PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224899
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Na początku był jednym z najlepszych seriali, ale po świetnych pierwszych dwóch sezonach stał się po prostu żałosny.
Moje oceny poszczególnych sezonów:
1. seria: 10/10
2. seria: 9/10
3. seria: 6/10
4. seria: 4/10
Ogólnie serialowi daję więc ocenę 5/10.

Tak przy okazji dobrze, że już skończyli tę zabawę. Ostatnie 2 odcinki według mnie były świetne, chociaż było tam wiele błędów logicznych. No i co mnie ucieszyło najbardziej, że nie był w 100% happy end`em (dzięki temu serial zapamięta się na długi, długi czas).

użytkownik usunięty
czlowiekfrank

Racja, mi tez bardzo podobaly sie 2 pierwsze sezony. Tyle, ze wg mnie to 3. sezon byl najgorszy

ocenił(a) serial na 6
czlowiekfrank

Pełna zgoda. Gdyby serial został zakonczony w II sezonie, gdy bracia spotkali panią prezydent (czy pana, już sporo czasu minęło od oglądania ;)), byłby jednym z najlepszych jakie oglądałem. Wszystkie późniejsze to niestety opera mydlana, która miała na celu po prostu zarabiać pieniądze...
Patent na latynowskie więzienie w III serii był IMO niegłupi, trwał jednak za długo (nie w sensie ilości odcinków, a odcinków (chyba wszystkich?) w których przebywali w więzieniu.

użytkownik usunięty
BJFK

Nie rozumiem Was, skoro serial przestał Wam się podobać, to po cholerę go oglądaliście do końca?

z ciekawości??
żeby zobaczyc jak się skończy?
żeby sie przekonać czy może być jeszcze badziewniejszy?

ocenił(a) serial na 7
rpd0

Dokładnie, skoro się już wcześniejsze obejrzało, to trzeba było jakoś dotrwać do końca :D

"Tyle, ze wg mnie to 3. sezon byl najgorszy"

Tutaj się akurat nie zgodzę, gdyż trójka była mniej nudna i bardziej realistyczna od czwórki.

ocenił(a) serial na 7
czlowiekfrank

"Tutaj się akurat nie zgodzę, gdyż trójka była mniej nudna i bardziej realistyczna od czwórki."

No cóż, przynajmniej dla mnie :D
I sorry za 2 posty pod rządem :D

użytkownik usunięty
czlowiekfrank

Dlaczego trzeba było zobaczyć?
Więc jednak Was wciągnął. ;)
Mnie jak coś nudzi, to wyłączam i zapominam o tym.
Przyznajcie, że serial ten ma coś w sobie i jednak, chce się oglądać do końca.

użytkownik usunięty
czlowiekfrank

większość narzeka na 3 i 4 sezon, czytając różne komentarze na temat 3 sezonu myślałem że faktycznie będzie on słaby i nie śpieszyłem się z obejrzeniem. Jednak kiedy skończyłem oglądać byłem pozytywnie zaskoczony, bardzo dobry sezon, trzymał w napięciu jak 1 i 2 nie rozumiem czemu niektórym się nie podoba. z 4 sezonu widziałem narazie 2 odcinki i jak narazie jest ok

ocenił(a) serial na 10
czlowiekfrank

wielcy krytycy sie znalezli, chyba przesadzacie ze slowami dno, katastrofa, zal itp. prison break zaskoczyl nas wszystkich od poczatku do konca, jak mogli skonczyc na 1 sezonie skoro firma istniala nadal, trzeba bylo ja rozwalic nie;), powaznie, ten serial nauczyl mnie czym jest milosc braterska, przyjacielska, do drugiej polowki, do syna, co znaczy poswiecenie, profesjonalizm, odwaga,sila, prisona break nie zasluguje na takie zle oceny...