PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=588273}

Spartakus: Bogowie areny

Spartacus: Gods of the Arena
2011
8,0 51 tys. ocen
8,0 10 1 50960
7,1 8 krytyków
Spartakus: Bogowie areny
powrót do forum serialu Spartakus: Bogowie areny

Arcydzieło!!!

ocenił(a) serial na 9

Mega Mocny, Gannicus, jak dla mnie, niezaprzeczalnie najlepszą postacią w całym serialu,
polecam warto obejrzeć!

Rafaello12

popieram...

ocenił(a) serial na 10
Rafaello12

Mega zaje....polecam!

ocenił(a) serial na 8
Rafaello12

Fajna postać, chociaż mnie bardziej interesował niewysoki Gal Kriksos i jego droga do stania się mistrzem. Nie było łatwo, oj nie było. Sam Spartakus musiał także przez to przejść. Droga od zera do bohatera.

ocenił(a) serial na 10
Rafaello12

Serial oglądam ponownie po wielu latach i nadal uważam, że jest fenomenalny. To, jak stworzono legendy w sezonie KREW I PIACH, a później przedstawiono narodziny tych legend. Arena jest niczym ekran telewizora, gdzie oglądamy widowisko, a poza areną każdy z nich musi przelać dużo krwi, oraz cierpieć w niewoli z powodu poniżania. Nie było miejsca dla słabych, a z powodu załamania psychicznego mogli skoczyć w przepaść.

Ukazanie Republiki Rzymskiej, w takiej formie, jest żywcem wyjęte z opisów oraz obrazów przedstawiających wady tego społeczeństwa. Choć tak naprawdę te wady były najbardziej widoczne w późniejszym okresie naszej ery, przynajmniej dla mnie, bo ja się historią nie interesuję i postrzegam wszystko poprzez symbolikę.