PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224919
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

SZCZERZE :]

ocenił(a) serial na 10

Jak myślicie, kiedy ten serial stracił swoją świetność?

Mnie się wydaje, że przy 3 i 4 sezonie.

ocenił(a) serial na 3
kinomaniakxdd

Zgadzam się. Pierwszy epizod trzeciego sezonu był bardzo dobry, ale dalej szerzyły się już same idiotyzmy. Wymienię kilka, moim zdaniem, grzechów głównych tych dwóch serii: nowe postacie są coraz bardziej śmieszne; generał, który kiedyś był "niemową" teraz gada jak najęty; Whistler był tak ważny, że dostał szybko kulkę w łeb; T-Bag irytuje coraz bardziej; każdy współpracował już chyba z każdym, a sojusz Linca i firmy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania co do głupoty scenarzystów; idiotyczny powrót Sary - szczyt bezczelności i ignorancji.
Do tego masa innych mniejszych lub większych błędów, których nie chce mi się teraz wymieniać.

Prison Break dostało jednak ode mnie 5, ponieważ mam duży sentyment do pierwszej serii i jeszcze całkiem miło wspominam drugą. Reszta to totalna porażka. Przykład na to, jak w pogoni za kasą można spieprzyć świetną rzecz.

ocenił(a) serial na 9
PanAnonim

Trzeci sezon jeszcze momentami był bardzo dobry. Błędem było wprowadzeniem Firmy i nowych intryg. Czwarty sezon jest żerowaniem na popularności poprzednich ;/

ocenił(a) serial na 7
kinomaniakxdd

Wg. mnie 1 sezon - genialny! No po prostu można go oglądać z fascynacją.
2 sezon - słaby
3 sezon fajnie zrobiony podchodził pod 1, plan ucieczki z wiezienia i te sprawy :)
4 sezon podobał mi sie do momentu kradzieży scylli przez scofielda (sama scena kradzieży i przygotowania genialne), zupełnie nie potrzebne przeciąganie mógł sie skończyć gdy oddali Selfowi dysk. (rudy myślał że jest cwany;)

ocenił(a) serial na 10
kinomaniakxdd

dla mnie tak:
1 seria: 10/10 po prostu rewelacja
2 seria: 8/10 bywalo nudno
3 seria: 9/10 dla mnie rewelacja, przypomnial sie pierwszy sezon
4 seria: 5/10 po prostu zenada, nic mi sie w tym nie podoba... kompletnie do dupy sezon. 5 to i tak za duza ocena.

ocenił(a) serial na 10
kinomaniakxdd

podsumowujac wydaje mi sie ze stracil swietnosc na 4 sezonie ;)

kinomaniakxdd

Jakby tworcy skonczyli na 1 sezonie to chyba byloby najlepiej, chociaz 2 jeszcze trzymal sie kupy. Pomimo porazki w kolejnych sezonach, Prison Break za 1 sezon powinien wylądować na pierwszym miejscu w rankingu, tak zajebistego serialu nigdy juz chyba nikt nie zrobi. Pamietam ze znajomy wpalil mi plyte z pierwszym sezonem dzien przed premiera w polsacie, obejrzalem wszystkie odcinki od razu, wrazenie bylo wielkie, wszyscy czekali na nastepne odcinki. Jesli chodzi o 4 sezon to obejrzalem 2 odcinki i dalej mi sie nie chce sciagac, to juz niestety nie ten sam film co na poczatku.

ocenił(a) serial na 3
kinomaniakxdd

Nie podniecałbym się tym 3. sezonem tak, jak niektórzy.
Uważam, że sam pomysł na wsadzenie Michaela znowu do więzienia był idiotyczny. Zwłaszcza, że Sona nie miało nic z tego klimatu, który towarzyszył w ostatniej scenie drugiej serii.

ocenił(a) serial na 7
PanAnonim

3 sezon to TOTALNA NUDA BYLA to samo co w 1 pffy ;/

ocenił(a) serial na 7
pannaannowata

nie ze nuda w 1 tylko ze taka sama fabula ;]

ocenił(a) serial na 8
pannaannowata

1 sezon genialny no i 3 wmiare reszta porażka ale cóż oglądam wszystko:D

sara137_2

Niepotrzebnie usunęli Sarę z serialu. Za to ogromny minus!

ocenił(a) serial na 10
Rosie_

Tak juz jest wszystko z czasem sie nudzi;) Ja nadal wierny fan...
1 sezon 10/10
2 sezon 9/10
3 sezon 8,5/10
4 sezon 9/10
Dla mnie to nadal Prison Break tego tytułu sie nie lekceważy