PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=774659}

Sprawa idealna

The Good Fight
2017 - 2022
7,7 6,0 tys. ocen
7,7 10 1 5993
7,8 4 krytyków
Sprawa idealna
powrót do forum serialu Sprawa idealna

Uwielbiam tematykę prawno-sądową od Grishama i Bernhardta po filmy i seriale, w każdym razie świetny serial, sporo tematyki prawnej, obsada bardzo mocna i role jak dla mnie perfekcyjne, do tego komediowe wstawki które bawią a nie irytują, gorąco polecam. Zaczynam właśnie 3 sezon smutny że mam przed sobą kikja odcinków TYLKO

ocenił(a) serial na 10
filipwykurz

Kiedy oglądam z mężem czyli specjalista od historii jakiekolwiek filmy wojenne prawie zawsze dostaję gratis komentarze w stylu że taki karabin to wynaleziono 20 lat później, że taki ekwipunek to nie z takiej wojny albo że nosi się nie w ten sposób. Do tej pory miałam identycznie z serialami prawniczymi. Nie chodzi o politykę, bo wiadomo że przedstawia czyjeś tam sympatię (choć wbrew licznym zarzutom wcale nie jednostronnie i są tu postaci jak Kurt czy Julius, które są nie tylko republikańskie ale godne podziwu i mega sympatyczne) a tylko o same zagadnienia prawne. Pod względem przedstawiania prawa Good Fight to taki Szeregowiec Ryan gdzie przedstawia się dziedzinę bez błędów i absurdów. Owszem, odróżnienie fikcji i fantazji od rzeczywistości wymaga więcej niż odrobiny inteligencji ale dla wszystkich którzy ją posiadają jest to banalnie proste. Pod tym względem majstersztykiem jest odcinek w którym Diane śni się, że Hilary wygrała wybory. Rzeczywistość, która jest tego konsekwencją wcale jej nie uszczęśliwia wbrew wszystkiemu co mogłoby się wydawać ale po zastanowieniu byłaby całkiem prawdopodobna.