PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224914
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

zastanawia mnie jedna rzecz. dlaczego oglądalność na poziomie 10 mln jak to było w przypadku pilotowego odcinka prison break uznawana jest w usa za super wynik? w Polsce każdy odcinek pierwszej serii losta oglądało około 6 mln a przecież Ameryka ma jakieś 8 razy więcej mieszkańców ... Może kto jest mi w stanie to wyjaśnić?

ocenił(a) serial na 10
Tomekk_3

Gdzieś już takie pytanie czytałem, więc... w USA jest od cholery dobrych seriali, ponadto w USA ludzie są zabiegani itd. w Polsce są 2 może 3 dobre seriale... nie stacje, seriale, więc na takiego LOST-a ludzie się rzucili wręcz.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
dudek89

21 styczeń dla Polsatu będzie przełomowy :)

ocenił(a) serial na 8
PrAnDeK

trzeba jeszcze wziac pod uwage fakt, ze w USA jest chyba 6 albo 7 stref czasowych, i jak nadaja serial od godz 20 czasu centralnego, to dla tych na wschodzie to jest 23, a dla tych na zachodzie to jest 17. 23 to juz dosc pozna pora, a o 17 to oni jeszcze w pracy siedza. A najwiecej ludzi mieszka w wlasnie w tych skrajnych strefach, tj nad atlantykiem(NY,waszyngton,boston,philadeplhia) oraz nad pacyfikiem (sama california[LA,San Francisco,sad jose,san diego,sacramento,oakland] ma okolo 30 iles mln mieszkancow).

ocenił(a) serial na 8
Misiek_5

Juz sprawdzilem. California ma 36 mln mieszkancow.

ocenił(a) serial na 4
Misiek_5

A poza tym jest uznawana za rekordową bo w stacji FOX rekord własnie należy do PB i wynosi 10 mln z kawałkiem(jeśli chodzi o seriale bo np. Idol też na FOX ma ponad 40 mln...).