PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94895}

Star Trek: Enterprise

Enterprise
2001 - 2005
7,2 5,5 tys. ocen
7,2 10 1 5460
Star Trek: Enterprise
powrót do forum serialu Star Trek: Enterprise

Rozpocząłem przygodę z serią właśnie od ST:E. Jestem w połowie 2giego sezonu. Następne czekają Next Generation,Voyager i DS9. Nie mam jak na razie ST:TOS i ST:A. Pytanie dotyczy Borga. Wiem że w NG i Voyager pojawia się Borg. Jak jest w pozostałych seriach? Jest może w Enterprise?

ocenił(a) serial na 8
Adamsky777

Dobra.Już dotarłem że Borg jest we wszystkich seriach ale w Enterprise najmniej bo w jednym odcinku i nawet nie jest nazwany Borg...

ocenił(a) serial na 8
Adamsky777

ja zacząłem od DS9, oglądam 3 sezon i jeszcze Borga nie było.

ocenił(a) serial na 7
gieros

Jak zacząłeś od DS9 to zacząłeś od Borg ;) w tej serii już go więcej nie uświadczysz.

ocenił(a) serial na 10
Adamsky777

Moim zdanie jeden z lepszych odcinków traktujących o borgach,bardzo mi przypadł do gustu.Ja juz zakończyłem wszystkie wymienione przez ciebie serie został tylko TOS za który nie moge sie zabrać :)

ocenił(a) serial na 8
wildecard

Ja obecnie skończyłem ST:E teraz ST:NG i ciężko mi idzie... W między czasie "oglądałem" trzy pierwsze kinówki i ... zasypiałem na każdej z nich... Podejrzewam że tak samo może być z TOS, albo i gorzej... Wytrwałości życzę!
Najgorsze że w nowym sezonie tv tylko Terra Nova ostała się z sci-fi...
...wiem jeszcze Supernatural i Dr.Who i Pochodnia zaliczane są do tego gatunku ale to całkiem inna bajka.
Czyżby sci-fi wymierało jak westerny??? Nieeeeeeee!

ocenił(a) serial na 10
Adamsky777

TNG jest naprawdę dobry nie zniechęcaj się pochopnie,to bym mój pierwszy serial z rodziny ST i to dzieki niemu zaczołem przygodę z StarTrekiem

ocenił(a) serial na 8
wildecard

Obejrzałem cały serial do końca. Teraz zacząłem oglądać NG, zainspirowały mnie do tego chyba sceny z odcinków 18 i 19 4 serii. Przyznam że po obejrzeniu 10 odcinków NG widzę już małą nieścisłość. Np. Archer w jednym z odcinków miał przejścia z Ferengi gdy to obrabowali jego Enterprisea. No a Picard w NG napotykając na Ferengi mówi, że to pierwszy kontakt człowieka z ich rasą. Czyżby Archer pominął ten fakt w raporcie do Gwiezdnej Floty? ;)

Adamsky777

A ja mam animowany ściągnięty

ocenił(a) serial na 8
kamil_zawada1984

Jak z napisami? Jeśli są dostępne to daj namiary,najlepiej na prive ;]