PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40131
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Jeszcze chyba nikt tego motywu nie poruszył. Wiemy, że Ilithyia wzbudza w nas skrajne emocje lecz co sądzicie o tym motywie jej pożądania do Spartacusa? Nienawidzi go a jednak rozpala jej wyobraźnię...
PS Ojcem jej dziecka chyba nie jest Spartacus... To byłoby już bardzo dziwne rozwiązanie.

ocenił(a) serial na 8
Anhielos

Może i nie jest, ale na pewno coś jeszcze z tym będzie np. Lucretia opowie tą sytuację Glaberowi (wtedy chyba nie dało się sprawdzić kto jest ojcem, tak więc takie coś też wywoła spore zamieszanie). A przecież kochała się jeszcze z tym młodym co kazał zabić Varro, tyle, że o tym chyba nikt już nie wie. A teraz i Waryniusz ma na nią ochotę (zrobił jej palcówkę w 4 odcinku).

ocenił(a) serial na 7
tomciog18

"A teraz i Waryniusz ma na nią ochotę (zrobił jej palcówkę w 4 odcinku)."

Tomciog prosba;] jak bedziesz spojlerowal daj znac wczesniej;]

użytkownik usunięty
Skrzatan

kapitalne :P

tomciog18

Mi sie wydaje że nakręcą zwałowy odcinek jeden i jak w ftlmie Poznaj moich Spartan Illityhia urodzi chłopca z umięśnioną klatą hehe :D

ocenił(a) serial na 8
Anhielos

Myślę, że ona po prostu nie może wyrzucić z głowy nocy, którą z nim spędziła, ponieważ wiąże się z nią zbyt wiele intensywnych i przyjemnych uczuć, nienawiść jaką czuje do Spartakusa tylko podsyca żar i sprawia, że nie jest jej obojętny, poza tym Spartakus to jakby zakazany owoc dla niej, więc tym bardziej go pragnie.Obawiam się, iż z tym dzieckiem może być jakaś afera.

ocenił(a) serial na 9
Anhielos

oni jak oni, ale ja tu czuje maly romansik Agrona i tego Syryjczyka ktorego juz od dawna uwazam za brata Ashura :P

sebqq

Byłem po 3 odcinku, dopiero co udało mi się obejrzeć 4 odcinek "Empty hands" i rzeczywiście trochę zmienia to postać rzeczy. Jak widać Ilithyia fantazjuje nie tylko o tym zakazanym owocu w postaci Spartacusa z maską. Teraz jest mężczyzna z pozycją - Varynius.

Sebqq rzeczwiście jest coś na rzeczy między Argonem a Nasirem. Przez chwilę można było odnieść takie wrażenie. Zarumienił się gdy niewolnica coś wspominała o tym. Poza tym był już przyzwyczajony do zachcianek swojego pana bi i mówił, że mu ta pozycja prywatnego asystenta odpowiadała. Wcześniej z homoseksualnych motywów mieliśmy chyba tylko Barki z tym młodym chłopcem z gołębiami. Zobaczymy co się z tego rozwinie. Nasir w końcu powiedział Crixusowi o tym, że Argon go okłamał. Nie jest wszystko jednoznaczne. I bardzo dobrze.

Trochę tęskni się za Andy'm. Najbardziej za jego charyzmatyczną barwą głosu. W tej serii gdy Spartacus już nie jest zwykłym majtkiem a rasowym dowódcą, wiele krasomówczych przemówień, charyzma to podstawa. Jednakże to jest ciągle ten sam Spartacus, gdzie czekamy na każdy odcinek z niecierpliwością. Dobrze, że akcja się przeniosła poza mury domu Batiatusa i areny. Mimo, że wcześniej było to esencją we wcześniejszych sezonach. Naprawdę uważam, że poza drobnymi nieścisłościami, serial bije na głowę wiele innych tego typu.

ocenił(a) serial na 8
Anhielos

Mnie ciekawi czy jakoś wspomną jego śmierć dedykacją. Byłoby miło.

jukatos

Z tego co pamiętam była dedykacja, na końcu pierwszego odcinka.

ocenił(a) serial na 8
little_bird

ajajjaja musiałem przegapić

ocenił(a) serial na 7
Anhielos

Spartakus nie może być ojcem dziecka, bo jak powiedziano w pierwszym odcinku banda Spartakusa już od wielu miesięcy jest na wolności a ponadto trochę czasu minęło od tej ich wspólnej chwili do wybuchu powstania - ze 3 odcinki a to na serialową rzeczywistość może być i nawet z pół roku ;) Tak więc wydaje mi się, że gdyby to było jego dziecko to już by się urodziło ;)

ocenił(a) serial na 9
raina_1240

nawet i jesli to sadzac po ich stosunku widac bylo ze nie "skonczyli" :) przerwala im Lucretia z ta rzymianka, nie pamietam imienia, tak wiec raczej do zaplodnienia by nie doszlo... no ale to tylko film ;]

ocenił(a) serial na 10
sebqq

no tak :D spartacus chyba nie zdarzyl w niej skonczyc , no ale jest jeszcze coś takiego jak plyn preejakulacyjny , czyli nawet bez wytrysku moze nosic dziecko Spartacusa , czasowo wydaje mi sie to mozliwe , 2 seria jest kilka tygodni po masakrze w willi , czyli akurat :)

Anxej

a moim zdanie urywki pokazuja ze stosunek trwal dluzsza chwile wiec spartakus mogl atakowac po raz kolejny:)
wiec jak najbardziej mozliwe ze to jego dziecko

ocenił(a) serial na 7
Anxej

ale się z tego "naukowa" dyskusja zrobiła :) Ale zresztą to by już śmieszne było, gdyby to było jego dziecko ;p i niestety oni nie są w stanie tego w jakiś sposób udowodnić, badań DNA nie mieli xD

ocenił(a) serial na 8
raina_1240

Ja mam odczucia, że to będzie dziecko spartakusa.

ocenił(a) serial na 8
jukatos

też myślę że to będzie jego dziecko

ocenił(a) serial na 7
jukatos

mój ulubiony Glaber będzie niepocieszony, chociaż wtedy będzie mógł ją zabić i się jej pozbędziemy w końcu.

ocenił(a) serial na 8
raina_1240

Moja ulubiona Ilythia zabita QQ

Anhielos

Spoiler - choć pewnie wszyscy już o tym wiedzą.
A jednak. Spartacus ojcem dziecka swojej ulubienicy...

Anhielos

Bardzo mi się podoba ten motyw, chociaż lubiłam Glabera, myślę, że to Ilithyia tak naprawdę go zniszczyła, to ona oczekiwała od niego osiągnięć.