Dwa wątki (które i tak były zbędne) czyli Jerry jako producent i Liaisons Musical dobiegły końca.
Pozostają Hit List i Bombshell, z czego te drugie to dla mnie powinno mieć już premierę. Przez
kilka odcinków Liasons miało premierę na Broadway'u, a Bombshell nie, mimo ćwiczeń
drugich sezon. Wg. mnie premiera musicalu o Marilyn to kwestia czasu. Ileż można ćwiczyć
jedno i to samo? W ciągu max. 5 odcinków, powinna być premiera. Chcę widzieć Ivy jako
lśniącą gwiazdę.
Ponoć NBC chce silnie promować serial i mam nadzieję, że przyciągnie to ludzi. Czytając
komentarze ludzi z USA serial w ogóle nie jest promowany. Może w końcu odświeżenie? Dla
mnie przeniesienie Smash na sobotę nie jest złym pomysłem. Widzę, że nie ma żadnego
innego serialu z nowym odcinkiem w USA na sobocie wieczór, czy to zmieni się na lepsze dla
Smash? Mam nadzieję. Nie chcę, by Smash zakończyło się na dwóch sezonach.
dlatego właśnie po ogłoszeniu, że smash zostaje przeniesiony na sobotę, wielu uznało i jest to chyba więcej niż prawdopodobne, że serial skończy się wraz z drugą serią. i tak powinniśmy się cieszyć, że zostaną wyemitowane wszystkie nakręcone odcinki. spoiler tv, która podaje notowania seriali, zaznaczyło już smash kolorem czarnym, czyli skasowana produkcja.
chociaż oficjalnie jeszcze nic nie zostało powiedziane
Łudzę się jeszcze, że nie anulują tego serialu. Uczepię się tej informacji o zamiarze skuteczniejszego lansowania Smash'a.
Ile można ćwiczyć jedno i to samo? No nie wiem, w rzeczywistości takie warsztaty, czy jak by to po polsku nazwać, trwają po kilka lat :D Co do samego serialu, nie ma szans na 3 sezon, trzeba się z tym pogodzić. Niektórzy liczyli, że NBC zacznie emitowac SMASH po the Voice, jak to bylo w 1 sezonie i to podniesie serialowi oglądalność, ale niestety stacja zdecydowała się wesprzeć nowy serial, czy właściwie reality show produkowany przez Eve Longorie. Różnica w wynikach oglądalności jest kolosalna: pilot serialu oglądało 11 mln ludzi, a pierwszy odcinek 2 sezonu już tylko koło 3.
Będziemy się śmiać jak ten nowy projekt Longorii zostanie zdjęty po połowie sezonu :P O ile dobrze pamiętam, to Smash na początku miał zostać wykupiony przez Showtime, ciekawe, czy gdyby to ta stacja emitowała serial, a nie NBC, to doczekalibyśmy kilku sezonów więcej :D