niestety zgodnie z przewidywaniami kolejne odcinki /14 - 15/ to już tylko popłuczyny po rewelacyjnej pierwszej części serii. Zero sensu /wprowadzenie ojca Lincolna i Michalea/, bolesne przeciąganie egzekucji - ucieczki i wszystkiego co w tym serialu było fajne...a wszystko to wyłącznie dla zgarnięcia większej kasy - żenada
moze nie popluczyny, ale rzeczywiscie troche zaczynaja "motac i mieszac"... jednak dalej sa ciekawe motywy typu przypalenie dziary na plecach ;]
mi sie wydaje ze te opinie juz wam sie nasunely przed obejrzeniem 14 i 15 odcinka, bo prawde mowiac wiekszosc osob sie ze mna zgodzi ze odcinek 15 byl b.dobry i niczym nie odbiegal od pierwszych 13. (odcinek 14 byl jedynie troszke gorszy).
Ale jak tak wam sie to nie podoba to mam dla was zla informacje, poniewaz oficjalnie wiemy juz ze powistanie 2 sezon PB.
PS. zgodze sie z wami ze zrobili to tylko dla kasy
jesli pociagna dalej przyzwoity poziom to spoko... ale wydaje sie to bardzo trudne.... pozyjemy zobaczymy
Moim zdaniem serial utrzyma równy, dobry poziom do końca serii - natomiast co do drugiego sezonu mam spore wątpliwości. Albo zmiana klimatu, albo przeciąganie ucieczki w nieskończoność... (a podobno ma być to pierwsze).
druga seria to totalna porażka - tak naprawdę nie ma o czym jej zrobić...ile można uciekać - w końcu dojdzie do sytuacji, że wszystkim tym "uciekinierom" wyroki się pokończą i zamiast uciekac będa mogli swobodnie wyjść główną bramą:-)
po obejrzeniu 13 odc miałem nadzieje ze cała sprawa zakończy się w 2 max 3 odcinkach a nie kilku seriach - 15 odc był mega nudny - juz nie działa na mnie ten pseudo stres czy Michael zdąży wrócić do celi, czy zdąży przekręcić śrubkę, czy strażnik nie wejdzie za szybko itp - bo to jest jedyny motyw na którym obecnie budują akcję w tym serialu
jeżli akcja 2 sezonu bedzie rozgrywala sie poza więzieniem to być może cos z tego ciekawego wyniknie!! w kazdym razie 1 sezon powinien sie skończyc juz w nastepnym odcinku, bo naprawde robi sie nudno! Jest to drugi serial, jaki mnie zainteresował, a pierwszy był Oficer - i myśle ze autorzy PBmogli by sie con nauczyc od naszych i skonczyc ten serial zanim zrobi sie z niego nudny tasiemiec!
no jak dla mnie to te odcinki wcale nie sa nudze ale jezeli ma powstac 2 sezon i dziac sioe poza wiezieniem to moze byc lipa bo ten serial odniosl taki sukces glownie dzieki temu ze akcja krecila sie wogol tatuazu, jezeli uciekna to tatuaz sie do niczego nie przyda i moze byc troszke lipa :( ale mam nadzieje ze nie
racja - ale uwazam ze za poza wiezieniem ani ten ani inny tatuaz nie bedzie juz potrzebny - a mimo to moze powstanie bardzo fainy serial ze znana juz ekipą i nawiazujący do watkow z 1 serii PB! a bylo ich kilka!! pozyjemy zobaczymy - narazie wiem tylko ze jest to serial produkcji amerykanskiej a to oznacza ze napewno pojda za ciosem i powstanie 2 sezon a czy lepszy czy gorszy czy rownie dobry - zobaczymy! :)