Pierwszy sezon serialu Prison 8.5/10, wprowadza widzów w niezwykle intrygującą historię pełną napięcia i genialnych pomysłów na ucieczkę z więzienia. Ciekawa fabuła, dynamiczne zwroty akcji i bohaterowie, z którymi łatwo się zżyć.
Drugi i trzeci sezon, choć trochę słabsze, nadal utrzymują dobry poziom - 7/10. Mimo że akcja nie jest już tak oryginalna jak w pierwszym sezonie, serial wciąż potrafi zaskoczyć.
Niestety, czwarty sezon mocno rozczarowuje, dlatego ocena to tylko 4/10. Twórcom zabrakło świeżych pomysłów, a fabuła stała się monotonna i przeciągana na siłę. Pojawia się wrażenie, że bohaterowie stali się niemal nieśmiertelni – mogą mieć broń przy skroni nawet 15 razy, a mimo tego wychodzą z każdej sytuacji cało. Pojawia się wiele nielogiczności, a wszystkie zwroty akcji wydarzają się dosłownie w ostatnim momencie, co wydaje się wymuszone i sztuczne. Dialogi wypełniają powtarzalne, typowo amerykańskie kwestie, jak „jestem twoją matką”, "obiecaj mi", "czy mi ufasz" czy „jestem generałem”, które po setnym razie zaczynają nużyć.
Patrząc na całość, serial mógłby spokojnie zakończyć się na trzecim sezonie, zachowując swoją dynamikę i świeżość. Kolejne sezony niestety tylko obniżają jego wartość