Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 40 tys. ocen
7,9 10 1 39510
8,7 3 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Mam pytanie odnośnie powstania prequela tej serii. Czy ktoś słyszał o takowych informacjach które
potwierdziły szanse powstania owego projektu czy Steven DeKnight definitywnie kończy z tą
produkcją? Z góry dziękuje za odpowiedzi. pozdrawiam.

Gloenik

Prequelami tej serii są „Zemsta”, „Krew i piach” i „Bogowie areny”. Jeśli chodzi ci o sequel, to raczej nie będzie – twórcy chcieli jeszcze ciągnąć ten serial przez kilka serii, ale stacja powiedziała, żeby skończyć ten serial wielkim pierd...nięciem, zanim się z tego zrobi nieoglądalne gówno w stylu dalszych serii „Doktora House’a” czy „Prison Break”. Jeśli coś w tym „uniwersum” powstanie, to spin-off o Julku.

ocenił(a) serial na 10
Gloenik

Z tego co wiem to ma być koniec Spartacusa, ale słyszałem pogłoski o jakimś serialu o Juliuszu Cezarze, jak będzie to ten sam Cezar ze "Spartacusa" to będę oglądał.

ocenił(a) serial na 7
virago202

Jesli bedzie to ten sam Cezar zdecydowanie nie obejze ani jednego odcinka, kto to widzial zeby Cezar Bryta lub Germana wygladem przypominal?

ocenił(a) serial na 10
A_Master_of_Disaster

Chwilowo tak wygląda.

ocenił(a) serial na 10
virago202

I wygląda tak nie bez przyczyny o czym wkrótce się przekonamy.

Gloenik

Tak, DeKnight zaczął już pracę nad nowym serialem o Rzymianach, tu są zajawki

http://stevemcqueened.tumblr.com/post/43315815004

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

czy ja tu widzę Krzysia Waltza?! lol

emo_waitress

jednym słowem: LOL

elbondo13

Te zajawki dają mi nadzieję, że Spartakus PRZEŻYJE.
Jest żywy? Jest. Jest badass motherf*cker? Jest.
Również jest mi miła obecność Krassusa, który niestety SPOILER ginie z broni maszynowe i zapaskudza posążek :( Ale jak dobrze pójdzie, stanie się to w 12 odcinku.

Gloenik

zakończenie serialu po tym sezonie byłoby jak najbardziej sensowne. Serial opiera się poniekąd na historii, a ta mówi, że Spartakus poległ w bitwie przeciwko wojskom Krassusa. Jego pojawienie się w serialu już właściwie zwiastuje śmierć głównego bohatera, a przy okazji koniec produkcji ;)

ocenił(a) serial na 10
emilio_butragueno

Cholera, normalnie cały serial mi zepsułas tym spoilerem. A powiedz no jeszcze, masz jakieś przeczucia co będzie z Kriksosem???