PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=347578}

Sposób użycia

Rules of Engagement
2007 - 2013
6,8 5,5 tys. ocen
6,8 10 1 5462
7,0 3 krytyków
Sposób użycia
powrót do forum serialu Sposób użycia

Ten serial to jeden z najgorszych (jak nie najgorszy) sitcomów jakie w życiu widziałem. Widziałem kilka odcinków i kompletnie nic mnie nie śmieszyło, nawet kącik ust nie drgnął w kierunku drobnego uśmiechu. Czułem tylko zażenowanie z głupiego humoru.

ocenił(a) serial na 8
in_the_darkness

tak to jest jak "po kilku odcinkach" ocenia się cały serial.

ocenił(a) serial na 6
unwelcome

A co ma się katować całą serią? Jeśli obejrzał kilka słabych odcinków to po co ma dalej brnąć przez to serialowe szambo, dałem 3, ale i to za dużo.

ocenił(a) serial na 10
ulifont

Dziwi mnie ze taki hit jak "Pępek świata" oceniasz wysoko, a to jak szmire. Serial rewelacyjny.

ocenił(a) serial na 6
Suchotnikol

Widać każdego śmieszy co innego, ten serial jest po prostu nudny i chamski. Pępek Świata w dziwny sposób mnie ciekawi i brak w nim wulgarnego humoru.

ocenił(a) serial na 10
ulifont

O gustach się nie dyskutuje. Ale wulgarny humor to chyba za dużo powiedziane.

Suchotnikol

Totalnie nie, właśnie obejrzałem ostatni odcinek i jest "uroczy" :P
A tak serio to bardzo fajny humor oparty na różnych etapach związku, tylko wątek Russela i Timiego męczy niemiłosiernie, ponieważ Russel jest strasznie monotonny i nie w sposób jak np Barney z HIMYM tylko w taki irytujący, praktycznie bez promyczków nadziei (w całym serialu ujrzałem z dwa trzy).

Ja ogólnie polecam, ot taka komedyjka do obiadu.

ocenił(a) serial na 8
ulifont

Skoro brak w nim wulgarnego humoru, to juz wiem, ze mi sie nie spodoba. Takie cos to sobie niech babcie ogladaja, albo zakonnice.

ocenił(a) serial na 8
ulifont

Nie ma prawa oceniac ten, kto nie widzial calosci. Proste. Odpowiadajac na twoje pytanie: tak, ma sie katowac cala serie. Ja sie katowalem cale 2 sezony z Breaking Bad i ciagle mowilem, ze to nudne, srednie, itp. Po skonczeniu ostatniego odcinka bylem zdolowany, ze to juz koniec tego genialnego serialu. Nie ogladajac go calego mialbym zafalszowany obraz rzeczywistosci, a dzieki temu, ze pierwsze 2 sezony ogladalem prawie, ze "na sile", to jestem sobie za to niezmiernie wdzieczny.

użytkownik usunięty
in_the_darkness

Z tego co widzę, mamy podobny gust filmowy i serialowy. Oceniasz wysoko "Jak poznałem waszą matkę" a omawianemu serialowi dajesz 1. Może jednak powinieneś obejrzeć więcej odcinków, to może się wciągniesz, bo wg mnie "Sposób użycia" jest naprawdę fajny i w sumie czym dalej tym lepiej, czego nie można powiedzieć o "Jak poznałem waszą matkę", które z każdym sezonem staje się nijakie i ciągnięte na siłę, a postać Teda zaczyna drażnić niemiłosiernie. "Sposób użycia" tak naprawdę rozkręca się wraz z pojawieniem Timmiego i po kilku odcinkach pierwszego sezonu faktycznie ciężko się do tego serialu przekonać. Ja go zacząłem oglądać w Comedy Central jakoś od środka losowo trafiając na poszczególne odcinki. Ostatnio natknąłem się na jeden z pierwszych odcinków (bo akurat połowy pierwszego sezonu nie oglądałem) i nie byłem zachwycony.

ocenił(a) serial na 6

Wstyd się przyznać, ale mam podobne odczucia, tzn Jeff i Audrey dalej mnie wnerwiają, choć zdarzają się dosyć zabawne dialogi w ich wykonaniu, więc zmieniam na 6.

ocenił(a) serial na 8
in_the_darkness

Swietny serial, tylko trzeba do niego dorosnac. Kiedys tez mi sie nie podobal, teraz uwielbiam