Na początku miałam wrażenie, jak zapewne każdy z nas, że to może być trochę taka pedofilska historia XD No bo dziecko ze starszą kobietą, jak to? Przyznam szczerze, że to mnie głównie przyciągnęło do tego tytułu - ciekawość. Ale do rzeczy. Kiedy zobaczyłam jakim prawdziwym i dojrzałym uczuciem darzą się bohaterowie, przestała mi ciążyć ta duża różnica wiekowa. Zresztą król słońca wcale nie zachowuje się na swój wiek, wręcz przeciwnie, jest bardzo dojrzałym młodym człowiekiem. W końcu mentalny dzieciuch nie mógłby objąć tronu. Uważam, że ich miłość jest bardzo urocza i idealnie pokazuje jak nieważny jest wygląd czy wiek. Zdecydowanie ten tytuł jest dla wszystkich, którzy szukają jakiegoś oryginalnego romansu. Poza tym bardzo spodobał mi się śpiew księżniczki Nike. Także naprawdę warto zobaczyć, a szczególnie pomiędzy cięższymi seriami. Wciągnęło mnie bardzo i ogólnie niezwykle przyjemnie się oglądało. Fajne byłoby gdyby zrobili 2 sezon już ze starszym Livim ;)
Popieram :) ogląda się go bardzo przyjemnie nie wspominając już o świetnej kresce i ciekawej historii ;)
PS: nie wiesz może czy, a jeśli tak to kiedy, ma wyjść 2 sezon?
a czy jest wgl ciąg dalszy w mandze?
mnie może by to przekonało gdyby w drugiej połowie zostali rozdzieleni (nie wiem, wojna? choroba? babcia xD ? ) i spotkali się po 3 latach kiedy on faktycznie byłby mężczyzną..
Tu nie chodzi o różnicę wieku, o to że to ON jest młodszy - Ale przy jego wieku (ile mógł mieć? 13 lat ?) i jej dojrzałym (piersi dają swoje wrażenie :p ) naprawdę ma to posmak pedofilii.. przypomniało mi to o anime Kotonoha no Niwa, lecz tu po mimo większej różnicy wieku, bohater trochę bardziej zasługiwał na miano mężczyzny ;)
Mi tu naprawdę nie chodzi o różnicę wieku, co o ten jego wiek... tym bardziej jak strzelał tego typu teksty "o lubisz być od góry" czy inne związane z seksem - pfu pfu pfu -.-
Może się wypowiem, bo jestem na bieżąco - uwielbiam i anime, i mangę :)
Jest ciąg dalszy, ale jedynie w mandze. Prawdopodobnie anime nie powstanie, ale kto wie, trzeba mieć nadzieję.
SPOILER MANGI
Livi i Nike przechodzą mnóstwo przygód ze sobą, czasami zostają rozdzieleni z różnych powodów np. Nike zostaje uprowadzona, ale nie na tak długo, jak pisałaś - kilka lat. Różnica wzrostu jest dalej tak samo widoczna, przez co mam wrażenie, że Livi nie rośnie :P
Rzeczywiście jest to dziwne, że dziecko rzuca takie komentarze, ale w mandze on ma jakby więcej lat - 15, z tym, że nie wygląda na tyle - wyjaśniał to Neil w jednym z odcinków, że Livi zażywał lekarstwo, które miało okropny wpływ na jego ciało, zapewne zahamowało wzrost. Livi przestał je brać odkąd poznał Nike, więc liczę na to, że w niedalekiej przyszłości dzieciak podrośnie :)