PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39350
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Znacie może jakaś podobną pozycje?
Głównie chodzi mi o wszelkiej maści walki + oprawę muzyczną, ale także konkretne dialogi bez cenzury.

Serial Rzym, jest podobny do Spartakusa w pełnej krasie(wszystkie sezony).. wątpię.
Jeśli znacie jakieś fajne pozycje utrzymane w takich klimatach.
Dobre walki są pokazane, to podzielcie się swoją wiedzą :).

Norbitos

Już kiedyś o to pytałem
www.filmweb.pl/serial/Spartakus%3A+Zemsta-2012-624034/discussion/Czy+znacie+jaki eś+seriale+podobne+do+spartacusa,1853507
i najczęściej polecano mi Rome i GoT, a nawet Xene ;)
Doszedłem do wniosku, że drugiej takiej produkcji nie ma i nie będzie... dopóki Starz nie zabierze się za następne projekty (coś czuję, że Cezar [o ile powstanie] będzie mocno spartacusowy).

ocenił(a) serial na 6
elbondo13

Podobne są "Rzym" oraz "Gra o tron" i na pocieszenie powiem że są znacznie lepsze niż Spartakus :)

ocenił(a) serial na 6
returner

Ani w "Rome" ani w "Game of Thrones" nie znajdziesz takiej ilości walk. Są o wiele, wiele lepsze ale akurat walk i bitew w nich jest bardzo mało.

ocenił(a) serial na 5
Norbitos

Jeżeli lubisz seriale Historyczne, Kostiumowe to polecam ci jeszcze Rodzina Borgiów :)

Norbitos

dziś jest premierowy odcinek Vikings może to coś dla ciebie.
http://www.filmweb.pl/serial/Vikings-2013-659055
http://www.youtube.com/watch?v=7rcozIVtujw

ocenił(a) serial na 10
tomasii

tomaii ten serial wyglada obiecujaco, dzieki.
rychu230 odpale sobie jakos ten serial thx.
Gre o tron widzialem i rzeczywiscie b. dobry serial, ale wole spartacusa.
Rzym w najblizszym czasie odpale.
Dziekuje za wskazowki.

ocenił(a) serial na 7
Norbitos

Rzym świetny serial, ale dużo bardziej subtelny niż Spartacus. Mniej rąbanki, więcej polityki. Ciężko wymienić coś jeszcze szczerze mówiąc... http://www.filmweb.pl/serial/Wojownicy+wszech+czas%C3%B3w-2009-509673 - to jest serial dokumentalny, ale bardzo ciekawy i niektóre walki wgniatają w fotel. Rodzina Borgiów i Dynastia Tudorów to znakomite seriale historyczne, warte obejrzenia, ale niekoniecznie podobne do Spartacusa - właściwie to niepodobne. Ani krew, ani dialogi ;)

ocenił(a) serial na 7
tomasii

tomasil zaciekawiłeś mnie tymi wikingami(akurat ostatnio oglądałem o nich jakiś dokument). Może być ciekawe, tylko pewnie z napisami będzie.. obstrukcja.
Przy okazji zapytam:
jak jest z nagością w serialach: Rome, Dynastia Tudorów w porównaniu ze Spartacusem-jest dużo mniej cycków na odcinek?
Historia Rzymu wydaje się ciekawa i warto ją znać, ale jak się samemu nie oglądało to weź poleć komuś młodszemu:/

ocenił(a) serial na 7
FU3G0

Rome to robota HBO, a ich recepta na sukces to sex&violence, więc trochę jest Dynastię Tudorów oglądałam już dawno, dawno temu, za czasów TVP, ale nie można o tym serialu powiedzieć, by był pruderyjny. ;)

ocenił(a) serial na 8
ms_rosencrantz

W kwestii sex&violence to Spartakus już dawno zostawił wszystkie seriale daleko za sobą.
Rzym jest świetny, może się podobać, bo ma fajne intrygi i genialne postaci grane przez rewelacyjnych aktorów. Ale nie jest podobny do Spartakusa, bo trzyma się rzeczywistości, podczas gdy tutaj mamy po prostu komiksową sieczkę. Rzym w scenach akcji jest raczej stonowany.

ocenił(a) serial na 7
Kasiek_haz

Z tym polemizować nie będę. ;) To wszystko prawda, ale nic bliższego Spartacusowi chyba nie znajdziemy.

ocenił(a) serial na 8
ms_rosencrantz

Taka prawda. Spartakus jest jedyny w swoim rodzaju.