PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40161
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Jak myślicie co się wydarzy dalej ? W 5. odcinku pewnie będzie cisza u Spartacusa, bd na tym Wezuwiuszu i nic nie bd robić, Nassir pewnie będzie bliski śmierci, ale jakimś cudem ozdrowieje ... wątpię by go wykończyli, wydaje mi się że twórcy mają większe planu co do tej postaci (myślę, że to będzie jeden wątek u Spartacusa - ewentualnie planowanie odbicia Kriksosa). Z kolei pewnie dużo będzie się dziać w Kapui i na arenie. KRiksos, Doctore )nigdy nie wiem jak się pisze to imię - Onanemous?) i Rhaskos bd pewnie na arenie walczyć i jakimś cudem unikną śmierci na arenie i pewnie uciekną ? I właśnie jakim cudem? Myślicie, że Spartakus tak od razu się po nich wyprawi ?

ocenił(a) serial na 9
steepien

Moja wizja. Kriksus i ekipa będą walczyć na arenie, m.in przeciwko Gannikusowi. Doctore będzie chciał osobiście go wykończyć z wiadomych względów. W między czasie Spartakus i ludzie spod Wezuwiusza napadną na jakiś rzymski oddział i przebiorą sie w stroje żołnierzy. Podczas walk wpadną na arenę i odbiją Kriksusa i Docote. Gannikus i cała reszta niewolników, która musiała walczyć na arenie ucieknie z nimi.

Kasiek_haz

hm.. całkiem możliwe. mysle, że raczej na pewno zjawi się wreszcie Ganikus, na stronie internetowej wyczytałem, że po wyzwoleniu zajął siędrobnym złodziejoszkowaniem ;p

steepien

i ma wyrzut z powodu zdrady przyjaciela.

ocenił(a) serial na 9
steepien

możesz podać źródło plotek??

Bartes123_2

to nie są plotki, to z oficjalnej strony serii http://www.starz.com/originals/spartacus/cast/Gannicus

ocenił(a) serial na 7
Kasiek_haz

ale skąd Ganikus by się wziął na arenie? przecież chyba o to mu chodziło żeby być wolnym i więcej nie walczyć

ocenił(a) serial na 10
steepien

hmmm nie ogladalem jeszcze 4 odcinka wiec nie wiem co sie wydarzylo ,ale mysle ze napewno Lukrecja uwiedzie Glabera , ilythia pojdzie w odstawke , I w ten sposob dobrze sie ustawi.

Anxej

oglądnij 4. odcinek, co do uwiedzenia Glabera, ciekawa teoria ;p

steepien

jest już coś o następnym odcinku Spartacus leads a bold mission to free Crixus from Roman captivity, but a storied gladiator from the House of Batiatus complicates matters. Ilithyia’s scheming puts her marriage to Glaber at risk. i są fotki cztery ;p czyli przez kanały się po nich udadzą, ciekawe do czego nawiązaiem jest zdjęcie pierwsze i drugie, wyglądają na przygnębionych. http://www.starz.com/originals/spartacus/Episode205Libertus

steepien

Wiesz może gdzie mogę znaleźć jakieś promo / trailer odcinka piątego? Bo na stronie STARZ nie ma oprócz krótkiego opisu odcinka i 4 grafiki.

ocenił(a) serial na 8
Mazurian

Jest promo 5 odc, tyle że nie pokazuje niczego, czego już byśmy nie wiedzieli: http://www.youtube.com/watch?v=E9MFiDolEsI

Divine

Dobrze, że wróci Gannicus w końcu bo robi się nudno. Takie charaktery jak Kriksos, Gannicus i Spartacus nie będą mogły się zgodzic, na pewno będą kłótnie:D Ciekawe czy Gannicus nadal jest przekonany o swojej wspaniałości;)

steepien

http://www.youtube.com/watch?v=-aBjDN82sqI .. wygląda na to że wbiją im z partyzanta na arene w przebraniu rzymian :)

steepien

Uwaga Spoiler!
Na którejś stronie wyczytałem że będzie walka o przywództwo pomiędzy Spartacusem, Crixsusem a Gannicusem. Pojawi się też jakaś blondynka która jakoby będzie równie dobrze walczyła jak panowie powyżej

Mazurian

To było do przewidzenia, oni nie mogą się zgodzic.
A co do blondynki- może jakaś gladiatorka?:D

alien_2

Być może;)

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Co do blondynki to chyba Ellen Hollman, która dostała rolę kobiety wojownika imieniem Saxa. Jest ona postacią tak samo piękną jak zabójczą.

http://www.imdb.com/name/nm1712005/

lampard22

No właśnie o tą chodzi:)

ocenił(a) serial na 8
lampard22

A tutaj ta aktorka już w charakteryzacji i kostiumie: http://img163.imageshack.us/img163/1397/ellenk.jpg

alien_2

Ona na pewno coś ciekawego wniesie w ten serial. Ale najpierw chciałbym zobaczyć jak Oenomaus daje popalićdla Gannikusa:)

ocenił(a) serial na 10
steepien

Odcinek zajeeeeeeeebisty. Tak wszystkie poprzednie. Końcówka rewelacja. Oby tak dalej.

pitixpl

Zgadzam się. Powiem wam, że 2 sezon okazuje się równie dobry co 1. Odcinek świetny. Smutny uśmiech doctore za krat do Krixosa bezcenny. McIntyre naprawdę jest dobry, nawet bardzo dobry. Oby tak dalej.

steepien

MOZLIWY SPOILER - mysle, że Spartacus zlikwiduje Argona - Argon zacznie sie stawiac.

steepien

Eee, bardzo wg mnie wątpliwe. Chociaż?

Nick_filmweb

z trailera takie urywki jakby na to wskazywaly, zreszta Agron zaczął już podskakiwac wcześniej. ale to tylko moje przypuszczenia

ocenił(a) serial na 8
steepien

http://www.youtube.com/watch?v=-aBjDN82sqI
Zwróćcie uwagę na na 0:45. Czy to nie Seppia i Glaber? :O

ocenił(a) serial na 7
meizdi

chyba tak

ocenił(a) serial na 8
meizdi

No, fajnie tam już chyba każdy z każdym będzie (jak w nudnych obyczajowych serialach).

ocenił(a) serial na 9
steepien

Nie wiem skąd ci to przyszło do głowy... z trailerów wnioskuję coś zupełnie odwrotnego, widać na nich jak Agron aktywnie uczestniczy we wszelkich ćwiczeniach czy atakach i akcjach ratunkowych (Kriksos) i prawie zawsze u boku Spartacusa...

pistacjowo_malinowa

jest w trailerze pewna scena w której postać wysokości Agrona leży na ziemi, poza tym na jednej ze scen widac jak Doctore popycha Agrona.

steepien

sorka bo nie dokonczylem mysli, postac wysokosci Agrona lezy na ziemi, przemawia Spartacus, w tle sa wszyscy poplecznicy Spartacusa własnie z wyjatkiem Agrona.

ocenił(a) serial na 9
steepien

nie wiem czy chodzi ci o tą scenę ale jeśli tak to Agron leży bo został uderzony nie przez gladiatorów ze swojego "bractwa" ale jakiś obcych wojowników, i nawet Kriksos go obronił. A Spartacus przemawia właśnie do tych obcych mówiąc że jeśli nie potrafią się z nimi zjednoczyć w walce niech "wyjdą"

Sprawdź od minuty 1.58 do 2.16
http://www.youtube.com/watch?v=8J0FCIhpK90&feature=BFa&list=FLs5rXLi41keyGVILkr2 S4zw&lf=mh_lolz

pistacjowo_malinowa

ok może i tak być ;P

ocenił(a) serial na 9
steepien

no mam nadzieje bo Agron jest moim faworytem ;) zestresowałeś mnie tym postem jako że miałby zginąć :P

ocenił(a) serial na 9
steepien

A jeśli chodzi o scnę w której Doctore popycha Agrona to wygląda mi to bardziej na standardowe ćwiczenia niż walkę. A nawet jeśli się posprzeczali to nie znaczy że ktokolwiek musi kogos od razu zabijać. W tej serii kłócą się dosyc często ;)

ocenił(a) serial na 10
steepien

:) ja po obejrzeniu filmiku o Ilythi dojrzalem ze , Ilythia zabije Seppie , jej brat tez zginie .

Anxej

skąd wiadomo że w tamtych czasach mężczyżni golili sobie jajka jak jakieś pedałki? Przeciesz ci goście są ciągle brudni i nie domyci. To jakim cudem nie mają włosów łonowych. Czy sa jakieś dowody że w tamtych czsach golono sobie włosy wokół penisów? Prosze o konstruktywne odpowiedzi.

ocenił(a) serial na 8
Arjan88

Ja widzę, że mają włosy - a jak ktoś nie ma to świadczy o tym, że w tych czasach nie golą, a w serialu są aktorzy, a nie dokumentalne nagranie z przed naszej ery xD.

ocenił(a) serial na 9
Arjan88

wystarczy w googla wrzucić :) depilacja była znana w starożytności i była uważana za oznakę zadbania i atrakcyjności. Czy gladiatorzy byli depilowani to cholera wie, ale ja osobiście wole patrzeć na gładki aktorów a nie zarośnięte małpy :)

ocenił(a) serial na 8
Kasiek_haz

A no gladiatorzy, to może "za karę" byli goleni :P. A ja mówiłem, że ci od noszenia jedzenia, na tym przyjęciu, byli owłosieni ;).

ocenił(a) serial na 9
tomciog18

a może też ze względów estetycznych byli goleni. Jak np. olimpijczycy w Grecji. Tam chodziło o kult ciała. Chciano popatrzeć na umięśnione sylwetki. To może Rzymianie golili gladiatorów z tego samego powodu. Chociaż z drugiej strony nie wydaje mi się, że ówcześni gladiatorzy wyglądali jak ci serialowi :) to raczej takie zmasowane byki były a nie wysportowane i wyrzeźbione chłopaki :) ale mogę się mylić :)

Kasiek_haz

jak golili to pytam się czym to robili bo maszynek do golenia jajek to wtedy nie było z wiadomych względów. Ale nie wyobrażam sobie że gladiator golił sobie jajka tasakiem.

ocenił(a) serial na 8
Arjan88

To musisz poćwiczyć wyobraźnię ;). Spokojnie by takie coś przeszło, ale podejrzewam, że jednak scyzorykiem/nożykiem.

ocenił(a) serial na 9
Arjan88

znowu, google nie boli :)
http://oferia.pl/forum/zdrowie-uroda/uroda/item2671-starozytne-metody-depilacji- zbednego-owlosienia

steepien

jest już 5. odcinek ale hasło trzeba ...

steepien

Hasło z Fileice?

Mazurian

nie wiem, a co masz je ?

steepien

Ja ściągnąłem z torrenta. A Ty?

Mazurian

i działa Ci czy to jakaś podpucha ?

steepien

Według mnie ściema bo:
Po pierwsze: Ściągniety plik jest spakowany rarem i zabezpieczony hasłem.
Po drugie hasło jest na jakimś dziwnym serwerze gdzie aby pobrać hasło trzeba zarejestrować się na jakiejś stronie internetowej. Głupio się przyznać ale cieszyłem się jak dziecko gdy ściągnąłem ten plik.