dwadziescia pare odcinkow (caly pierwszy sezon) opowiada o kilku dniach przed wykonaniem kary smierci. Wiekszosc rzeczy ktore tam wymyslili zeby to wszystko pokleic bylo poprostu smieszne. Drugi sezon przeniesli na zewnatrz bo juz chyba nie mozna bylo nic wiecej wyczarowac wewnatrz. Jakos mnie to nie fascynuje, 100 razy wole LOST'ow.
opowiada o kilku tygodniach baranie, widać jak oglądasz, co było śmieszne? inni, 48 rozbitków a kilku tylko łazi po dżungli, potwór <lol>, wyspa ich wzywa <lol> , misie polarne... itd. no comment, spadaj do lostów....
Chociazby dlatego mniej ciekawy ze od razu wiadomo ze skazaniec nie zginie bo by sie serial skonczyl wiec biorąc to pod uwage kazdy zwrot akcji jest zenujacy bo spodziewany.
<lol> przegieles ten film jest zaje**** ;) jesli ci sie nie podoba to nie ogladaj aktorzy sa wspaniali i wogole..;p a lost..pff brak slow jaka dzungla hahaha tak jak ktos wspomnial 3,4 aktorow gra w tym filmie a reszta 45(chyba) nic nie robi xD pozdro dla fanow Prison Break =*
A mnie już zaczyna powoli denerwować ten ciągły spór. Oba seriale sa diametralnie różne. Łączy je tylko tyle że to jest SERIAL, więc nie można ich ze sobą porównywać. Według mnie oba są zajebiste, a jeśli komuś któryś z nich się nie podoba to niech po prostu przestanie je bezsensowanie porównywać!!!
eqzi...chyba ci się bardzo nudziło i postanowiłeś coś napisać/nie wiem czy się nad tym zastanawiałeś ale nie pisz więcej takich pierdół..albo pomyśl wcześniej(to nie boli) i napisz coś sensownego...a tak wogóle to spadaj do lostow:D:D
i o co tu sie klucic nie ktorzy lubia Lostow nie ktorzy priosnbreak i co w tym zlego nie roumiem nie mozna porownywac tych 2 seriali:) Ja lubie obai dobrze mi z tym:D Pozdro dla fanow Millera;*
"Chociazby dlatego mniej ciekawy ze od razu wiadomo ze skazaniec nie zginie bo by sie serial skonczyl..."
To stwierdzenie można podpiąć niemal pod każdy serial. Co by było gdyby Mulder i Scully "Z Archiwum X" zginęli. Albo swój żywot przedwcześnie zakończył Jack Bauer z "24". Idźmy dalej - jest możliwe, aby w LOSTach umarł Jack, albo Sawyer? Raczej nie, bo na tym seriale przede wszystkim się opierają. Na swoich głównych bohaterach. To oni są motorem fabuły, i bez nich nie było by co oglądać. Pomyśl, jakby Telly Savalas, albo Peter Falk po kilku odcinkach swoich kultowy seriali, zostaliby uśmierceni?
Wiem, że uważasz PB za wzór, jakim powinni się kierować twórcy, aby stworzyć gniota, ale jeśli już coś mu zarzucasz, to rób to z sensem.
Jak by nie bylo to jednak obejrzalem conajmniej 1,5 sezonu wiec nie jest to gniot bo przestalbym ogladac po drugim odcinku. Nie potrafie jednak wyjasnic dlaczego niektorym sie on tak podoba bo dla mnie nic cudownego w nim nie ma. Dzialy sie tam niestworzone rzeczy tylko po to zeby akcja ciagnela sie dalej. Zeby podac jakies przyklady to zniesmaczyla mnie na przyklad akcja z wierceniem dziur w scianie ubijaczka do jajek zaostrzona srubka na diable, cieszyli sie jak jakies przyglupy, wtedy aktorstwo na poziomie zerowym. Budowanie swiatyni z zapalek - sory ale architekta do tego nie trzeba. Dalej np polowa wiezniow trafila tam przez pomylke, to dobrzy wrazliwi ludzie :) a przeciez to wiezienie o zaostrzonym rygorze. W połowe postaci wogole nie mozna sie wczuc bo ich zachowania sa dostosowywane do aktualnych potrzeb. Mozna by bylo jeszcze tak troche nawyliczac jak by przysiasc.
Takie jest moje zdanie ktore zgodnie z obowiazujacym prawem moge wyrazic.
p.s. dziekuje za epitety typu "spadaj", "baranie".
Widzę, że mamy podobne zdanie: "nie mozna sie wczuc bo ich [aktorów] zachowania sa dostosowywane do aktualnych potrzeb". Myślę, że jest to najpoważniejszy mankament tego serialu!
Trochę dziwi mnie Twoja postawa egzi, a dokładnie przejmowanie się odzywkami w stylu "spadaj" czy też "baranie", od osób, które w swoich postach mają taki przesyt błędów ortograficznych, że oczy, zanim dojdziesz do ostatniej kropki, są co najmniej nie do użytku, choć Ty też nie jesteś bez skazy.
Zwróć uwagę, że chęć posadzenia na krzesło Link'a jest głównym motywem i od początku wiemy (wg. egzi'ego), że jednak go nie zabiją bo to prawie postać pierwszoplanowa. W serialach które wymieniłeś nigdy byśmy się nie domyślali, czy główni bohaterowie przejdą na następną stronę, więc przykłady podane przez Ciebie, zostały dobrane lekko niefortunnie.
aha KCM, hahaha, "aktorzy są super i wogóle, chce mieć z nimi dzieci, może mam szanse u głównego bohatera ? Myślicie że umówi się ze mna? Kocham go" ehhhhh dzieci dzieci
Egzi, jak cie takie rzeczy drażnią w filmach i serialach to wogule nie chodź do kina, nie oglądaj telewizji ani nie ogladaj na kompie nic bo wszystko będzie cię tak wkurzało, niestety są tacy ludzie co mimo to oglądają i pchają się na filmweb.
To wlasnie takie rzeczy stanowia ze jeden film czy serial jest lepszy od drugiego. Podstawa jest przedstawienie filmu w taki sposob aby sprawial wrazenie realnego.
lololololol
Napisałes, że wolisz LOSTy o 100 razy. Taaa a losty to sa realne :P Niedzwiedz polarny na tropikalnej wyspie :D i jakas czarna chmurka co zabija :D nice xD
Wiele aspektow decyduje o tym ze cos sprawia wrazenie realnego. Nie bede tu usprawiedliwial lostow bo nie o tym filmie jest to forum.
ten serial jest bardzo fajny przedwestkim widac role aktorow jest realny a jezeli cos jest wtym serilalu troche malo realne to nie szkodzi nie ogldam zagubiony tylko dlatego że wybralem gotowe na wszystko i nie ciagnie do Zagiubiony wiec nie bede sie wypowidal a mam do ciebie pytanie w jakim serilu ginie głowny bohater do tego pierwszy odcinkow chyba kazdy glubi wie ze glowny bohater w serilach nie ginie na poczatku