Mam pytanie odnośnie powstania prequela tej serii. Czy ktoś słyszał o takowych informacjach które
potwierdziły szanse powstania owego projektu czy Steven DeKnight definitywnie kończy z tą
produkcją? Z góry dziękuje za odpowiedzi. pozdrawiam.
Prequelami tej serii są „Zemsta”, „Krew i piach” i „Bogowie areny”. Jeśli chodzi ci o sequel, to raczej nie będzie – twórcy chcieli jeszcze ciągnąć ten serial przez kilka serii, ale stacja powiedziała, żeby skończyć ten serial wielkim pierd...nięciem, zanim się z tego zrobi nieoglądalne gówno w stylu dalszych serii „Doktora House’a” czy „Prison Break”. Jeśli coś w tym „uniwersum” powstanie, to spin-off o Julku.
Z tego co wiem to ma być koniec Spartacusa, ale słyszałem pogłoski o jakimś serialu o Juliuszu Cezarze, jak będzie to ten sam Cezar ze "Spartacusa" to będę oglądał.
Jesli bedzie to ten sam Cezar zdecydowanie nie obejze ani jednego odcinka, kto to widzial zeby Cezar Bryta lub Germana wygladem przypominal?
Tak, DeKnight zaczął już pracę nad nowym serialem o Rzymianach, tu są zajawki
http://stevemcqueened.tumblr.com/post/43315815004
Te zajawki dają mi nadzieję, że Spartakus PRZEŻYJE.
Jest żywy? Jest. Jest badass motherf*cker? Jest.
Również jest mi miła obecność Krassusa, który niestety SPOILER ginie z broni maszynowe i zapaskudza posążek :( Ale jak dobrze pójdzie, stanie się to w 12 odcinku.
zakończenie serialu po tym sezonie byłoby jak najbardziej sensowne. Serial opiera się poniekąd na historii, a ta mówi, że Spartakus poległ w bitwie przeciwko wojskom Krassusa. Jego pojawienie się w serialu już właściwie zwiastuje śmierć głównego bohatera, a przy okazji koniec produkcji ;)