PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224919
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

aktorstwo w PB

ocenił(a) serial na 10

nie wiem czy wy tez macie wrazenie ale, gdy pojawil sie ten serial to pod wzgledem gry aktorskiej byl chyba najlepszy sposrod wszystkich.. bo przypomnijmy sobie kreacje chociaz Abruzziego Kellermana czy chociazby T-baga.W drugiej serii dolozyli fantastycznego agenta Mahone,a w trzeciej powiedzmy ze Susan (Whistler tez w sumie nie byl zly). Mimo wszystko aktorka grajaca susan bardziej mnie przekonala niz chociazby veronice.A patrzac na 4 serie troche mi tu nieco "siadl" ten poziom.Dolozyli jakiegos Wyatta kolesia jak ktos juz wspomnial ala timbaland :D, Selfa, ktory tez mnie nie przekonal, Chinczyka ktorego tez nie lubilem :P No i generał, tez taki hmm.. nie wiem co myslicie? Ale wydaje mi sie ze z kazda seria poziom dobieranych aktorow nieco opada

ocenił(a) serial na 5
brezdi

To wrażenie nie jest mylne, aktorstwo spada i to na łeb. Abruzzi, T-Bag i Mahone którzy odwalali kawał dobrej roboty przez pierwsze dwie serie. Nawet Wentworth M. dawał złudzenie fachowca ale jego poziom gry pasował jedynie do odgrywanej postaci. Ci co pozostali z 'pierwotnej' obsady(pierwsze dwie serie) nie mają już takiego pola do popisu. Postać T-Bag'a podobała mi się ze względu na jego ciemną stronę, zawsze jak był z kimś sam na sam to widziało się go jako tego który panuje i który ma zamiar zrobić coś niedobrego (zabić, zgwałcić, pociąć, itp) - był dreszczyk. Aktor dalej gra swoje tyle że postać się zmieniła (niestety).

A ogólnie rzecz mówiąc, to już chyba taki świat że jak ktoś ma dobry pomysł i go zrealizuje, to zbiegiem czasu przychodzą inni i próbują na nim zarobić.
Dobre seriale nie powinny być za długo 'wleczone' bo się z nich robi komercyjna chała albo aktorska klapa - a najczęściej jedno i drugie. Ileż jest takich seriali, które były dobre..na początku(jedna, dwie serie), później im dłużej tym gorzej.

P.S. <? się rozpisałem ?>