PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 224 tys. ocen
7,6 10 1 224210
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

wyjasnijcie mi cos

ocenił(a) serial na 10

kto chcial wyciagnac whistlera z sony i w jakim celu??

ocenił(a) serial na 8
ithan

Łyslera chcieli wyciągnąć scenarzyści aby móc go zabić w pierwszym odcinku 4 serii.

ocenił(a) serial na 10
Dobos

chciala go wyciagnac Firma poniewaz posiadal on wazne informacje tj. jakies wspolrzedne :p a tak naprawda chcieli go wyciagnac poniewaz mial on ksiazke ktora pomoglaby w zdobyciu Scylli i sprzedania jej za duzo kasy :p to tak w skrocie.

ocenił(a) serial na 7
gugu21

No ale przecież Firma miała łatwy dostęp do Scylli (czyt. windą w dół).

ocenił(a) serial na 10
szyntar

no wlasnie do tego zmierzam. po co firma chciala wyciagnac whistlera skoro chcial ja udupic??

ocenił(a) serial na 6
ithan

Prawdopodobnie ten przewodnik Whistlera miał służyć do czegoś innego, ewentualnie scylla miała być czymś innym, ale jak pewnie wszystkim wiadomo poprzedni sezon wielu seriali zakończył się w połowie przez strajk i producenci musieli improwizować, w związku z czym w wielu produkcjach nastąpiły wielkie zmiany. To samo pewnie spotkało Prison Break. Część rzeczy dodano, wiele usinięto lub zmieniono. Niestety w PB widać, że producenci sub scenarzyści się nieco pogubili i wyszło na to, że firma sama siebie chciała okraść. Inna sprawa, że w PB jest znacznie więcej dziwnych zdarzeń i niekonsekwencji - choćby wskrzeszenie Sary.

ocenił(a) serial na 9
ithan

Z tego co ja rozumiem z pierwszego odcinka 4 sezonu, jeden dysk od Scylli zaginął czy też dostał się w niepowołane ręce, które to "ręce" chciały sprzedać dysk z powrotem Firmie. Whistler był kontaktem Firmy z tymi kolesiami, dlatego trzeba było go wyciągnąć w tydzień, żeby dokończyć transakcję. ( O tym mówi Gretchen Generałowi w 1. odc.)Podejrzewam że Firma wiedziała, że dysk to jeden z sześciu kluczy, Whistler mógł myśleć, że ten jeden dysk to Scylla, toteż go skopiował i próbował przekazać Michaelowi, ale został zabity.
Do końca nie jestem pewna, czy Whistler był ten dobry i chciał dysk oddać by Firmę rozwalić, czy chciał ją po prostu sprzedać; pewne jest że przez Firmę został zamordowany za zdradę, a Gretchen dostało się za brak przypilnowania Whistlera.
Tak więc Whistler spełnił zadanie wobec Firmy ale nie to drugie, czyli ich zdemaskowanie; wręcz przeciwnie sam został zdemaskowany, za co dostał kulkę w łeb - a dysk i jego kopia szczęśliwie wróciły do Tuxhorna.

ocenił(a) serial na 6
solsquare

Jeśli się nie mylę to w 3 sezonie nie było w ogóle mowy o scylli tylko o przewodniku z kodami, dla którego właśnie Whistler został wyciągnięty - ale jak widać scenariusz został zmieniony.

ocenił(a) serial na 9
differ

Whistler to po angielsku "gwizdek", i to chyba wszystko wyjasnia prawda? Józek Gwizdek, nie musze wiecej tlumaczyc..!

solsquare

skoro whisler myslal ze scylla to ten jeden dysk ktory skopiowal to po co w swoim przewodniku mial ukryta mape i plan dostania sie do pomieszczenia w ktorym rzeczywiscie znajdowala sie scylla.... pokrecone to wszystko ;p

jarek_257

Reasumując-nic nie kumam,ale mam to gdzieś,rezygnuję z oglądania 4 serii(czy tam której);)Mam jedynie nadzieję,że T-Bag ocaleje

ocenił(a) serial na 10
_Tanya_

no właśnie po co??!! Przecież ten przewodnik miała Gretchen w pierwszych odcinkach jak zabrała go Lincolnowi..to po co znowu dała znowu Whistlerowi jak TO było im potrzebne o_O..!!