PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10004391}

Spider-Man: przyjazny pająk z sąsiedztwa

Your Friendly Neighborhood Spider-Man
2025 -
7,1 1,2 tys. ocen
7,1 10 1 1170
7,0 5 krytyków
Spider-Man: przyjazny pająk z sąsiedztwa
powrót do forum serialu Spider-Man: przyjazny pająk z sąsiedztwa

Po co to komu ?

ocenił(a) serial na 2

Do animacji z lat 90 tych się nie umywa ,rozumiem że pragna z młodego widza zrobić idiotę,bo tego normalne osoby nie będą oglądać. Zmurzynienie wszędzie obecne . Obecne animacje marvela to jest dramat - kto odpowiada za takie coś?

ocenił(a) serial na 6
karolxx

Animacja jest zła ale fabuła jest dobra

garfild2002

Ale to trochę zabawne, że animacja sprzed 30 lat przebija te współczesne.

ocenił(a) serial na 6
hornet

Fabularnie nie zresztą ta z lat 90 nie jest wybitna i się zestarzała i była w 2d tu masz dziwne 3d i była robiona od nowa bo się pomysł zmienił to początkowo był prequel do hollanda

garfild2002

Moim zdaniem fabularnie TASM jest dużo lepszy. Ma poważniejszy ton i podchodzi z dużym szacunkiem do oryginału. Ma masę nawiazan do komiksow z tamtego okresu, pełno cameo. Tak samo inne produkcje z tamtego okresu np X-men. Jedynie szkoda, że nie doczekał się zakończenia. Odświeżyłem sobie cała serię w ubiegłym roku i dla mnie mimo upływu lat to ciagle najlepszy pajaczek. Gdyby jeszcze dokręcili kontynuację jak X-men 97 to byłoby super.

ocenił(a) serial na 6
hornet

Tutaj masz też szacunek no i to jednak adaptacja młodości

ocenił(a) serial na 6
hornet

Lepiej by kontynuacje dostał spectacular bo on ma jescze bardziej urwane zakończenie 

garfild2002

Jak dla mnie mogą nakrecic kontynuację tej i tej serii. Ja jestem wielkim fanem TASM więc wolałbym tę, która podoba mi się najbardziej. No i tak jak pisałem, X-men z tego okresu dokręcili kontynuację więc jak już lecą to niech kręcą po kolei.

ocenił(a) serial na 6
hornet

Xmen miało bardziej uciętą końcówkę. I jak mówiłem ten serial miał być prequelem do mcu ale zmieniła się koncepcja 

garfild2002

Ale ja to wiem, że miał być prequelem. X-men z bardziej ucięta końcówką? Nie wydaje mi się. Jeśli już, to w równym stopniu. I jedno drugiego nie wyklucza. Może sobie istnieć przyjazny pajączek i mogliby dokręcić kontynuację TASM, a jak im starczy kasy to i Spectaculara. Ostatecznie i tak wszystko sprowadza się do portfela Myszki Miki.

hornet

Według mnie kreskówka Spiderman TAS fabularnie trzyma najwyższy poziom komiksów złotej ery wydawnictwa TM-Semic.
Mamy bohaterów z krwi i kości - świetnego Venoma, Octopusa, Kingpina czy Hobgoblina a nawet Carnage'a!
Między potyczkami Pająka z poszczególnymi wrogami, dostajemy masę wątków pobocznych i sporo z codziennego życia i problemów Petera. Do tego pełno cameo i crossovery no i nawiązania do głośnych wydarzeń komiksowych np. Walka klonów.

karolxx

Rasista