PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470177}

Soul Eater

2008 - 2009
7,6 3,9 tys. ocen
7,6 10 1 3909
7,0 2 krytyków
Soul Eater
powrót do forum serialu Soul Eater

ogladam to i ogladam i Zzzzzzzzzzzzz
jeszcze raz dl;a przedszkolakow i dzieci z podstawowki
moze za malo krwi xD za duzo bla bla jestem fajny a tez a ja nie i co z tego???
podstawowe motto(moje) anime bez krwi to lipne anime

gump_2

Znaczy że co jeśli nie zobaczysz krwi w filmie, animie lub grze skreślasz to na starcie. Mam nadzieje że w u ciebie w życiu tak nie jest i nie musisz się ciąć żeby ci się nie nudziło.

Druga rzecz że wersja anime jest bardzo zmieniona w stosunku do oryginału.
Manga jest dużo ciekawsza.

jetli22

manga ciekawsza?? o, to muszę zacząć czytać, anime b. mi się podoba:))

ocenił(a) serial na 10
gump_2

W SL nie ma krwi? Jak to nie?
Np. gdy Death The Kid zostaje pocięty przez Faraona w tej piramidzie, gdy go poznajemy. Tam całkiem nieźle krwawił? Zresztą jeśli dla Ciebie anime bez krwi jest od razu beznadziejne, to sorry ale uważam Cię za skończonego idiotę ;]

ocenił(a) serial na 10
b4rdock

Kurdę, mały błąd ;)
Miało być SE*, nie SL :P

ocenił(a) serial na 9
gump_2

Anime trzeba postrzegać jako sztukę a sztuka lubi innowacje , tak samo jak anime dlatego jeżeli patrzymy na anime w którym cały czas leje się krew zaczyna nam się to nudzić ,a Soul Eater jest od tego odskocznią.to nie jest anime dla małych dzieci ponieważ nie są w stanie zrozumieć sensu Soul Eater a po drugie tylko idiota nie potrafi dostrzec jaką prace twórcy tego anime wykonali,animacja w tym anime jest najlepszą jaką widziałem...Głosy są genialnie dopasowane do osobowości postaci.

użytkownik usunięty
sadek167

na początku nie podobała mi się kreska, ale oglądałam właśnie dla animacji(która jest naprawde niesamowita, nie w kółko pokazywane dwie klatki, tylko całkowita płynność, nie do końca wiedziałam jak to ująć ale chyba wiadomo o co chodzi) potem byłam załamana, że to już koniec

ocenił(a) serial na 2
gump_2

fakt ta łopatologia czasem jest bardzo męcząca i psuje klimat ale to chyba dlatego że rzeczywiście serial adresowany do młodszych widzów albo może to jakaś różnica kulturowa... i japanesy tak lubią mieć wszystko wyłożone zamiast wysilić czache

gump_2

Więc od czego tu zacząć...jeżeli kochasz krew czyli anime gore to polecam :
Elfen lied
Shiki
Higurashi no naku koro nii

Sigmar_filmweb

Higurashi no Naku Koro ni -> wystarczająco brutalna i psychodeliczna, by zapewnić wrażliwszym osobom traumę. Jeżeli po nią sięgacie, czynicie to na własną odpowiedzialność

podoba mi się już to :)