Czy uważacie że ten serial może obejrzeć 12latka? Chciałam go zobaczyć z córką ale nie wiem czy się nadaje ?
Serio, pytasz randomowych ludzi w sieci, czy warto wraz z 12-letnim dzieckiem oglądać serial ociekający przemocą?
Pytam ludzi w sieci którzy już go widzieli żeby wyrazili swoje zdanie . Co w tym złego ? A kogo mam się niby o to spytać, mojej mamy czy księdza w kościele ? Byłoby lepiej ?
12 latkom raczej bym odradzał… są inne i ciekawsze propozycje serialowe dla dzieci w takim wieku a Squid Games z pewnością nie jest jedną z nich.
Weryfikujesz fabułę (opis) i chyba wszystko jest jasne, prawda?
Dzisiejsi rodzice nie są już w stanie wychowywać dzieciaków bez "wsparcia" z sieci? Dramat.
a co ma wspolngo wychowywanie dziecka z obejrzeniem jednego serialu ? bylo proste pytanie na ktore oczekiwalam prostej odpowiedzi, ale nieee zawsze trzeba zrobic jakąś drame
Myślę, że to zależy od Twojej relacji z dzieckiem i dojrzałości dziecka.
Jest jedna scena seksu, która może lekko żenować (oglądanie tego typu scen z dziećmi zawsze jest lekko krępujące z dziećmi), plus dialog nawiązujący do tej sceny.
Jest jedna scena, która jest zalążkiem homoseksualnej "innej czynności seksualnej".
Do tego ginie ponad 400 osób, jest sporo krwi. Mimo, że sporo ludzi porusza brutalność - to mnie jakoś nie - bo dla mnie jest to dosyć komiksowe.
Obejrzyj kilka zwiastunów i będziesz mieć pojęcie jaka to jest estetyka.
Dziecko jeśli będzie chciało i tak obejrzy, jeśli dzieci w szkole obejrzą - to tym bardziej to się stanie.
Jeśli stoisz przed takim wyborem, lepiej obejrzeć wspólnie (takie jest moje zdanie).