Jak mogli zabic ganicusa??? ;/ zginelo juz tylu fajnych bohaterow ,ze chociaz ganicusa powinni oszczedzic :((( nie bylo go w histori wiec mogli zrobic szczeslliwe zakonczenie ;/ po 10 odcinku az przestal mi sie podobac ten serial ;/
Gannicus był historycznym dowódcą w armii Spartacusa który umarł W bitwie pod Camalatrum razem z Kastusem
http://en.wikipedia.org/wiki/Gannicus
Z tą sceną z Gannikusem to jest z jeden strony tak, że zostało to rewelacyjnie zrobione no mimo iż bezradny Gannikus to smutny widok :(( Zastanawia mnie dlaczego on dał się otoczyć, przecież w pewnym momencie jeszcze walczyli i nic tego nie zapowiadało. Zrobili mu swego rodzaju arenę zamknąwszy go w "kocioł", musiał walczyć z każdej strony, bez jakichkolwiek szans, a rzymianie tylko spychali go tymi tarczami aż został rozbrojony i te jego krzyki bezradności... A potem też jak Cezar stanął z nim oko w oko i tym szybkim ruchem uderzył Gannikusa i pozbawił go przytomności. Nie podobała mi się natomiast scena z Doctore... Wyglądało to tak jakby on był zły na Gannikusa i cieszył się widokiem jaki spotkał bohatera. Gannikus 4ever!!!
mogli zrobic , zeby chociaz 1 z glownych bohaterow przezyl.... Agron sie dla mnie nie liczy ;) ktos kto przezyl to wszystko od domu batiatusa... np. Crixos , Spartacus (ale ooni to by bylo az za glupie jakby przezyli) to liczylem , ze chociaz ganicusa oszczedza :(((((((((((
Mnie też nie podobają się zmiany postaci np. Agron/Kastus.
Ale... Agron właśnie "przezyl to wszystko od domu batiatusa... "
nie wiem co chcesz od Agrona wkurzają mnie te pedalskie sceny ale ogólnie bardzo lubie tą postać w niektórych momentach wolę jego niż Spartakusa choć wiadomo na pierwszym miejscu jest Gannicus później Agron->Kriksos->Spartakus->Onemaos->Donar->Ashur->Lugo->Varro
(zapomniałbym o mojej ulubionej postaci z Bogów areny Daganie
Jest spoko ale odpycha mniei to , ze jest gejem ;) i nie wiem po co tu wymieniasz kogo lubisz... zakonczenie jest zwalone i tyle
Cholera, bo wiesz, ten pajac dał się zabić w tym 73 roku przed naszą erą... Podobnież jak Spartacus i Krixus i Onomejos i Kastus. No tak jakoś im wyszło.
Jedyne kogo można było przepchnąć to Agron, bo od początku był wymyślony na potrzebę serialu. Mogliby na przykład zrobić długowłosego celta, gladiatora co walczy dwoma mieczami, boga areny Gienia, i pewno ten by miał szansę przeżyć finał serialu, no ale z imieniem Gieniu to już nie Gannicus.
Powiem Ci tak - po drugim sezonie tak wszyscy truli dupę DeKnightowi o Kastusa, że ten się wkurzył i Kastusa dał. W sumie to nie wiem, czy nie wolałbym żeby go nie dawał wcale. Jedyne co Kastus zrobił w 3 sezonie Spartacusa do walną porządnego pawia... I podrywał chłopaka Agronowi. Nawet sobie bidok nie podowodził troszku. Po cichu liczyłem że gdzieś w drugim sezonie Agron zaleje pałę i zdradzi swoje prawdziwe imię - "Kastus" ale nie dało się. A szkoda, przynajmniej byłby porządek i Agrona by na legalu ukrzyżowali z innymi. A czy hetero czy homo, co poradzisz, takie czasy nastały. Niedługo biały heteryk i do tego katolik, będzie za wszystko wszystkich musiał przepraszać.
Ty jesteś do bani a nie !! zakonczenie rewelacyjne...wszyscy dead i tak powinno być...chociaż gdybym ja był reżyserem to jeszcze dodałbym scenę...jak cezar męczy ganicussa na krzyżu...(niewiem może bym kazał zeby mu wacka jeszcze uciał ) i bym tak męczył do jego śmierci na krzyżu...Smierc Spartiego w miarę dobra...tak jak mówie Ganicussa bym jeszcze pomęczył.