PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=514696}

Starożytni kosmici

Ancient Aliens
2009 -
7,4 3,1 tys. ocen
7,4 10 1 3147
Starożytni kosmici
powrót do forum serialu Starożytni kosmici

Strasznie się w to zapatrzył. Ciągle tylko łazi i gada, że Starożytni Kosmici pokazują prawdę, że kosmici zbudowali wszystko i w ogóle. Na spotkaniach rodzinnych opowiada te swoje teorie, a reszta rodziny się z niego śmieje. Próba pokazania mu, że serial często kłamie i nie trzyma się faktów kończy się wielką aferą, podczas której ojciec krzyczy, że jestem głupi i nie rozumiem tego xD No ale jak ja mogę słuchać ojca kiedy opowiada mi bzdury, że figurki i posągi pokazywane w programie przedstawiają obcych? Próbuj mu wytłumaczyć, że w tamtych czasach ludzie jeszcze nie umieli tak dobrze rzeźbić itd, ale ojciec mówi: "Malowali i rzeźbili to co widzieli. Nie mogli robić czegoś skoro nawet tego nie widzieli!". I na tej podstawie uważa, że Majowie musieli WIDZIEĆ na własne oczy Dinozaury, bo na niektórych budowlach widać węże i triceratopsy xDD Próbowałem też ojcu wyjaśnić, że może któryś z Majów niechcący podpalił jakieś zioła rosnące wokół jego chaty i stąd te dziwne potwory, to ojciec gada, że "Tak, na pewno, to niemożliwe". Ale już jak najbardziej możliwe jest to, że Majowie żyli wśród dinozaurów XD Serial jest niebezpieczny, bo robi ludziom wodę z mózgu i potem żyją sobie w swoim własnym świecie, który według nich jest opanowany przez kosmitów, reptilian, illuminatów itd. A jak się obejrzy serial HBO "Q - Nadchodzi Burza", to można wtedy zrozumieć, jak takie teorie wpływają na innych ludzi i co potrafią pod ich wpływem robić.

ocenił(a) serial na 7
nathan0930

Bo takie rzeczy, zjawiska paranormalne, duchy, życie po śmierci istnieją i ludzie nie mieli żadnych Halunów, bo mnóstwa rzeczy nie można wytłumaczyć halucynacjami. Twierdzenie inaczej jest szkodliwe społecznie.

ocenił(a) serial na 7
nathan0930

Źle tłumaczyłeś Ojcu.

ocenił(a) serial na 7
nathan0930

No właśnie widzieli to, dlatego rzeźbili. Pogódź się z tym.

ocenił(a) serial na 7
nathan0930

"xd" nie zmieni rzeczywistości.

ocenił(a) serial na 2
AlexRener

Widziałem Twoje komentarze pod innymi wpisami i wydaje mi się, że masz podobnie do mojego ojca. Nie ma sensu z Tobą dyskutować. Z ojcem też przestałem dyskutować. Ja rozumiem, że czasami zdarzają się paranormalne zjawiska, których nie da się wyjaśnić, ale prawie wszystko co jest pokazywane w Starożytnych Kosmitach jest kłamstwem i manipulacją. Wszystkie te informacje można sprawdzić w internecie - na stronach uniwersytetów, pism naukowych itd. Oczywiście należy tego chcieć. Starożytni Kosmici pokazują to, co pasuje do ich teorii, pomijają fakty i dowody, które łatwo je obalają. Jeśli to oglądasz i w to wierzysz, to znaczy, że, podobnie jak mój ojciec, łatwiej Ci jest uwierzyć w słowa jakichś ludzi, którzy są szanowani jedynie przez wyznawców kosmitów, którzy nie są żadnymi uznawanymi naukowcami, którzy są samozwańczymi "ekspertami od UFO". Ja rozumiem, że próba poznania prawdy sprawi, że poczujesz się głupio, że wierzyłeś w takie bzdury i dlatego właśnie nie będziesz dążyć do poznania prawdy - wolisz żyć w kłamstwie. Trudno. Moim zdaniem zamiast siedzieć w domu i oglądać jakieś pseudo-dokumenty o zielonych ludzikach lepiej wyjść z domu i wtedy zobaczysz, że świat jest piękny, że kosmitów nigdzie nie widać. A jak przejedziesz się do miejsc pokazywanych w Starożytnych Kosmitach, to zobaczysz, że nie wszystko jest tak równe i piękne jak pokazują w TV. Pozdro

ocenił(a) serial na 7
nathan0930

Ludzie realnie doświadczyli niezwykłego. Byś pracował w strefie 51 byś wiedział trochę więcej niż teraz pleciesz bzdury. Pozdro. A ja wierzę w fakty, a nie kłamstwa.

ocenił(a) serial na 2
AlexRener

Mhm, kolega widzę pracował w Strefie 51 i wie dużo, chętnie bym posłuchał, ale zostawiłem czajnik na gazie :P

ocenił(a) serial na 7
nathan0930

Spoko przyjacielu. Wszystkiego naj jestem spoko

ocenił(a) serial na 7
nathan0930

Dobrze, że Ci się tylko wydaje.