PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40161
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Co myślicie na temat kolejnego odcinka?

Jak dla mnie super, ogólnie jestem zadowolony z formy jaki trzyma te sezon. Natomiast
końcówka strasznie mnie... może nie tyle zawiodła, co uważam że to przegięcie. Gdyby
Crixus teraz zginął z rąk Ashura to nie oglądałbym tego dalej bo są pewne granice tego, jak
można szastać emocjami widza :P Osobiście bardzo to przeżyłem, bo Crixus to moja
ulubiona postać. Zapewne teraz pojmą go i wykorzystają jako przynętę na Spartacusa, który
będzie chciał go odbić. Niby daje to wiele możliwości i pozwala rozwinąć akcję, niemniej i
tak mi się to rozwiązanie nie podoba. Przegięcie.
Też bezsens tej sceny jak dla mnie, dlaczego Spartacus nie poszedł pomóc Crixusowi tylko
gapił się jak go zabijają [bo mogli]? Totalne zaprzecznie tego, co cały czas prezentował
swoją postacią. Generalnie końcówka na minus.

Muszę przyznać natomiast, że Liam zaczął przekonywać mnie swoją grą i radzi sobie
naprawdę dobrze w roli Spartacusa ;)

ocenił(a) serial na 9
Stolarcfc

szkoda że Crixus nie żyje (chociaż kto wie? może jakimś cudem przeżyję?) bo już miałam taką nadzieję, że będzie z Naevią i będą żyć długo i szczęśliwie. ! ;)

m_anna

no na 99% przezyl , nie bylo pokazane aby umieral , pozatym Ashur nie jest glupi i woli go wykorzystac do zlapania Spartacusa

ocenił(a) serial na 8
Nazarioxx

Ja bym powiedział że nawet na 100 - Ashur mógł z nim zrobić to co Spartacus z Varro w I sezonie, a jednak dostał tylko rękojeścią miecza przez łeb ;)

Wiadomo, że będzie chciał go użyć jako przynęty - ale jak to się skończy można się raczej domyślić :)

adashko

Dobrze jest. McInytre wypada coraz lepiej a sam sezon może nie dorównuje pierwszemu, ale naprawdę zaczyna doganiać. Złapałem się na tym, że trzeba czekać teraz cały tydzień na 4 odcinek.

m_anna

będzie żył nie możliwe, że go uśmiercą :)

ocenił(a) serial na 10
tsub_asa

też mi się tak wydaję, bedą go więzić, a Spartacus go odbije taką mam nadzieję

ocenił(a) serial na 8
m_anna

Croxus został ogłuszony nie zabity z tego co mi sie wydaje ;)

ocenił(a) serial na 9
m_anna

obejrzałam nowy odcinek ;)
oczywiście że Crixos żyje. hell yeah.

ocenił(a) serial na 10
Stolarcfc

Dla mnie za to końcówka była świetna. I to nie tyle ze względu na fabułę, co emocje jakie we mnie wzbudziła, to mieszanie fragmentów walki z areny z walką w kopalni to absolutne mistrzostwo.

ocenił(a) serial na 7
wmaksym

no fajne polaczenie, ale i tak nie moge przebolec ze tak malo walk na arenie jest;p

ocenił(a) serial na 8
Skrzatan

No ale wreszcie Ashur się rozkręca...