Squid Game
powrót do forum 3 sezonu

Był występek, musi być i kara. Myślę, że na zabiciu kumpla się nie skończy i Lider postanowi w ciekawy sposób ukarać niesfornego gracza 456. Ciekawym pomysłem były żywe szachy, warcaby czy co tam grają w Korei. Gi-hun jako osoba decyzyjna, a naprzeciwko jego np. gracz 100. Cała przegrana drużyna zostaje uśmiercona. Jako wielki fan szachów bardzo ucieszyłbym się z takiej gry, chociaż mogłaby być ona trochę za trudna dla naszego niezbyt inteligentnego gracza 456. A pewnie znowu wygra on igrzyska.

Kolejna sprawa kto wygra batalię, czy 456 i jego koledzy czy drużyna Lidera. Ponowny bunt graczy może się nie udać, ale chyba część czerwonych kojarzyła fakty i może nie być wniebowzięta, że Lider postanowił zrobić z nich potencjalnie durszlaki. Być może są odrobinę mądrzejsi niż 456 i dodadzą dwa do dwóch. Tym bardziej, że taka 011 jest bardzo niesforna. Pomści ojca z chorą córką.

Potencjalni Impostorzy w grupie graczy. Mam nadzieję, że 001 nie był jedynym Impostorem i okaże się, że są tam jeszcze podwójni agenci. Z głupszych i mądrzejszych teorii wyszukałem, że agentami mogą być:
- beksa i przydupas Thanosa (bodajże 125) - zbyt bezjajeczny, żeby przeżyć tak długo i nie mieć ukrytej roli
- bojaźliwy Marine (bodajże 388) - sabotował w powstaniu i podobnie jak 001 podczas strzelaniny nie brał aż tak czynnego udziału
- babcia komandoska - zapewne jest to dobra kobieta, ale byłoby niezłym plot twistem jeśliby była mniejszym szychą, a do gry dołączyła by chronić głupiego syna, który się tam zgłosił bez jej wiedzy

Zwycięzca gier. Bez względu na to czy zginie Lider czy nie, w grach może zostać wyłoniony zwycięzca. Faworytem znowu jest Gi-hun. Osobiście nie chciałbym by wygrała kobieta w ciąży, bo strasznie mnie ona irytuje. Babcie jest fajna, ale pewnie odda życie za syna. Być może to on właśnie wygra, ale pewnie jeśli zwycięzców byłoby kilku.

A jakie są Wasze predykcje?

ocenił(a) serial na 5
jeykey1543

A to ich uchroni przed śmiercią jeśli są agentami? Szychami,szefami czy mafią ?Raczej mało prawdopodobne.

sfilmoWana2

To zależy jak się umówili. 001 z pierwszego sezonu miał parasol bezpieczeństwa. Jego życie praktycznie nawet przez moment nie było zagrożone. Mając ukrytą rolę być może nie musisz całej gry tylko jak np. obecny 100 podburzać tłum. Liczę, że tacy zawodnicy się pojawią.