Końcówka ostatniego finałowego epizodu 3x13 The Art Of The Deal dała dużo do myślenia. Chodzi mi o wątek dotyczący Sary. W Internecie aż huczy od plotek, że Sara jednak żyje, a ja postaram się udowodnić wam, że może być tak faktycznie. Cofnijmy się kilka miesięcy wstecz, Kiedy Sarah Wayne Callies zaszła w ciąże główny producent poinformował fanów aktorki, że nie pojawi się w 3 sezonie, ale WRÓCI NA PLAN. Obiecanki cacanki, gdyby nie "dziwna" rozmowa Whistlera z Mahone, której najważniejszy fragment brzmi:
Whistler: Wchodzisz?
Mahone: Lepiej, żeby była w stanie zająć się czymś dużo więcej.
Ponieważ, jeśli zrobiła to, co myślisz, że zrobiła...
Mówię o Sarze...
To ona jest słabym ogniwem.
On ją odnajdzie.
A wtedy Scofield odnajdzie ciebie...
I mnie.
A ja nie będę płacić za wasz bałagan.
Whistler: Wchodzisz czy nie?
Mahone: Wchodzę.
Ta rozmowa została wtrącona nie bez powodu. Nie wydaję mi się aby scenarzyści wspominali Dr. Sare Tancredi tylko dlatego, że Michael chce się zemścić. Innymi słowy chciałbym stwierdzić fakt iż serialowa Sara pojawi się wkrótce w Prison Break.
zrozumcie wreszcie że Sara nie może powrócić bo nie ma głowy...chyba że ktoś jej przeszczepi :D
Jak juz mamy wracac do poczatkow tej calej historii: scenarzysci powiedzieli rowniez ze dadza Sarah Wayne Callies tyle czasu ile bedzie chciala aby byc z dzieckiem i ta rola bedzie na nia czekac...
wiec moze ta cala historia z ucieta glowa byla tylko pretekstem aby dac aktorce czas...
mysle ze glupio by bylo gdybysmy przez caly sezon ogladali tylko plecy jakiejs babki ktora zastepowala sarah i ta "smierc" byla sposobem na unikniecie takiej sytuacji...
Boże!!!!! ale wy jesteście tępi .... jak mówią ''To ona jest słabym ogniwem. '' to patrzą na Susan i to o nią chodzi...
Jecks temat głowy Sary już był xD I jej przyczepiania bądź zastąpienia czymś innym również=) Może scenarzyści wykorzystają jeden z naszych genialnych pomysłów na powrót jej głowy xD
nie jestem pewna ale czy przypakiem Lj nie wspominał czegoś ze był przy tym kiedy odcinali jej głowe? może mi sie coś pochrzaniło ale wydaje mi sie ze był taki moment
taaak...ale zaraz Ci maniaki odpisz w sposób następujący : "owszem LJ mówił że widział ..ale mówił też że zamknął oczy..więc nie wiadomo czy odcięli głowe". Tak więc wnioskuje z tego tekstu (bo już nie raz czytałem takie wytłumaczenie napalonych widzów) że w momencie gdy LJ zamknął oczy ...napastnicy chwycili za krzesło i wynieśli Sare np do kuchni lub na dwór.
LJ mówił, że był przy tym jak jej odcięli głowę, zasłonili mu jednak oczy, więc tylko słyszał, ale nie widział.
dobrze może i racja ze już nie żyje. ale
ale mam w sobie malutkie coś ze ona nadal żyje.
wróćmy do 1 sezonu kiedy to 'firma' wrobiła burowsa
wszystko perfekcyjnie zaplanowane. chociażby ten motyw z kasetą.
moze porpsotu filma zrobila jakis odlew... kopie ;d czy cokolwiek
(a teraz przypomnialo mi sie o tym zabitym prezydencie jak go przerobili ze nawet wyglad twarzy był zmieniony i tamte przygody z zębami.)
proszę przemyśleć tez ta opcje ;D
i niby po co mieli to robić ?! Sara nie zyje !!!!!!! Zrozumcie to , macie relację LJ widzieliscie jej głowę czego jeszcze chcecie ?!
Pod koniec odcinka 2x22 (SONA) Po ucieczce przed panamsską Lincoln pyta się jakiejś babki gdzie jest Sara a ona mówi że została wypuszczona zaraz po przesłuchaniu i wtedy widzi kogoś podobnego do sary i ubranego tak jak ona. Może to ją firma zabiła a prawdziwa dalej żyje.
ale Michael rozmawiał z nią przez telefon i raczej kapnął by się że nie rozmawia z Sara.. xP
Ja jestema tym że Sara nadal żyje. Od kąd odcieli jej niby głowe. Mam takie coś w sobie co mówi że ona powróci.
Ludzie, mam prośbę, rozmawiajcie ze sobą bez zbędnej agresji. Fajnie, że temat serialu ciągle jest gorący, stąd te emocje, ale bez przesady... Obejrzałem kilka ostatnich tematów i ilość zablokowanych wpisów robi wrażenie.
Jak ktoś oglądał S03E13 to widzi, że będzie kontynuacja. Czy to będzie sezon 3 czy sezon 4 - co to za różnica?! Powrotu przed wakacjami nie będzie. Mówią o tym producenci i ostatnio też aktorzy - powrót na plan ma nastąpić w maju. W wakacje nikt nie będzie emitował nowych epizodów. Tak funkcjonują telewizje na całym świecie. W sezonie urlopowym nie pokazuje się nowych odcinków hitów telewizyjnych.
Temat Sary wraca bezustannie i zawsze wygląda to tak samo. Żyje, nie żyje, żyje, nie żyje... Argumenty ludzi którzy uważają, że ona nie żyje są nijakie. No tak, ta odcięta głowa... Sara straciła pracę bo urodziła dziecko i się zapewne roztyła. Scenariusz powstaje z dnia na dzień i im dalej akcja brnęła tym więcej pojawiało się wątpliwości - dostrzegalnych tylko dla widza, nie dla bohaterów. Bo niby ten nijako-nieszczęsny LJ wszystko słyszał ale nic nie widział. W rozmowie Mahone'a z Rybakiem z S03E13 dotyczącej Gretchen pada jasno:
"Jeżeli ona (Gretchen) zrobiła to co TOBIE SIĘ WYDAJE że zrobiła, Sarah... To ona (Gretchen) jest słabym ogniwem".
Polecam czasem nie ściągać napisów tylko zaufać oryginalnemu scenariuszowi. Jak ktoś kto słyszy te słowa nie dostrzega, że scenarzyści próbują otworzyć sobie furtkę do możliwości powrotu Sary do serialu to się dziwię! Ja się już przyzwyczaiłem do jej braku w obsadzie i w sumie jest mi już obojętne. Już to widzę jak na początku 4 sezonu okaże się, że Gretchen więzi ją i scenarzyści już postarają się, żeby stała się kartą przetargową między Michaelem a Firmą. Pogmatwane, ale to w końcu serial rodem z US. A jak się akcja przeniesie z powrotem do Stanów to wróci i Kellerman. Bo w końcu ta jego śmierć jest też bardzo jasna i klarowna.
Tu nie chodzi o to czy się kogoś lubi czy nie lubi. Veronica dostała kulkę centralnie w czaszkę i to pokazano. Sprawa jasna - nie wróci. Abruzzi i Apolskis dostali kulki centralnie. Śmierć pokazano. Nie wrócą. Śmierć Kellermana i Sary została "pokazana" tak, że nic nie wiadomo. Owszem, głowa Sary, zaraz mi ktoś rzuci i wyśle kilka obraźliwych uwag. Ja odpowiem: widziałeś kiedyś trupa? Głowa z której spłynie krew nie przypomina człowieka przed zgonem. Lincoln uwierzył, że to Sara, dlaczego nie miałby uwierzyć. Już to widzę jak po otwarciu pudełka, wyciągnął sobie tą głowę i przyjrzał się jej z profilu... Może i Sara nie żyje, ale tak stanie się wówczas jeśli aktorka nie przyjmie roli w 4 sezonie. To, że taka propozycja zostanie jej złożona jest oczywistym dla tych, którzy obejrzeli ostatni epizod (przytoczony przeze mnie fragment rozmowy). Ja mam nadzieję, że odrzuci propozycję. Jeżeli poziom serialu stopniowo obniża loty to po co wracać do czegoś co jest na równi pochyłej? Sezon 3 lepiej się skończył niż zaczął. Zobaczymy jak to będzie.
Do zobaczenia we wrześniu! A może wcześniej...?
o rzeczywiscie !!! Nawet nie myślcie ze Sara wróci bo nie wróci . A ten cytat z Mahonem absolutnie niczego nie dowodzi , no moze oprocz tego ze Michael bedzie chciał zemscic sie na Firmie ( ale to wiadomo juz dawno ).
Z NAJNOWSZYCH ŹRÓDEŁ: SARAH WAYNE CALLIES WRÓCI!!!... jak mówi aktorka: "wróce w odcinku 03x14 bo LJ zamknął oczy i nie widział jak iluzjonista podmienił mnie z manekinem..stąd niby moja głowa <śmiech> .. na szczęście Linc nie odróżnił głów bo w tym momencie był zajęty depilowaniem klaty <znowu śmiech> chce wrócić do Wenta ale chciałabym żeby najpierw zmienił koszulke ..najlepiej z krótkim rękawem bo Panama to chyba troche gorące miejsce na longsleevy <śmiech>"
Ona musi żyć, przecież to była ważna postać serialu.Gdyby na prawdę umarła pokazali by scenę jej śmierci, aby wzruszyć widza i wzbudzić w nim nienawiść do zabójcy i zapewnić sobie oglądalność:) Zawsze kiedy w serialu umiera ważna postać scenarzyści poświęcają jej cały odcinek, a tu nawet jej nie pokazali przed "śmiercią" !
no rzeczywiście. i na pewno nie miało z tym nic wspólnego to ze ona była już w zaawansowanej ciąży. ja te ją lubiłam ale może jednak zaprzestańmy bajkopisarstwa. co bedzie to będzie.
Zgadzam się z Kamyczkiem. Równie dobrze może być że Sara nie żyje albo że żyje. W tym tygodniu był gdzieś na amerykańskiej stronie prison break wywiad z menedżerką Sarah Wayne Callies, która namawia swoją klientkę do powrotu na plan. Wszystko okaże się 17 września:)
Nie chcę tyle czekac ! Dajcie spokój z tą Sarą . Jak wróci ( a jestem pewny ze nie wróci ) to będzie kpina z widza i serial zejdzie na psy.
Jasne jest, ze wszystko zalezy od aktorki... scenarzysci pozostawili jej wolna droge: jesli bedzie chciala wrocic, to wroci. Jesli nie, wszystko pozostanie po staremu
Nic od niej nie zależy... ją już uśmiercili w tym serialu...
PS powala mnie wasza głupota...(albo to prowokacja...)
ludzie, czytam wasze wypowiedzi i aż normalnie nóż się w kieszeni otwiera. nie mamy pewności, czy ona nie żyje bo nic tak na prawdę nie zostało wyjaśnione. To równie dobrze mogła nie być jej głowa w pudle, które otworzył Linc. Teraz scenarzyści pozostawili sobie dwa wyjścia, jak wróci, z pewnością Michael ją odnajdzie i będzie happy end. jak nie żyje, to zemści się na firmie, i wtedy nie wiadomo jak się wszystko skończy.
Ale nie ma co gdybać. Wszystko się okaże w następnym odcinku. ;]
Przez lata myślałem, że mój dziadek nie żyje, a on poprostu odszedł na emeryture!!!
nie no w sumie to ona może żyć, bo Linc jest idiotą do kwadratu i mógł się pomylić... ale to by było strasznie głupie i naiwne że gościu pomylił się i przez niego Skoff wybije 156 pracowników firmy... 3 sezon jest ogólnie porażająco głupi :/
Widzialem trailer 3 sezonu gdzie Michael przytula Sare :) weic odcieta glowa to tlko blew Firmy :P takie jest moje zdanie xD
Ja widziałem nie tyle trailer 3 sezonu, co cały 3 sezon i w głowę zachodzę, gdzie Scofield przytulał Sarę. Jak na moje oko, to ją raz było widać jak rozmawiała przez telefon.
Istnieją cos takiego jak sceny wycięte ( np. z Molly ) ale powtarzam po raz 100 ze Sara nie wróci bo nie zyje . A poza tym dziwne ze zwolennicy jej powrotu nigdy nie potrafia jakos racjonalnie ( czytaj wiarygodnie ) udokumentowac swoich tez .
Sara nie żyje ? ? ? ? przecież wczoraj widziałem ją w 4 sezonie jak przytulała Bellicka.
Jasne, że Sara żyje! No bo drodzy państwo 4 seria zacznie się od momentu, gdy Michael budzi się po pierwszej nocy spędzonej w Sonie. Dochodzi do wniosku, że miał potworny sen... Co więcej - do serialu powróci Abruzzi, gdyż okazało się, że strzelano do niego ślepakami. Prawdopodobnie jako świadek koronny ukrywa się gdzieś w okolicy Tarnowskich Gór. Co ciekawe w 5 odcinku 4 serii Lincoln otrzyma pocztówkę z Holandii od Patoshika, który wraz z Veronicą pracują fizycznie w młynie.
Kellerman (oczywiście żyje, gdyż nie pozano, że umiera) powraca do serialu przebrany za kobietę (wielce prawdopodobne, że to on w 3 serii odwiedza więzienie jako zakonnica.
Pozdrawiam
Mówiłam, że nie będę tu pisać, ale po prostu nie mogę jak patrze jakie tu głupoty piszecie.... dla informacji wszystkich:
SARA NIE żYJE..... i pogódźcie się z tym a nie piszecie jakieś pierdoły... no to kończę...
Ale nie mogłam si powstrzymać jak widziałam jakie głupoty tu piszecie... ale już mnie nie ma...=P
Ten txt LJ "że nie widział jak obcinali Sarze głowę a tylko słyszał..." przypomniał mi scenę z PL filmu "Pieniądze to nie wszystko" - tam też markowali zabijanie człowieka -> i krzyczał i krew się lała:)
Co do głowy Sary - w pudełku pewnie była sztuczna głowa, w końcu „Firma” to fachowcy od FX (tak fajnie zmontowali ten filmik z garażu) to i głowę pewnie z kapusty zrobili ;]
PS. PL tytuł „Skazany na śmierć” przestaje się pokrywać z treścią filmu - powinni zmienić na "Skazana na śmierć" i będzie o tym jak Michael zamierza zabić "córkę Nasha Bridgisa" - Gretchen :)
brak slow .............................................. Lepiej sobie poczytajcie ksiazke a nie doszukujcie sie jakis glupot typu - sara zyje... jak czytacie napisy to czytajcie ze zrozumieniem a nie jak wam sie podoba
Cytaty z wywiadu z Wentworthem Millerem i Dominikiem Purcellem dla francuskiego SerieMag (nr marzec/kwiecień 2008):
"Q : Czy nadal jesteście w kontakcie z SWC po tym jak opuściła serial?
WM : Czasem rozmawiamy przez telefon. Dla mnie pozostanie tym, kim była, kiedy pracowaliśmy razem: wspaniałym przyjacielem. Szanujemy jej decyzję. I wiem, że ona nadal ogląda nas z wielkim zainteresowaniem: mimo tego, że już nie jest w serialu, nie opuściła ani jednego odcinka tego sezonu!( śmiech.)"
"Q : Jak chcielibyście żeby serial się skończył dla Michael’a i Lincoln’a?
WM : Jeśli o mnie chodzi, nie wyobrażam sobie szczęśliwego zakońćzenia. Przykro to mówić ale nie wydaje mi się że Michael kiedykolwiek pogodzi się ze śmiercią Sary: zawsze będzie czuł się winny tej tragedii."
Ale zaraz powiecie pewnie, że to zmyłka, bo Sara oczywiście dalej żyje... Choć bez swojej głowy...
Ja wcale nie twierdzę, że to zmyłka... Ale cały czas mam nadzieję na powrót Sary :). Tylko coraz więcej znaków na niebie wskazuje na to, że własnie NIE WRÓCI :(.
Bo nie wróci, dlaczego na siłę próbujecie uwierzyć że Sara żyje. Ja rozumiem że nieźle wgłębiliście się w ten film, ale to nie powód żeby na siłę wciskać ją do tego filmu.
Ja tam myślę, że bez głowy trochę trudno będzie jej wrócić, a i nie będzie to komfortowe zarówno dla aktorki, jak i dla widza. Ot.
po przeczytaniu waszych wypowiedzi widze ze chyba nie ogladaliscie serialu pewnie ze nie wroci:P
caluski dla wszystkich ktorzy popieraja moje zdanko:*:*L*L*
nie miałam zbyt wielkich nadziei na prawdziwość tych rewelacyjnych wieści, ale widziałam na "e news" wiadomość o powrocie sary. Nadal nie jestem pewna, czy w to wierzyć, ale jeśli to prawda, to super - tylko żeby wymyślili coś sensownego na powrót dr tacredi
1.Przyznaję rację autorowi tematu co do tej rozmowy..
2 SARA TANCREDI WRÓCI
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prison_Break
Na stowe nie moge powiedziec czy wroci:/ jeszcze jest malo ujawnione co do 4 sezonu skazanego.Ale mysle,ze jednak zobaczymy jeszcze Sare w 4 sezonie prison break.Zgadzam sie z autorem tematu,ze Sara wroci(mam taka nadzieje).PEACE
Juz od jakiegos czasu wszystko jest jasne. Sara wrórci. Zaczela sie juz promocja sezonu czwartego, w ktorej bierze udzial Sara. Troche informacji i zdjec macie tutaj : http://prisonbreak-all.bloog.pl/?ticaid=65e9f
No wróci ale na h.uj pytam się odkopywać ten beznadziejny temat ?! Jak ktoś jeszcze tego nie wie to jego strata (czasami lepiej nie wiedzieć )