PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224870
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

zakończenie?

ocenił(a) serial na 8

jak się skończył serial, bo nie oglądałem go całego. jedynie co pamiętam z ostatniej sceny to jak chyba ich ojciec wszedł do laboratorium potem był chyba koniec sezonu. :(

nieznajomy43

Ale jak się zakończył 1 sezon czy ogólnie serial? 1 zakończył się ucieczką. 2 sezon to uciekanie, w 3 Michael znów trafia do więzienia (tym razem Panamskiego), skąd też ucieka. 4 to zniszczenie Firmy, kończy się śmiercią Michaela (ale Sara po jego śmierci rodzi ich syna).

ocenił(a) serial na 8
_chica_

czyli oglądałem do 3 sezonu, w tym sezonie chyba była ucięta głowa Sary? był bym wdzięczny gdybyś pokrótce streściła mi najważniejsze wątki?

nieznajomy43

Trochę czasu już minęło, ale coś pamiętam :) Tak, w tym sezonie zostaje ucięta głowa, ale nie Sary, tylko jakiejś kobiety bardzo podobnej. Sara uciekła. Po jakimś czasie Lincoln jest zmuszony powiedzieć, że Sara nie żyje. Michael jest załamany, ale postanawia uciec, by ratować małego Burrowsa. Udaje mu się oczywiście nie bez przeszkód (razem z nim ucieka Whistler i ten młody chłopak, który lubił grać w kosza, a reszta czyli Bellick, T-Bag i Lechero zostają przez Michaela wykiwani i zostają złapani). I tak się chyba kończy 3. sezon.

W 4 wszyscy zostają złapani (Michael, Sara, Lincoln, Sucre, Bellick, Mahone i jeszcze jakiś chińczyk) w zamian za wolność i kasację wyroków mają zniszczyć Firmę. Oczywiście im się to udaje (Bellick oddaje życie za to, by plan się powiódł). W międzyczasie dowiadujemy się, że rodzice Mchaela i Lincolna żyją, mają się dobrze i oboje kiedyś pracowali dla Firmy. Jednak odeszli i zemstą za to miała być śmierć Linca. Okazuje się też, że Lincoln jest adoptowany a matka Michaela nigdy go nie akceptowała. Dlatego, gdy Michael staje po stronie brata "Lincoln był dla mnie bratem bardziej, niż ty matką." Matka Michaela próbuje go zabić, ale zanim naciska spust zabija ją Sara. Udaje się zniszczyć firmę, wszyscy szczęśliwi, Sara w ciąży, aż do ślubu Michaela i Sary na którym Sara zostaje aresztowana (odcinek specjalny) , za zabójstwo matki Scofielda. Oczywiście Michael ją stamtąd wyciąga i w czasie ucieczki Michael ginie.

Po wszystkim Kellerman zostaje kongresmanem. Sara ma 4-letniego synka. Lincoln Burrows wraca do Panamy, gdzie wraz z Sofią i LJ-em prowadzą wypożyczalnie sprzętów wodnych. Mahone, Sucre i Franklin prowadzą wreszcie normalne życie. Cztery lata później spotykają się w Panamie na grobie Micheala.
Theodore "T-Bag" Baggwell, zostaje decyzją Kellermana odesłany do więzienia stanowego w Fox River, gdzie odsiaduje dożywocie.

_chica_

W 3 sezonie z Panamskiego więzienia ucieka też Mahone.

ocenił(a) serial na 8
_chica_

dzięki. :)