnie do kolejnej egzekucji Lincolna).Ehh mam nadzieje że jednak efektownie zakończy się wg mnie najlepszy serial 2005 roku i że to przedłużenie wyjdzie mu tylko na dobre.Pzdr fanów
Bedzie II sezon to już jest oficjalnie potwierdzone...
A bedzie on opowiadac losy bohaterów po ucieczce z więzienia... Jak sie ukrywają itp itd... Miałem gdzies link, jak znajde to wkleje...
Dla mnie jak najbardziej taki scenariusz odpowiada... Gra aktorksa w tym serialu jest naprawde niesamowita i fajnie bedzie zobaczyć naszych ulubieńców w innym otoczeniu niz wiezienie... Będą mieli wikesze pole manewru i wtedy ten serial zamiast tracić na popularności może ją jeszcze zyskać...
ale takie tylko moje zdanie ;) pozdrawiam
To nie jest głupi wymysł z połączeniem PB i Losta, tylko pomysł, Wentwortha Millera :) czytałam o tym na necie, że niby mają iść, i dostać się do bunkra... tylko nie pamiętam gdzie to było, jak jeszcze znajde, to podam link... to by dopiero było ciekawe :)
Co do ilości serii, to zależy, mogłoby im się udac, spójrzcie na "mode na sukces" :P:P:P
A i ze Lost to "ścierwo" to też z lekka przesada, spadł, ale np. 20 odc. 2 serii, zapowiada się nieźle...
Czy dziśaj znaczy 17.04.06 będzie 18 odcinek PB czy może kiedy indziej, no bo są święta i mogą zmienić plan emisji. Wiecie coś o tym ??
Tak dzisiaj w telewizji FOX bedzie emitowany kolejny czyli juz 18 odcinek PB a jesli ktos chce sie dowiedziec cos wiecej( opisy odcinkow, zdjecia i inne informacje) www.prisonbreak-online.com
TYLKO ŻE PO ANGIELSKU
eee ja tak wcalenie nie uwazam PB jest nadal swietny szkoda tylko tej przerwy ale to juz za nami ep 16 niby flashback ale naprawde dobry ep , 17 cudny!! czekam na kolejne;]
hehehehe to za w Polsce sa teraz swieta to nie znaczy ze PB nie ma byc emitowane w ameryce :P
obejrzałem sobie kolejne dwa odcinki i uważam że serial staje się niestety coraz bardziej naciągany;-) To porozumiewanie się braci przez kanalizację izolatek albo ustalenie miejsca zamieszkania agenta rządowego Secret Service hmm no nie wiem jak na mój gust to troche dziwne no i jeszcze ta gładkość podłogi pod wykładziną.Ci którzy obejrzeli 17 odcinek będą wiedzieć o co chodzi.N o zobaczymy jak dalej poukładają się te "paranormalne" sytuacje.Pozdrawiam
A jednak wrócił stary dobry prison w odcinku 18. Mam nadzieje że zostanie taki do końca:)
21 odcinek jest kapitalny...chyba moge zaryzykowac stwierdzenie ze jest najlepszym odcinkiem mimo ze przewidywalnym...takiego wlasnie zakonczenia sie spodziewalem ale za to jaki klimat normalnie nie moglem odejsc od kompa trzymal od samego poczatku w napieciu takie zwroty akcji gdzie trudno sie doszukiwac nawet w kinowych superprodukcjach...