Star Trek: Nieznane nowe światy: Sezon 2 Star Trek: Nieznane nowe światy sezon 2, odcinek 3

Star Trek: Nieznane nowe światy | Jutro i jutro i jutro

Tomorrow and Tomorrow and Tomorrow 1h 1m
6,9 146  ocen
6,9 10 1 146
Star Trek: Nieznane nowe światy
powrót do forum s2e3

Bardzo od czapy

ocenił(a) serial na 10

Odcinek 3 sezonu 2 Strange new World to jakaś żenada. Przeniesienie akcji do naszej rzeczywistości, brak większość głównych postaci, żadnych kosmitów, bitew kosmicznych, innych planet i wszystkiego czego można oczekiwać od odcinka ST.
Dużo tu scen nie wnoszących nic do serialu. Sama intryga bardziej przypomina jakieś Mission Imposible niż Star Treka.
A rozwiązanie intrygi bardzo słabe i powtarzalne. Odcinek mega przewidywalny i słaby
W zasadzie ten odcinek przypomina kiepski film z zupełnie innego uniwersum niż odcinek ST: SNW

MistrzSeller

Raz nie ma pościgów, wybuchów, strzelanin, laserów... sorry... fazerów, i już się młodzież nudzi:D

ocenił(a) serial na 8
Nabongodonozor

Tak, warto bronić tą odsłonę. Nafaszerowany cytatami z powrotów na ziemię - z poprzednich serii (szczególnie walka z drzwiami obrotowymi z "powrotu na ziemie (o ile sie nie pomylilam ;) ;)))))

ocenił(a) serial na 10
Ka76

Nawiązywanie dla nawiązywania nie oznacza dobrej produkcji. Udana produkcja broni się bez tego i nie potrzebuje wciskać fanserwisu by przebłagać fanów.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

Nie wiem czy da się oglądać cokolwiek z tego uniwersum bez znajomości poprzednich przynajmniej flagowych produkcji. Nikt nikogo nie musi błagać, oglądać nie trzeba, można dla głębszych uniesień sięgnąć po Bergmana a dobra akcją jest również u Marvela (nie ujmując.) Startrek jest dla fanów choć nie tylko. Specyficzny i wcale nie tak bardzo nafaszerowany super dynamicznymi akcjami. Taka tradycja, bardziej science niż action chociaż still fiction.

ocenił(a) serial na 10
Ka76

Serial powinien być tak zrobiony by był zrozumiały nawet dla tych co nie mieli dotąd pojęcia o istnieniu marki.

ocenił(a) serial na 6
Ka76

Nawiązanie, albo kopiowanie pomysłów.

ocenił(a) serial na 10
Nabongodonozor

Po prostu od odcinku serialu wymagam czegoś ciekawego wpływającego na jego akcje, a nie słabego fanfika.

ocenił(a) serial na 10
Nabongodonozor

No i nie ma w nim większości postaci serialu i rozwijania ich wątków

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

Zależy z której serii nie ma ;)))))

ocenił(a) serial na 10
Ka76

Z serialu ma tylko jedną postać i jeszcze wpychanie na siłę Kirka

ocenił(a) serial na 6
Nabongodonozor

Też się wynudziłem a jestem fanem oryginalnej serii a nie Tik Talka i raczej jestem w średnim wieku. :D