Jak myślicie co się wydarzy dalej ? W 5. odcinku pewnie będzie cisza u Spartacusa, bd na tym Wezuwiuszu i nic nie bd robić, Nassir pewnie będzie bliski śmierci, ale jakimś cudem ozdrowieje ... wątpię by go wykończyli, wydaje mi się że twórcy mają większe planu co do tej postaci (myślę, że to będzie jeden wątek u Spartacusa - ewentualnie planowanie odbicia Kriksosa). Z kolei pewnie dużo będzie się dziać w Kapui i na arenie. KRiksos, Doctore )nigdy nie wiem jak się pisze to imię - Onanemous?) i Rhaskos bd pewnie na arenie walczyć i jakimś cudem unikną śmierci na arenie i pewnie uciekną ? I właśnie jakim cudem? Myślicie, że Spartakus tak od razu się po nich wyprawi ?
Miałem się na tamtej stronie zarejestrować ale coś się u mnie nie włańcza. Jak chcesz spróbuj bo u mnie nic nie wchodzi
Monopol:D
Nawet "Prometheus" na który czekam jest już niby dostępny na You tube podzielony na 15 częśći:)
A film ma premiere dopiero 8 czerwca w USA...
Radzę nic nie ściągać i czekać ze ściąganiem Spartka w niedziele gdy będę już dostępne napisy:D
Jak was przeczytałem od razu mi się skojarzyło coś typu sharecash. Ludzie wszystko na tym fejkowali i zabezpieczali hasłem, a hasło w osobnym linku się ściąga, bo strona płaciła za ściągnięcia. W dodatku by ściągnąć np. właśnie hasło, trzeba coś tam wykonać, co się nazywa "ofertą" jak np. zarejestrować się gdzieś. Dla Polaków w ogóle było mało "ofert", najpopularniejsza metoda rozpowszechniania linków była właśnie na youtube. Co mnie nauczyło chociaż jednego, że tam nigdy nic poważnego nie ma, albo starocie (bo nowe szybko usuwają, bo właściciele praw autorskich każą).
A ja miałem inny przypadek: Jakiś rok temu ściągnąłem film(niby był jakiś przeciek przed wypuszczeniem do kin). No i ściągnąłem ten plik, rozpakowałem win rarem i patrzę no pięknie ładnie 700mb i się ucieszyłem. Włączyłem a tam 5 minutowa sekwencja w której pisze że trzeba pobrać jakiś "tajemniczy" kodek aby odpalić film. A ja głupi ściągnęłem ten "niby" kodek i przez niego miałem same kłopoty - wirusy i trojany. Na to wygląda że jakomś lukę uruchomiłem w systemie przez przypadek.
A jest to, na co czekam najbardziej w 5. odcinku:
http://www.youtube.com/watch?v=hWfCNu1wnEU&feature=player_embedded
Trochę za bardzo skupiony i poważny, jak nie Gannicus.
Chyba większa część z nas czeka na Gannicusa licząc że rozkręci akcję. Zdecydowanie to mój ulubiony bohater, więc mam nadzieję że skopie pare tyłków, a konfrontacja z Doctore raczej nieunikniona. Wątpię tylko, że to nastąpi w tym odcinku.
Dlaczego się nie uśmiecha po swojemu? Może po śmierci Melity już nie potrafi?
Temu serialowi tylko tego brakuje, żeby Gannicus stał się ckliwy i sentymentalny! Ale pewnie pewnie masz rację z tą Mellitą.
Widziałem na jakimś zwiastunie, jak Ashur z nim gada, więc może teraz przed wejściem na arenę powiedział Gannicusowi, że Doctore wie ;].
Gannicus buja się po okolicy w poczuciu winy, zalewając pałkę i podkradając, bo jest bez forsy. Wpada Ashur z kumplami i zapodaje mu temat, że robi dla Glabera i że byłaby robótka dla zwycieżcy - wpada na arenę, kasuje paru gości "at gladium", dostaje za to forse i wymazują mu występki. Może dlae pewności, że ekipie Spartacusa nie uda się jak swego czasu Spartacusowi, przetrzymać egzekucji, więc Gannicus wydaje się najpewniejszy do tej roboty. Niechętnie się zgadza, niechętnie, bo wciąż ma rudis, włazi nawet z nim na arenę, a więc jest wolnym człowiekiem. A po zawarciu umowy okazuje się, że "denaci do wysłania w zaświaty" to jego kumple. I mamy sytuację podobną jak w przypadku Spartacus vs Varro - chcąc nie chcąc wystawiają ich przeciw sobie. A jako że Dottore zapewne będzie wręcz umierał z chęci upierniczenia Gannicusa, to będą się okładać póki nie wyskoczy Spartacus.
Ale po co spekulować, jutro się to okaże :)