którzy oglądali odcinki 22-24 ostatniej serii. Nie zauważyliście dwóch rażących nieścisłości?..........................................
..................................................................
...................................................................
Pytanie 1:
Skoro Sara była w więzieniu i wszyscy (mówię o policji) czekali na to, aż Michael pójdzie ją uratować, czekali z wozami i snajperami - to czemu nie otoczyli całego terenu? Żeby auto Lincolna, Sucre i Mahone'a mogło z tyłu zaparkować?
Pytanie 2:
Skoro Sara nawiała z wiezienia, to powinni ją ścigać za to, że uciekła, a ona 4 lata później chodzi jak wolny człowiek po ulicy. Skoro siedziała za zabójstwo matki Scotfielda, powinna siedzieć. Nikt jej nie uniewinnił przecież.
1. Nie otoczyli całego budynki, bo wiedzieli, gdzie Scofield ma skoczyć ze spadochronem. Dlatego czekali na niego w tym miejscu.
2. Miała wszystko przygotowane...Tamtych gonili cały czas, wiedzieli gdzie jest, a ona miała odrazu transport etc., więc ciężko takim FBI. Tak myślę.
Siema wiec tak:
1. w serialu sporo jest takich spraw. ktos musi byc glupszy wyobrazasz sobie Michale vs Michael? nikt by niewygral...
2. akcja 4 lata pozniej toczy sie w panamie wiec nikt jej tam niesciga.
A ja nie kumam jednego. Jaki byl ten niby plan Micheal ze spadochronem? Mial wppasc niczym terminator rozwalajac wszelkie drzwi i nie baczac na strzalu straznikow uratowac Sare? odrazu mozna bylo wydedukowac ze ten plan nie wejdzie w zycie i Michael zrobi cos innego. Troche zepsulo to odcinelk
A ja to chyba kumam - tak to rozumiem: nie było żadnego planu ze spadochronem. Scotfield był mądry, chciał, żeby T-Bag dowiedział się co nieco, wiedział, że cokolwiek, o co poprosi T-Baga i tak nie zostanie wykonane. Wręcz przeciwnie - T-Bag od razu pójdzie do naczelnika więzienia i powie, że wie, co zamierza zrobić Scotfield.
Michael nabrał wszystkich, nawet swoich bliskich. Miał plan, że i tak uratuje Sarę, nawet za cenę własnej śmierci. Oczywiście nie skacząc ze spadochronu, jak myśleli, ale łącząc kable w razie takiej konieczności.
Ale to w koncu Mahone mu szepnol slowko. A z reszta nie ma co dociekac bo nigdy by sie niedoszlo do prawdy.
O ile się nie myle to Sara nie przebywała w USA...
A pamiętaj, że ucieczkę zaplanował Michael, więc musiała się udać. No i po co by mieli obstawiać tyły kaplicy?
Przecież to Michael Scotfield - powinni obstawić cały budynek jak planował ucieczkę. Inteligentni agenci FBI nie zorientowali się, że plan ze spadochronem jest co najmniej dziwny? Myśleli, że Michael skoczy widząc wielu agentów, policjantów i snajperów na miejscu? Bardzo nie podobało mi się takie zakończenie, nie mówię tutaj o śmierci Scotfielda (co swoją drogą też mi się nie podobało), ale o tym, że wsadzili Sarę do więzienia i sposób, w jaki ją wyciągnięto. Mogli już ją zostawić w spokoju i uśmiercić Michaela w inny sposób. Może trzymałoby się to bardziej kupy.
Nie wiem w czym widzisz problem... Jeśli chodzi o Sarę to już ci odpowiedziano, przecież to nie działo się w Stanach tylko najprawdopodobniej w Panamie. Jeśli chodzi o plan ucieczki to skoro myślisz, że masz dobry przeciek to po co mieli obstawiać całe więzienie, skoro wiedzieli jaki ma plan Scofield to obstawili miejsce domniemanego lądowania i tyle. A śmierć Michaela właśnie jest bardzo dobrym zakończeniem bo głupio by było, żeby jak w większości filmów był Happy End... Dla mnie pozytywne zakończenie.
Panowie a mam pytanko. Wyjasnijcie mi dlaczego pod koniec wmieszal sie w to wszystko C-Note przeciez juz bym uniewinniony za sprzedania Mahone co mial miec z tego?
Twoja odpowiedż C - Note rozmawia z Sucre:
"Byliśmy w areszcie, kiedy czekałem,
żeby zeznawać przeciwko Mahone'owi.
Chcieli nie tylko|odstąpić od umowy,
ale też wpakować mnie z powrotem do Fox River." (C - Note pracuje z Kellermanem)
małe zamieszanie z tymi ostatnimi odcinkami. Więc to ma być tak: odc 22 (kill your number) do momentu w którym michael i sara spaceryuję po plaży i po tym odc 23-24, a na końcu końcówka odc 22- 5 lat później?? Właśnie tam widać że sara jest w panamie, a nie usa. a dla tych którzy mają wątpliwości co do postawy Mahone'a. w końcu okazało się czy on zdradził czy też nie. wg mnie dla niego okazało się że praca w FBI nie jest najważniejsza. podobnie jak dla agentki Lang. Chyba łatwo to wydedukować??. ja tak sądzę, ale będę wdzięczna jeśli ktoś kto inaczej to zinterpretował i napisze co o tym myśli. Ja po prostu nie mogę się pogodzić z tym, że wszystko co związane z tym serialem już obejrzałam i nic mi nie pozostało jak wspólnie snuć domysły. :)) pzdr!!
Jak dla mnie to tak czy siak nielogiczna to ucieczka z więzienia. W Fox River dookoła chodzili strażnicy i jak się auto zatrzymało podeszli i kazali odjechać. A tu nic.
Poza tym dalej twierdzę, że skoro agenci FBI wiedzieli, że Michael będzie chciał odbić Sarę, powinni być też dookoła budynku, bo przecież to Scotfield. Byli świadomi, że Michael non-stop robił wszystkich w bambuko. Myśleli, że ich nie zrobi?
trochę niepotrzebne były te dwa odcinki, dobre wrażenie jakie miałem po 22 zatarło się po dwuodcinkowej porcji sytuacji w których plan miał iść w łeb ale albo mieli niesamowitego farta albo wszystko było zaplanowane. Trochę zbyt cukierkowo. Zgadzam się też z opinią, że sytuacja w której Lincoln z ekipą beztrosko czekają na uciekinierów z innej strony więzienia jest mocno naciągana. Nie chce mi się wierzyć że coś takiego miałoby miejsce podczas normalnej akcji przy próbie ucieczki. Jakiś helikopter czy coś w ten deseń by patrolował z góry i byłaby kapliczka.
Fakt ostatnie 25 minut odcinka 22, oraz odcinki 23 i 24 są porąbane. Jak dla mnie całe to zakończenie psuje cały serial. Wychodzi na to, że cały 4 sezon ganiali tylko po to żeby w odcinku 22 spiknąć się z Kellermanem. Mogli to jakoś lepiej rozwiązać. A odcinki 23 i 24 to wogóle nie powinny powstać.
Cieszę się, że ktoś się ze mną zgadza i zauważył to, co ja
Wiem, że to nie było Fox River, po prostu napisałam jak było w przypadku Fox River.
Oooch, litości! Jakim "ScoDfieldem"? Michael Scofield! S C O F I E L D! Nie ma żadnego "d" ani "t" w środku! :)
Jak według ciebie by mogli to lepiej rozwiązać? ;)
Ja osobiście uważam zakończenie za genialne, nie do końca happy endowe ale i tak świetne.
A fakt, że ostatecznie, po tylu działaniach, ucieczkach i planach, akty uniewinnienia wręczył im Kellerman, bardzo mi się podobał (może dlatego że mam do tej postaci słabość :D)
No i Michael w telewizorze mówiący "We're free. Finally, we're free", to łzy same ciekną po twarzy ^^
A co powiecie na to : Dlaczego strażnicy , FBI nie pilnowali Sary 24h ? Tzn. Całodobowy nadzór? Skoro wiedzieli ,że Michael chce ją uwolnić?
Bo gdy by tak zrobili odbicie bylo by niemozliwe. Ktos musi byc glupszy zeby dalo sie go przechytrzyć.
a ja nie wiem innego, skąd się nagle wziął Kellerman, skoro popełnił samobójstwo? niby nie popełnił ? moze coś mi umknęło.
Tak dla przypomnienia pamietasz jak Kellerman zeznawał w sondzie przeciwko FIRMIE i tym samym uniewinniając Sare? Wtedy go wiezli furgonetką do wieziennia i ktoś próbował go odbić... itak się skonczył epizod. Dopiero w 4 sezonie Kellerman powrocil:)
Tak dla przypomnienia pamietasz jak Kellerman zeznawał w sondzie przeciwko FIRMIE i tym samym uniewinniając Sare? Wtedy go wiezli furgonetką do wieziennia i ktoś próbował go odbić... itak się skonczył epizod. Dopiero w 4 sezonie Kellerman powrocil:)
jesli chodzi o mnie ten film był rewelacyjny, a raczej serial. Pobija wszystkie. i choć już obejrzałam wszytskie 4 serie to ani mi sie śni, zeby ich nigdy nie powtórzyc! obowiązkowo od wrzesnia codziennie mam zamiar ogladać choć 1 odcinek dziennie zaczynając od pierwszej serii.
zakończenie było takie `oryginalne` jak dla mnie bo zawsze jest happy end i w sumie na taki liczyłam :(. no ale trudno.. jesli znajdą tu sie wielcy fani ktorzy by pogadaliz z chęcią o tym filmie jak i ja to licze ze kto napisze 2384488.
Najlepszy serial 4ever! Dziesięć zwrotów akcji na odcinek. To tyle co w Modzie na sukces na 1000:D
Nie tłumaczcie sobie tych rzeczy ponieważ absurdów i głupoty twórców serialu nie da się wytłumaczyć (chodzi mi o 3 i 4 sezon).
mnie zastanawiała jedynie scena, kiedy Michael złączył przewody Sara
wyszła, wszyscy stali przy samochodzie, a nikt nie wyszedł żeby ją złapać..
wszyscy zatrzymali się przy ciele Michaela'a a Sara? to było dziwne, a to
że po 4 latach nie ukrywa się to tylko zasługa tego, że mieszka w Meksyku