Po obejrzeniu promo 10 odcinka, coraz bardziej prawdopodobne wydaje się uśmiercenie wszystkich rebeliantów. Zapraszam do dyskusji.
https://www.youtube.com/watch?v=qvGH4orMzwQ
Jeżeli tak jak w zapowiedzi jest zasugerowane, Sparty spotka się z Markiem przed bitwą i GO NIE ZABIJE mając okazję, to ja pie*dolę ten serial.
.........................
No dobra, ok, przeżyję to :D ale to będzie bardzo Ku*wa głupie, na poziomie Walking Dead, kiedy SPOILER Rick konwersował z Filipem.
dobra jednak ma tą samą zbroje, no cóż w końcu to prawie pewne, że zginie tylko kwestia jak.
Po promo można być na 90% pewnym, że Spartacus zginie. Dlatego też mam nadzieję, że będzie zupełnie odwrotnie, biorąc pod uwagę że ktokolwiek montuje zajawki do kolejnych odcinków, lubi widzów robić w bambuko.
kurde pomyślcie że zamiast Liama w tym promo jest Andy :( przecież to by była taka epickość ze szoook :O
mimo to Andy swoją grą zwrócił moją uwage na ten serial. W pierwszym sezonie uwielbiałem Spartacusa! Teraz zdecydowanie wole Ganniego. Nawet Agrona.
Też tak uważam. O ile na początku Zemsty ciężko mi było się przyzwyczaić, to teraz cenię sobie Liama. Myślę, ze jakby grał od początku, to by miał więcej zwolenników. Wiadomo, Andy był genialny, ale Liam też daje radę.
E tam. Aparycją Liam bardziej pasuje do postaci Spartacusa. Co prawda, gdyby nie Śmierć Andy'ego większość nie miała by pojęcia o jego istnieniu, ale po dwóch sezonach z Liamem ciężko byłoby mi go zamienić spowrotem na Whitfielda.
Na początku trailera widać zmęczonego, zakrwawionego Spartacusa- stawiam, że to po tym jak go pojmą, to moment przed krzyżowaniem. A nawiasem mówiąc, ostatni odcinek też bedzie trwał godzinę? Bo to trochę mało żeby zakończyć wszystkie wątki.
A tu jeszcze jeden trailer- koniec Spartacusa, początek da Vinci- może ten serial będziemy teraz oglądać:
https://www.youtube.com/watch?v=l-gHunFppXc
No to co?
- Agron przeżywa.
- Krassus w mentalnym zaćmieniu tak masakruje ciało Spartakusa, że nie ma co prezentować w Senacie.
- Ganikus "I'm Spartakus" dla Pompeja, Pompej go krzyżuje.
Chrzanić go, w sumie! Jak przeżyje to pizgnę ze śmiechu i z głupoty scenarzystów ;)
wy naprawdę jesteście tak nierozgarnięci ? historia dokładnie opisuję całą historię Spartakusa , zginie i nic na to nie poradzicie...
A ciężko zrozumieć, że po pierwsze historia wcale nie musi być taka jaką nam podają a po drugie to tylko serial, adaptacja, nie serial dokumentalny więc scenarzyści mogą sobie pozwolić na alternatywne zakończenie nie koniecznie takie jak w historii... Weź się ogarnij
Ten serial i tak już mocno odbiega od historii więc dziwi twoja reakcja. Może zginie, może nie. Rozgarnięty widać jesteś aż nadto, skoro do tej pory nie zauważyłeś tych rozbieżności.
odnosiłem się do końcowego losu Spartakusa, jeśli bierzemy się za odgrywanie jego losów, możliwe że nie w całości, to nie możemy zmienić jego końca, więc do czego ty pijesz ?
do tego np. że scenarzyści mogą wymyślić zupełnie co innego o czym jesteś święcie przekonany
Historia ponoć mówi, że Spartacus poległ, ale nie odnaleziono jego ciała. Stąd duże pole do manewru dla scenarzystów - bo skoro ciała nie odnaleziono, to może tylko uznano go za poległego?
Ale czy Pompejusz, który rywalizował z Krassusem tak po prostu by ukrzyżował Spartacusa pośród setek bezimiennych niewolników i sayonara? Chyba raczej traktowałby ciało jak trofeum - oto Pompejusz Wielki jest tym, który zabił Spartacusa.
No to inaczej. Ganikus mówi, że jest Spartakusem, Pompej go wiezie do Senatu, po drodze spotyka Cezara, który już ma wy*ebane na współpracę z Krassusem, i mówi "To żaden Spartakus, to ta franca Ganikus" więc Pompej wkurzony go krzyżuje :)
ale tak po trailerach to sądzę to Gani padnie w walce, z Cezarem, i wtedy go ukrzyżują; żadnego "I'm Spartakus" może nie być
spoiler, trailer 10 odc.
Jakieś będzie, bo i w trailerze się pojawia. Ale czyj to głos, to zidentyfikować nie potrafię (mi Andy'ego przypomina :()
Ja liczę na jakiś zaskok... Obalenie naszych przypuszczeń, chociaż częściowo :)
http://25.media.tumblr.com/d52b9daf7ee10b31bb710e01a7db2309/tumblr_mku4pnctBC1s3 mlyto1_1280.jpg
DeKnight o ostatnim odcinku
Po lewej Pompeusz... Co znaczy że Gannicus nie zaatakuje Pompeusza samotnie i zostanie omyłkowo ukrzyżowany za Spartacusa...
http://imageshack.us/a/img824/6673/nowyobraz191.jpg
A to, moim zdaniem, będzie ostatnia scena przed napisami końcowymi...
http://imageshack.us/a/img20/1716/nowyobraz202.jpg
Mam nadzieje ze rezyser chociaz raz posluzy sie historią,w ktorej jest wyraznie napisane.NIE ODNALEZIONO CIAŁA SPARTACUSA.
Wystarczy tego kręcenia.Niech zostanie ciężko ranny,ktoś mu pomoże wydostać sie z pola bitwy,niech nawet już umrze w wyniku odniesionych ran i zostanie pochowany przez leate i jedengo ze swoich ludzi bez wiedzy rzymian.Prawdziwe,niekoniecznie tragiczne i uczciwe a zgodne z historią.Niech resyser nie wazy sie krecic jakiejsc krwawej sceny jego scierc i tortur przez rzymian.
No właśnie.Ciała Spartacusa nieodnaleziono.Więc jakby zginął na polu bitwy,to zaraz dowodcy pochwalili by sie tym w rzymie w skoro nigdy nieodnaleziono ciała to nie wiem albo by krassu z pompejuszem tak musieli sie bic o niego zeby ten nagle powstałze zmarłycg i po cichu uciekł im z przed oczu,albo by dostał ognistą kulą,ta spaliła jego ciało i dlatego nigdy go nie zidentyfikowano.Ale to są śmieszne przypuiszczenia,a zakonczenie w ten sposob serialu zniszczyło by jego ponad czasowy
charakter.
A po drugie jak niżej napisała paulina_183 w promo słychac słowa grona ktory mowi ze pewnego dnia Rzym jeszcze zadrży
i poniesie klęske a ty będziesz na zawsze zapamiętany.Mniemam że te słowa są skierowane do Spartacusa.Tylko teraz
w jakich okolicznosciach.Ja obstawiam że to wlasnie Germanin wyciągnie cięzko ranego spartacusa z pola bitwy widzac
rychły koniec.Czy sparti umrze,coz mozliwe w wyniku poniesionych ran,pozniej pochowają go w tajemnicy przed rzymianami.
Ci zas ogląszącałemu światu ze spartacus polegl w walce aby bardziej zgloryfikować swoje zwycięstwo.
Zgadzam się z Tobą, Agron może wyciągnąć Spartacusa umierającego z bitwy i tymi słowami może go żegnać.
Nigdy nie znaleziono ciała Spartacusa, tak podają źródła. Kto wie jak się to potoczy.
Możesz mieć rację, z tą ostatnią sceną! DeKnight powiedział, że woli zakończyć serial tak, żeby ludzie domagali się więcej zamiast wszystkiego podanego na tacy.
W trailerze słychać słowa Agrona zaczynające się w 34 sek. nie wiem czemu mam takie wrażenie ale wydaje mi się że on będzie to mówił albo nad ciałem Spartacusa albo gdy będzie On umierał (Spartacus) przy Agronie.
Pewnie wszyscy zginą w fontannie krwi i w ultra slow-motion, w rytm pompatycznych chórków. Jak coś to sądzę, że Ganncius przeżyje i ta jego mimoza nowa(mimoza, mimozą ale lubię jej postać ;p). I zakończenie będzie w stylu 300, siedzi sobie jakiś ocalały ileś czasu później i snuje opowieść o legendarnym Spartacusie, albo i sam Cezar coś wspomni.
Gannicus zginął, nie ma szans żeby scenarzyści się z tego wywinęli. Stawiam na serial o Cezarze, zrobiony w tej konwencji w jakiej zrobili Spartacusa, obejrzałbym z przyjemnością.
Raczej odpada po prezentowanych Soundtrackach z tego sezonu (www. ongonlyrics.com/soundtracks/ spartacus-war-of-the-damned-soundtrack-list.html) gdzie jak byk pisze, co się stanie z Gannicusem. Agron przeżył i nie sądzę, aby doszło do powtórki, chociaż bardzo bym chciała. Jeżeli ktoś po iluś tam latach ma to mówić, to będzie to Agron, a nie Gannicus.
Hmm.. były sezony poświęcone Spartacusowi, był sezon poświęcony Ganicusowi.. czemu nie zrobić sezonu o przygodach Agrona skoro tylko on przeżyje? :)
Nawet łatwo by się zapełniło fabułę dodając flashbacki z poprzednich sezonów. Do tego ukazanie trudnej batalii sądowej traktującej o problemach Agrona i Nasira z uzyskaniem zgody na adopcję dzieci. A w to wszystko można wpleść przygotowanie do serialu o Cezarze(skoro już musi powstać). A jeszcze jak w każdym z powiedzmy 10 odcinków sezonu byłby torturowany Tybek to już w ogóle chyba większość widzów byłaby usatysfakcjonowana.
Myślę, że nie doceniamy scenarzystów i jeszcze na życzenie widzów odżyje Crixus. No tak, bo niedawno wyszedł nowy sezon Walking Dead, więc kto wie.. :p
:( chciałbym jeszcze 4 sezon....chyba bedzie inne częsci spartakusie(gallikus)??
Spartacus: War of the Damned, to ostatni sezon, a historia Gannicusa została opisana w "Bogach Areny" i nic tam by nie mogli dodać. A spin-off z Cezarem byłyby do niczego po jednej "scence" z synkiem Krassusa xD