Był występek, musi być i kara. Myślę, że na zabiciu kumpla się nie skończy i Lider postanowi w ciekawy sposób ukarać niesfornego gracza 456. Ciekawym pomysłem były żywe szachy, warcaby czy co tam grają w Korei. Gi-hun jako osoba decyzyjna, a naprzeciwko jego np. gracz 100. Cała przegrana drużyna zostaje uśmiercona. Jako wielki fan szachów bardzo ucieszyłbym się z takiej gry, chociaż mogłaby być ona trochę za trudna dla naszego niezbyt inteligentnego gracza 456. A pewnie znowu wygra on igrzyska.
Kolejna sprawa kto wygra batalię, czy 456 i jego koledzy czy drużyna Lidera. Ponowny bunt graczy może się nie udać, ale chyba część czerwonych kojarzyła fakty i może nie być wniebowzięta, że Lider postanowił zrobić z nich potencjalnie durszlaki. Być może są odrobinę mądrzejsi niż 456 i dodadzą dwa do dwóch. Tym bardziej, że taka 011 jest bardzo niesforna. Pomści ojca z chorą córką.
Potencjalni Impostorzy w grupie graczy. Mam nadzieję, że 001 nie był jedynym Impostorem i okaże się, że są tam jeszcze podwójni agenci. Z głupszych i mądrzejszych teorii wyszukałem, że agentami mogą być:
- beksa i przydupas Thanosa (bodajże 125) - zbyt bezjajeczny, żeby przeżyć tak długo i nie mieć ukrytej roli
- bojaźliwy Marine (bodajże 388) - sabotował w powstaniu i podobnie jak 001 podczas strzelaniny nie brał aż tak czynnego udziału
- babcia komandoska - zapewne jest to dobra kobieta, ale byłoby niezłym plot twistem jeśliby była mniejszym szychą, a do gry dołączyła by chronić głupiego syna, który się tam zgłosił bez jej wiedzy
Zwycięzca gier. Bez względu na to czy zginie Lider czy nie, w grach może zostać wyłoniony zwycięzca. Faworytem znowu jest Gi-hun. Osobiście nie chciałbym by wygrała kobieta w ciąży, bo strasznie mnie ona irytuje. Babcie jest fajna, ale pewnie odda życie za syna. Być może to on właśnie wygra, ale pewnie jeśli zwycięzców byłoby kilku.
A jakie są Wasze predykcje?
A to ich uchroni przed śmiercią jeśli są agentami? Szychami,szefami czy mafią ?Raczej mało prawdopodobne.