nad ksiazka o ptakach whistlera? Mial tam niby super swietny plan wlamania.. ciekawe jak go opracowal? skoro nigdy wczesniej nie byl ani w GATE CORPORATION ani w tych tunelach ktore znajdowaly sie miedzy budynkiem firmy i GATE.Skad sie wzielo wejscie do tunelu podziemnego w biurze Cole Pffeifera ? Whistler go wykopal? Nie sadze. W ogole w sumie nie wiem o co chodzilo z tym kolesiem.. a co do samego planu jeszcze ;D to ciekawe jak zamierzal dostac sie do scyli? (w jego planie nie bylo informacji o tym jak przebic sie przez najwiekszy rurociag w LA albo przez sciane do scylii.. taka dziwna ta akcja z nim
Może wyjaśnienie będzie później jak opracował tą mapę.Tak samo jak było w sezonie pierwszym 16 odcinek był poświęcony wyjaśnieniu w jaki sposób Linc zostaw w to wplątany itd itp :p może w sezonie 4 będzie podobnie.PZdRo
serial trzeba oglądać jak leci i nie ma się co zastanawiać nad szczegółami z dawnych odcinków. to nie są losty. być może wszystko ładnie by się układało, gdyby twórcy od razu wiedzieli ile sezonów ma mieć serial a tak raz dokładają a raz rezygnują z kolejnych sezonów i później powstają różne dziwne pomysły z 6 dyskami i japońskimi zabawkami
Trzeba tez troche sie zastanowic i ogladac serial uważnie, w któryms odcinku pojawia się postać Davida Bakera, który stworzyl wszystkie plany dotyczace scylli i podpisał sie szyfrem na mapie, dzieki ktoremu do niego dotarli i od jego zony dostali legende do tej mapy. Dlatego zapewne Whistler ksiazeczke (mape) mial od niego!
Ja nie wiem jak wy ogladacie ten serial :/
to prawda, że plany stworzył Baker ale na pewno sam ich nie umieścił w tej książeczce. zrobił to ktoś kto wykradł plany pomieszczenia Scylli. Baker w rozmowie z Mahonem przekonuję go, że nie uda mu się przedostać przez pierwszy mur (po co więc umieszczał swoje nazwisko na schemacie skoro i tak nikomu nie byłby w stanie pomóc?). jeśli plany posiadały legendę z tymi wszystkimi pułapkami to dlaczego nie znalazła się ona w książeczce z ptakami (czyżby T-bag ją całą zjadł?). pojawiają się też pytania co wiedział a czego nie wiedział Whistler. być może miał świadomość tego, że po zamoczeniu książeczki ukaże mu się schemat ale w kwestii samej Scylli i dysków był już zielony. pomieszczenie w firmie Gate z tajemnym przejściem, spreparowana tożsamość - ktoś zadał sobie wiele trudu nie wiedząc w ogóle co go czeka na drodze do Scylli. trzeba dodać, że Self o wszystkim od początku wiedział umieszczając swoją agentkę w recepcji Gate.
widać twórcy serialu musieli zabić Whistlera tak by widzowie jak najszybciej o nim zapomnieli. mogli w ten sposób ukryć wiele faktów, których nie byliby w stanie wytłumaczyć.
mam świadomość, że mogłem wiele szczegółów pominąć lub o czymś zapomnieć ale im bardziej się zastanawiam nad tym serialem tym bardziej zaczyna mi się nie podobać. można byłoby długo wytykać błędy. ja wole przymykać na nie oko traktując kolejne odcinki jako tło dla mojej wtorkowej kolacji :)