PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224919
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Ja powiem tak: Jesli wyjdzie 5 sezon to przysiaglem sobie, ze nie bede juz tego ogladal, ale jesli zakoncza to na 4 sezonie uznaje ten film za absolutne arcydzielo i uwazam, ze nic nigdy tego nie pobije, zaden serial ani nawet film, nikt nigdy nie zrobi lepszej fabuly i tak dobrej opowiesci niz SKazany na Smierc. Ale jesli zakoncza to na 4 sezonie bo wtedy widac bedize, ze zalezalo im na tym, zeby zrobic dobre dzielo, jesli beda ciagnac to do 5 serii, pozniej 6 i 7 itd, to nie bede juz tego ogladal i dla mnie serial ten zakonczy sie na 4 sezonach. Co wy o tym wszystkim myslicie?

ocenił(a) serial na 9
Dances_with_Life

Jestem podobnego zdania co pisarz, poprzednik. Jeżeli będą kontynuować dalsze sezony to będzie coś w stylu "Moda na sukces" . Film jest rewelacyjny i niech tak zostanie z zakończeniem na 4 sezonie.

tomasz_tommy

A ja jestem pewna, ze nawet jesli serial bedzie mial 10 sezonow, to 99,9% widowni bedzie go nadal ogladac...
dla mnie osobiscie serial moglby sie skonczyc na 4 sezonie, ale jesli bedzie piaty to bede ogladac, bo nie ma co robic we wtorkowe wieczory :P:P

ocenił(a) serial na 8
Krywolcia

a ja uwazam, ze dobre bylo 1.5 sezonu (w sensie rewelacyjny pierwszy i pol drugiego), potem to juz rownia pochyla, z czego 3. sezon najgorszy, a 4. to science-fiction z nielogicznosciami. mimo to trwam przy serialu, jak wiekszosc osob, poniewaz przyzwyczailem sie do serialu, aktorow, emocji.

bartek_79

Ja rowniez jestem podobnego zdania co autor tematu. Mimo iz moj ulubiony srial sie skonczy to zawsze bede chenie do niego wracal. kiedy 4 sezon dobiegnie konca wtedy zrobie sobie maraton ze Skazanym od 1 sezonu zaczynajac.Jesli PB zakonczy sie na IV sezonie a wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja to tworcy serialu wyjda z twarza. tak jak bylo powiedziane przy star wars zemscie sithow "wszystko co ma poczatek, ma tez koniec". mozecie bluzgac i mieszac z gownem 4 sezon ale ja uwazam ze trzyma poziom poprzednikow. skoro widzicie tutaj tyle niedorzecznosci, absurdow itd. to zajrzyjcie na tematy gdzie komentowane byly odcinki 1 sezonu. tak takze bluzgaliscie, nabijaliscie sie a teraz wychwalacie sezon pod niebiosa i uwazacie go za niedoscigniony wzor.jak dla mnie PB trzyma caly czas naprawde wysoki poziom.

Maniek2008

5 sezon ? raczej nie ale mogą wydłużyć o kilka docinków 4

ocenił(a) serial na 4
Dances_with_Life

"ale jesli zakoncza to na 4 sezonie uznaje ten film za absolutne arcydzielo i uwazam, ze nic nigdy tego nie pobije, zaden serial ani nawet film,"

- marna prowokacja, choc nie taka marna skoro tyle osob sie nabralo...hehe

shamar

"marna prowokacja, choc nie taka marna skoro tyle osob sie nabralo"

zauwaz kolego ze zalozyciel tematu wystawil Skazanemu na smierc ocene 10/10 zatem to nie jest prowokacja tylko szczera wypowiedz.

ocenił(a) serial na 4
Maniek2008

nie sprawdzalem ale jesli ktos ma w awatarze Brando i pisze cos takiego to nasuwa mi sie tylko jedno... wybacz :)

shamar

bo skoro ktos ma zdjecie taty chrzestnego to od razu musi nienawidzic PB tak jak ty? nie wszyscy sie odwrocili od tego serialu :)

ocenił(a) serial na 4
Maniek2008

alez skad ?? jakie "nienawidzic"? ja nie nienawidze tego serialu... 1wszy sezon mi sie podobal a reszta to ,wieksze lub mniejsze, debilzmy na sile, obrazajace inetligencje widza... ale ogladam i przymykam oko zeby sie posmiac...

Co do Brando czy jak ujales Pape chrzestengo - chodzi o to, ze ktos ma w awatarze wybitnego aktora - Brando lub wybitny film - Ojciec Chrzestny a pisze takie kuriza, ze PB to najlepszy serail , ba najlepszy film... to wyglada na to ,ze ten awatar ma byc tylko na pokaz - ma mowic - znam sie na filmach... a tekst PB - najlepszy film ever i awatar - Brando sie wykluczaja totalnie i niezaprzeczalnie...

shamar

skoro uwazasz ze I sezon byl dobry dlaczego oceniasz sezon na 1/10????????? twoja ocena jest nieadekwatna w stosunku do trzech sezonow ktore ponoc obejrzales.

Maniek2008

"dlaczego oceniasz sezon na 1/10?????????"

sorry mialo byc: dlaczego oceniasz serial na 1/10?????????????????

ocenił(a) serial na 4
Maniek2008

tak zmienilem ocene chyba z 4 po apelu kogos kto pisal - "wystawiajcie 10 bo jest za nisko"... a co do zalozycielatematu to nasuelo mi sie takie powrownanie - mowisz , ze diskopolo to najlepsza muzyka a w awatarze masz Niemena...

shamar

Czyli wychodzi na to ze wystawiasz ocene wg tego co ktos sobie wymyslil na forum. Powiem ci ze nie roznisz sie niczym od janko bzykanta na forum Mrocznego Rycerza. z poczatku tez wystawil ocene bodajze 4/10 ale nie mogac zniesc ze film odniosl taki sukces, ze jest wychwalany wsrod innych oraz ze ma tak wysoka ocene. zmienil ocene na 1/10 i przeprowadzil cala kampanie anty-batmanowska wypisujac wszystko co mu sie nie podobalo. z toba jest podobnie patrze na temat twojego autorstwa: sezon III debilizmow ciag dalszy, no wybacz ale zeby czepiac sie koszul Lincolna to juz lekka przesada. pamietaj ze to serial sensacyjny nie serial oparty na faktach zatem jesli widzisz jakies niedoskonalosci nie musisz wytykac ich na sile bo jesli chodzi o glupie bledy to mozna je wytykac przktycznie 99% filmom ktore powstaja.

Maniek2008

jeżeli tak nie kochacie, za wyjątkowość tego serialu, ze atmosfera i wątki które nie powtarzają się, tylko w każdym sezonie jest inny cel, inny klimat, inny watek, porównując do serialów to można powiedzieć, ze się najbardziej wyróżnia i co do sezonu jak można to porównać do bez sezonowego serialu jak "moda na sukces" trochę logiki:/

Pozdro

ocenił(a) serial na 4
Maniek2008

"ze nie roznisz sie niczym od janko bzykanta na forum Mrocznego Rycerza" tu mnie obraziles...

Zrobilem tylko ten jeden wyjatek, moze przywroce... ale coz znaczy moje 1 wobec miliona dziesiatek.

"sezon III debilizmow ciag dalszy, no wybacz ale zeby czepiac sie koszul Lincolna to juz lekka przesada." -

Koszule w formie zartu były , najwyrazniej niezauwazyles, a reszta tam jest bardziej niz mniej trafiona dlatego odnoszenie sie tylko do "koszul" przez ciebie jest wyborem łatwizny. Wszak łatwo napisac , ze czepiam sie blahostek jak koszule ale ze wytknalem oczywiste oczywistosci juz nalezy przemilczec...

"ich na sile bo jesli chodzi o glupie bledy to mozna je wytykac przktycznie 99% filmom ktore powstaja." nie zartuj... te naciagane bzdety i jawne lekcewazenie inteligencji widza tak czesto sie nie zdarza... widze, ze jednak cale grono fanów jest jak sciana i czuja sie przyjemnie polechtani kiedy wciska im sie coraz wieksze brednie...

shamar

co do tego wątku można kochać czekoladę i potem zasiać do obiadu i powiedzieć ze jest to najbardziej zmysłowy smak lub boski

czy to skreśla czekoladę, nie to tylko pokazuje o kulturze, jeżeli mówca jest na forum PB i opowiada, ze jest to najlepszy film, to nie ze względu na prowokacje, bo ma coś innego kochanego lepszego, ale za to ze ogląda to i wypowiada się na forum PB z tolerancją.

Pozdro

ocenił(a) serial na 4
Gorgi17

czekolada i obiad ?? co to za porownanie ?? chybione...

"jeżeli mówca jest na forum PB i opowiada, ze jest to najlepszy film, to nie ze względu na prowokacje..." totez odpowiedzialem z tolerancją, ze to jakas groteska - PB - najlepszejszy z najlepszych...

shamar

Kurde nie wchodziłem na forum przez 2 dni, a tu wchodze i przezylem szok... Stary nie mam zielonego pojecia o co ci chodzi!!! Ja notami nie szastam na prawo i lewo, 10 dalem jak dobrze pamietam chyba tylko 4, a filmow troche juz oebjrzalem, na wszystkich prowokatorow itp. rzygać mi sie chce, a tu sam zostalem o to posadzony :-( Wybacz, ale nie wiem co w tym dziwnego, Ojciec Chrzestny zostal przeze mnie oceniony na 10 i Skazany na Smierc rozwniez, ale to powod, zeby oceniac mnie za prowokoatora? uwielbiam ten serial, i mowie tylko, ze dobrze by bylo, zeby skonczyli na 4 sezonie caly ten serial, wtedy uznaje go za absolutne arcydizelo, nie wiem gdzie tu prowokacja, rezyserowie i scenarzysci musieli sie naprawde bardzo mocna napracowac, zeby zrobic tak dobry serial, znam ludzi, ktorzy jada po tym serialu, ale nie wiem dlaczego i jakos nigdy nikt nie podal konkretnego argumentu, zawsze tylko nie bo nie, on jest glupi itp. Nie posadzaj mnie o takie rzeczy bo nie jestem zadnym prowokatorem!!! Nie wiem jak mozana bylo tak pomyslec, koles idz sie otrzasnij. Pamietaj, ze to, ze Ojciec Chrzestny i Skazany u mnie ma taka sama ocene czyli 10 to nie znaczy, ze ja te filmy porownuje czy cos, uwazam je za najlepsze w swoim gatunku, jak zrobia 5 sezon Prisona to ja nie bede tego ogladal, gdyz poznije to dopiero zaczna sie niedorzeczne rzeczy dziac, ja w tym filmie wszystko co mi do szczescia potrzeba rozumiem, i nie wiem co jest dziwnego w tym, ze podoba mi sie ten serial majac do tego a awatarza Brando. Wytlumacz mi to prosze...

Dances_with_Life

Mialo byc *w awatarze.

I jeszcze jedno, dlaczego ludzie, ktorym dany film sie nie podobal czepiaja sie osob, ktorym ten film sie podoba? I jeszcze cos, skoro oceniles ten film na 1 to dlaczego obejrzales az 3 sezony?! Uznajesz cos za nieporozumienie a ogladasz tego 57 odcinkow... Moze najwyzszy czas udac sie do lekarza? Bez obrazy oczywiscie.

ocenił(a) serial na 4
Dances_with_Life

Zmienilem juz na 4 choc takie zmasakrowanie serialu po sezonie pierwszym nalezaloby karac gorsza oceną. Nikogo sie nie czepiam, jedynie dociekam.
Podobał mi sie pierwszy sezon wiec obejrzalem drugi i tak dalej... ALe juz na poczatku drugiego zobaczylem, ze to stalo sie kichą, pisana na szybko na kolanie, tylko dla zysku/ogladalnosci. Z czasem ogladalem to po prostu dla jaj, chcialem zobaczyc jakim jeszcze idiotyzmem twórcy bedą chcieli splunać mi w twarz...

"Moze najwyzszy czas udac sie do lekarza? Bez obrazy oczywiscie."
- Ja takie cos doradzam osobom, które ze spokojem, ba powagą nawet, pozwalają sobie wciskac takie głupoty... ( Abstrahuje tu od osób w pelni swiadomych tego, co widzą i godzacych sie na taka formułe ) Choc to raczej nie materiał dla lekarzy jest. Rowniez - bez obrazy.

ocenił(a) serial na 4
Dances_with_Life

Przypuszczenie o prowokatorskiej wymowie tematu, nasunelo mi glownie to zdanie -

"Jesli wyjdzie 5 sezon to przysiaglem sobie, ze nie bede juz tego ogladal, ale jesli zakoncza to na 4 sezonie uznaje ten film za absolutne arcydzielo i uwazam, ze nic nigdy tego nie pobije, zaden serial ani nawet film, nikt nigdy nie zrobi lepszej fabuly i tak dobrej opowiesci niz SKazany na Smierc."

- rozumiem, ze jak nie powstanie piata to ten serial wg. Ciebie bedzie mistrzostwem swiata całej kinematografii od jej zarania ??

"rezyserowie i scenarzysci musieli sie naprawde bardzo mocna napracowac, zeby zrobic tak dobry serial" - te pisane na kolanie idiotyzmy to jest swietna fabuła ??

"znam ludzi, ktorzy jada po tym serialu, ale nie wiem dlaczego i jakos nigdy nikt nie podal konkretnego argumentu, zawsze tylko nie bo nie, on jest glupi itp. "
- odsylam do dwoch tematów na stronie glownej - odnosnie serii 3 i 4...

"gdyz poznije to dopiero zaczna sie niedorzeczne rzeczy dziac,"
- niedorzeczne rzeczy dzialy sie juz w pierwszym sezonie, monstrualne rozmiary przybrały pozniej...

"co jest dziwnego w tym, ze podoba mi sie ten serial majac do tego a awatarza Brando. Wytlumacz mi to prosze..." - odsylam do zdania pierwszego - o tym najlepszym filmie świata...

A moze napisales to po prostu na szybko ?? i zle zrozumialem ?? Ale nie... napisales wyraznie, ze ten serial uznasz za najlepszy serial swiata i nawet lepszy od (sic!) najlepszych filmów świata... wiec jak tego nie odebrac jako prowokacji ??

shamar

Nie wiem co masz na mysli mowiac, wlasciwie piszac niedorzeczna fabula, wszystko tam jest jak najbardizje normalne, lecz zaskakujace. I tak - uwazam "Skazanego na Smierc" za najlepszy film/serial jaki kiedykolwiek powstal i to jest w 10000000% MOJE zdanie. Nie wiele nizej jest "Ojciec Chrzestny", ale jednak jest on na 3 miejscu. Drugie miejsce to serial "Lost", a na 4 miejscu znajduje sie film "Patrol". Zaraz pewnie znowu zostane zjechany, ze jestem prowokatorem bo mi sie podobaja te seriale, ale mnie nie obchodzi co ty o tym myslisz. I to nie jest zadna prowkocja, ciezko ci sie pogodzic z tym, ze ja po prostu bardoz lubie ten serial?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
shamar

Shamar ty naprawdę jesteś jakimś debilem.
Nie mów tutaj o oglądalności i ,że film jest zrobiony dla kasy.
Wszystkie filmy są zrobione dla kasy myślisz ,że dlaczego są robione
bo to ich praca i za to mają kasę.
Myślisz ,że dlaczego był zrobiony Ojciec Chrzestny dla kapusty.
Zastanów się co piszesz

ocenił(a) serial na 4
Mathias_13cool

Buahaha...

wiedzialem, ze jak odpowiednio nie rozwine prostego zdania to dla niektorych bedzie za trudne zrozumiec co mialem na mysli... nie zamierzam tlumaczyc ci takich prostych rzeczy...

I tak za duzo juz napisalem jak do chama, ktory potrafi tylko bluzgac na lewo i prawo...

shamar

czekolada i obiad - jedzenie, mowa była o smaku jak tez u ciebie porównanie gatunku muzyki:

"mowisz , ze diskopolo to najlepsza muzyka a w awatarze masz Niemen"

poprawie
"idziesz na impre, leci diskopolo i mówisz ze to najlepsza muzyka, a masz plakaty Niemena"

jak pan zrozumie, to będzie wiedział, o co chodzi

Pozdro