PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224899
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Zaskakujący, emocjonujący, trzymający w napięciu jak za starych dobrych czasów. Oby nie schodził już poniżej tego poziomu.
PS: Robert Knepper dał w tym odcinku prawdziwy koncert gry aktorskiej. Sceny z T-Bagiem i tą babką genialne !

ocenił(a) serial na 6
Basm

Zgadzam się z tobą w 100%.Jak narazie najlepszy odcinek 2 Serii. Sceny z T - Bagiem i tu Spoiler .......... z Haywirem świetne.

Basm

Nie przesadzajmy, że dopiero 6 odc. jest na poziomie I serii, bo moim zdaniem wszystkie datychczasowe odcinki z 2 sezonu są tak samo dobre (o ile nie lepsze) jak poprzednie. Postać detektywa Alexa Mahone, dla mnie bomba, on jest jak bull terier, jak wściekły byk, jak Tommy Lee Jones w ściganym ;). Trochę mi szkoda Abruzziego, bo z nim wyścig o kasę i pęd do wolności byłby jeszcze bardziej emocjonujący. Jedno jest pewne, serial jest świetnie zrealizowany, oby tylko scenarzyści z chęci kontynuowania go w nieskończoność nie zaczęli uprawiać "brazyli".
A co do 6 odc. to faktycznie aktor grający T-Boba mistrzowsko w nim zagrał.

ocenił(a) serial na 10
Basm

Odcinek rzeczywiscie znakomity, choc nie zgodze sie, ze dopiero ten trzymal poziom pierwszego sezonu - moim zdaniem od czwartego odcinka drugi sezon jest naprawde świetny. Ach - nie wiem jak wytrzymam ten tydzien czekania. A pozniej przerwa - jesli koncowka nastepnego odcinka bedzie rownie emocjonujaca to chyba zwariuje czekajac te kilka tygodni ;)

ocenił(a) serial na 1
Cameron

jak dla mnie to jeszcze nie to, choć odcinek nie był tak zły jak poprzednie. dobrze ze nie wycieli tych dwóch charakterystycznych drzew, a pozostałe były posadzone niecały rok temu, przez co szybko znaleźli gdzie był silos :))). pozatym ciekaw jestem jaką powierzchnie miały fundamenty tego silosu (jak jakieś 50 metrów kwadratowych to chyba zburzą babce cała chate zanim znajdą te kase), i jak wygląda ta kasa która leży w ziemi od 30 lat.

C-note tez koleś, idzie sobie ulica i stopa łapie jak tylko coś jedzie (nawet nie patrzy co), szkoda że nie jechała policja, pewnie by podwieźli do reszty kumpli :))))

za to motyw z haiwaierem z początku odcinka był zajebisty.

ocenił(a) serial na 4
strzelba

To mnie właśnie troszkę śmieszy w drugiej serii. Łażą sobie jak chcą, a jak już ich ktoś rozpozna to oczywiście dadzą radę uciec. Gość z FBI to jedyny typek który wie o co chodzi (sprawę kasy rozgryzł w 15 minut mimo iż innym nie udało się to kilkanaście lat - big lol, scena jak wyjrzał przez okno i od razu zamówił nurków to szczyt dna - jasnowidzem powinien zostać :D).Troszkę się czepiam, ale naginają już niektóre rzeczy do bólu.
Ogólnie OK, ale do pierszego sezonu to dużo brakuje. Powrót wariata rzeczywiście super :))

Pozdrawiam

strzelba

jak ktos sie chce przyczepic to do wszystkiego moze ... drzewami moze sie liga ochrony przyrody zainteresowala a ze akurat przy okazji to chlopakom pomoglo to sie nazywa fart :D 50 m kwadratowych to wcale nie tak duzo wiec moze cos z chatki zostanie jeszcze :) a kasa mysle ze jednak w cos jest opatulona jak by nie bylo wiec moze nie bedzie z nia tak zle ... C-note ma sluch i zanim zobaczyl kto jedzie juz uslyszal ze to nie gliniarz :D itd itp ... po co sie tak czepiac, przeciez ogladanie ma sprawiac przyjemnosc, no chyba ze ktos sie bawi w rezyserie itp to powinien na takie rzeczy zwracac uwage a tak to po co ... pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
strzelba

Znaleźli gdzie jest silos dzięki grupce starych drzew, a nie dzięki drzewom nowym i starym. Jedne drzewa z grupki były niższe (zapewne po północnej stronie) dlatego że miały mniejsze nasłonecznienie: wniosek : między nimi musiał stać jakiś odpowiednio wysoki budynek.

ocenił(a) serial na 10
Cameron

Nie będzie żadnej przerwy za tydzień. Seria ciągle leci i prawdopodobnie poleci 13 odcinków ciągiem (a na bank 9).

ocenił(a) serial na 9
maciejj___

Ostatni odcinek przed przerwą zostanie wyemitowany 2 października, więc nie wiem skąd masz wiadomości, że przerwy nie będzie? Moje są oficjalne. A Twoje?

ocenił(a) serial na 10
Basm

Niektorzy pisza, iz Mahone jest niczym jasnowidz, a ja mam inne zdanie na ten temat.

Moim zdaniem jest on "odpowiednikiem" Scofielda, byc moze cierpi na ta sama chorobe, ktora w polaczeniu z niesamowitym intelektem czyni z danej osoby geniusza. Zauwazcie, iz przewiduje kazdy ruch ucekinierow, sprawe tatuazu rozszyfrowal w bardzo szybkim czasie bez wiekszych problemow.Majac 5 zupelnie niepowiazanych czesci ukladanki w szybkim czasie uklada je w jednolita calosc(Mi osobiscie przypomina to przypadek Michael'a). Dodatkowo dochodzi sprawa dziwnych "prochow" ktore lyka, a po ktore nie ma zamiaru lazic do lekarzy...
Co wy sadzicie na ten temat?

spk_2

Ogladajac pierwsze dwa odcinki nie robilem sobie wilekich nadzei, teraz przynajmniej jak dla mnie 2 sezon jest jak 1-wszy co kazdy odcinek to lepszy.
Co do bledow to mnie cieszyly za malolata, chyba przecież nie po to
sie oglada serial, zwlaszcza ze na odcinek czeka sie z tygodnia na tydzien, a jak jest blisko poniedzialku, to czlowiek mysli by jak najszybciej czas lecial bo chce sie dowiedziec co sie dalej wydarzlylo... a jak komus sie nudzi to jest duzo lepszych rzeczy do zrobienia. :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
strzelba

Hahaha, spoko stary pojechałeś :-) O ile 5 pierwszych odcinków to żenada to jednak warto było czekać na ten 6.

ocenił(a) serial na 1
Basm

no co, taki "happy end" by mi odpowiadał :)))

napisze jeszcze że jak miałem 10 lat to bardzo mi sie podobał serial "drużyna A", jak go glądałem kilka lat puźniej to sie zastanawiałem jak mi sie taka durnota mogła podobać, proste młode to głupie. jeśli PB puszczą za kilka lat w polsce to sie przekonacie jaki ten serial jest niedorobiony, nielogiczny i durny (chodzi mi o drugi sezon). obejże jeszce ten 7 odcinek i jeśli nie bedzie dobry to serial uznam za skończony.

ocenił(a) serial na 10
strzelba

No ja drużyny A nigdy nie lubiłem, już wtedy byłem mądry :-) Myśle że 7 odcinek to będzie kwintesencja poprzedniego epizodu (wg mnie b. dobrego) o ile scenarzyści znów nie wymyślą weterynarzy operujących lepiej niż Zbigniew Religa, planów Scolfielda B,C,Z itd.

ocenił(a) serial na 1
Basm

"No ja drużyny A nigdy nie lubiłem, już wtedy byłem mądry" - moje gratulacje, ale MacGyvera pewnie lubiłeś :))
chodziło mi o to, że twórcy szukaja bardziej "naiwnego" widza który kupi: ucieczke 50 policjantom z obławy, przyszycie ręki, wysadzenie samochodu dla zmyłki, odczytanie danych z dusku na 2 dzień po ucieczce, włamanie sie do sądu żeby ratować syna a potem ucieczka opancerzon a ciężarówką (która sie "idealnie" do tego nadaje :) itd, itd..
pożyjemy zobaczymy

ocenił(a) serial na 10
strzelba

dla mnie wrecz przeciwnie poprzednie odcinki byly lepsze ten troche przejaskawiony (spotkanie Sucre z Cnote, potem powrot ekipy remontowej (skad CNote widzial gdzie isc??Tweener by uciekl przed Mahonem bo ten gdy wychodzil z auta to Tweaner byl kilkanascie metrow dalej a po chwili widac ze ten juz jest za nim) malo zaskoczenia.

ocenił(a) serial na 9
D1RT

C-note wiedział, bo akurat on mial mapę przerysowaną z internetu :). Tu pomyłki brak, ale fakt, że Mahone w 2 m za Tweenerem to duża przesada :] Choć 5m by tez nic nie zmieniło skoro miałpistolet w łapie :]

ocenił(a) serial na 10
D1RT

Naprawde uważasz ze ręka przeszyta przez weterynarza, kolejny plan awaryjny Michaela wytatułowany na ciele, Lincoln postrzelony w nogę uciekający w kilka sekund z wybuchającego samochodu, agent zgadujący wszystko na podstawie zdjęć tatuaży, ucieczka z sądu pełnego gliniarzy (ITD) to nie przejaskrawienie ? Skoro tak uważasz to obejrzyj kolejny film z Van Dammem albo Stevenem Seagalem bo chyba tylko takie filmy potrafisz zrozumieć.
Moi znajomi śmieją się z drugiej serii a tylko ślepi fani zapatrzeni w I sezon starają się nie zauważać głupot jakie namnożyli scenarzyści. Właśnie dopiero 6 odcinek stał się normalny, pozbawiony kosmicznych nielogiczności (choć oczywiście spotakanie wszystkich zbiegów w jednym miejscu można zaliczyć jako kolejną wpadkę ale co tam).

Basm

Proponuje napisanie własnego sceariusza,a wtedy się przekonacie,że jest to masakrycznie trudna sprawa. Zgadzam się z kolegą powyżej,że niektóre sytuacje są irracjonalne. Chociażby ucieczka z sądu pełnego gliniarzy. Niemnieij przecież już w 1 serii, było wiele nieprawdopodobnie naciąganych scen,a się wszystkim podobała. Ok,większośći. Uważam,że po to są kręcone takie seriale i filmy na ten styl,żeby się zrelaksować przy dawce dobrego aktorstwa i ciekawej fabule. Patrząc ile popełnili błędów scenarzyści wogóle nie możnaby wogóle oglądać niczego,albo same kino obyczajowe i dokumentalne bo tam błędów i wpadek jest najmniej.

Basm

Zgadzam się, że ten odcinek jest najlepszy z 2 sezonu oraz także z tym, że Robert Knepper świetnie grał wraz z babką (ile tak babka miała lat.. 40? tylko napakowany makijaż i mini ją przedstawiało jako napalona nastolatka..)

C-note wiedział jak iść bo przerysował mapę z internetu... ale Sucre usłyszał tylko ledwo 'Utach'... skąd wiedział gdzie jestchać...? I co z Maricruz? pojechał na ten ślub?

picek

zapomniałem o śmiesznym motywie - Haywire :)

ocenił(a) serial na 9
picek

No szczerze to sie sama zastanawiałam nad Sucre - ale nie będę się pod panami tu :D podpisywać. MNIE SIĘ PODOBA i mnie to bawi :D

A malkontentom polecam kryminalnych - to dopiero jest wciągający serial :P

ocenił(a) serial na 10
Aintha

ale chyba w necie nie byla by dostepna stara mapa Utah tylko nowsza. Serial nadal mi sie podoba oraz poprzednie akcje (dla mniektorych bezmyslne tatuaz, samochod, sad,FBi,itp) byly ciekawsze niz przyjazd Note i Sucre do tego domku (powinno byc tak ze jak ekipa Mike'a wychodzi z domu z lupem to ich dopiero by zobaczyli). Dziwne ze zamiast zapytac sie gdzie stal silos to patrzyli drzewa,itp rzeczy a tyle razy byly w srodowisku ludzi i nikt ich nierozpoznal (procz sprzedawcy oraz pozniej Tweeaner).

ps. czy ktos byl na tym forum co podal Mike Sucre?? :D

ocenił(a) serial na 9
D1RT

ten nie popelnia bledow co nic nie robi... ciezko jest napisac dobry scenariusz. na film 90 min to jeszcze niezbyt wielki problem, ale ciagnac taka fabule przez 2,3 sezony to juz sztuka. zreszta ten serial ma jak najbardziej sprawiac odrobine radosci i to robi ;] wiec dla mnie moze byc. a jak juz kiedys pisalem. wymagajacy widzowie powinni przestac ogladac ten serial na przedostatnim odcinku 1 sezonu