Ogląda ktoś na bieżąco odcinki 2 sezonu w necie?
Jejku, ten 6 odcinek był przecudny! A Ainhoa i Ulises <3
Ciekawa jestem jak to się dalej potoczy.. Czy znajdą ziemię, jak to się skończy. Co z Vilmą i jej dzieckiem..
Co wy o tym wszystkim myślicie?
A gdzie Ty znalazłaś już 6 odcinek? Ja dopiero przy drugim jestem 2 sezonu;) I ciągle czekam na więcej, ale nie ma nigdzie jeszcze;]
Ja oglądam na stronie antena . com Tyle, że tam są po hiszpańsku.. A że ja jestem niecierpliwą osóbką i w miarę rozumiem coś po hiszpańsku to nie czekam tylko oglądam w oryginale :)
elfanespaniol.pun.pl. w tym temacie są informacje, jak znaleźć odcinki http://www.filmweb.pl/serial/Statek-2011-609260/discussion/Napisy+do+2+sezonu.,1 732049
Wiem, że jestem już stara ale powiedzcie mi czy w tych serialach latynoskich jest tak wiele zawirowań miłosnych, że aż głowa boli? I że coś się dzieje w jednym odcinku a w drugim nie ma kontynuacji? Działa mi to na nerwy. Ostatni raz latynoski serial oglądałam w podst/gimn czyli sporo lat temu.
A co do tych braku kontynuacji np w odcinku 10 uratowali Ulissesa. Ok co znaleźli przy nim? Czy był w szalupie? Widział ze Gamboa wyłącza nadajnik, mógł go włączyć z powortem! Czemu słowa Ainhoa, że to Gamoba strzelił do Ulisesa zostaną bez odpowiedzi? Ok, dowiedzieli się i już mowy pewnie nie będzie o tym w kolejnym odcinku. Czemu kapitan jest był taki naiwny względem Gamboy? Tyle sabotaży... Chyba musiałby mordować na jego własnych oczach żeby przekonać się co do jego natury. Czy Gamboa w końcu powiedział czemu śledził Ainhoę? I wiele takich innych.
Oglądam amerykańskie seriale, angielskie i tam zawsze jest kontynuacja ostatniego odcinka. A tutaj to mnie wkurza. Do tego zachowanie jakby [...] Ainhoy.
I te marnotrastwo rzeczy na statku. No tak. Rozumie, że jakoś się serial musi kręcić, no ale bez przesady. Póki co uczniowie nie wiedzą, że odnalezienie wyspy może trwać 5-10 lat ale i tak pan kapitan mógłby odpowiednie zarządzenia wprowadzić co do oszczędności.
Ok ogólnie fajny pomysł na serial, wręcz na początku byłam oczarowana! no ale przez takie rzeczy traci serial na wiarygodności.
Tylko romanse i sabotaże i coraz to nowe niespodzianki. Już sobie wyobrażałam nawet, że kosmita wyląduje im na statku ;)
haha, z kosmitą mnie dobiłaś :)
No niby do wielu rzeczy nie ma kontynuacji ale to są pewne tajemnice, zagadki, które jak myślę w późniejszych odcinkach się rozwiążą.. Dają nam powoli jakieś wskazówki.. Nie wiem czy widziałas amerykański serial Pretty Little Liars.. Tam też jest coś w podobie, jest pewna tajemnica i do tej pory nie znamy (my-fani) odpowiedzi na pewne pytania ale w każdym kolejnym odcinku dają wskazówki, coś się wyjaśnia i dodatkowo też wplątują kolejne nieznane wątki.. :)
Myślę, że oni po prostu chcą trzymać w napięciu, a później się wszystko wyjaśni. Trzeba cierpliwie czekać i oglądać :D
No, może dotrzymam :D Nie no teraz oglądam 11 odcinek i wina spada na Ulissesa, a gdyby tylko Ulisses i Julia pokazali zdjęcia zabitego Martineza (cholera nawet laik zczaiłby się, że ślady na szyi świadczą o działaniu osób trzecich) a kapitan i Julian widzieli i nic. Mam nadzieję, że Gamboa nie przeżył ;) Bo ba, też nie wiadomo czy Ulissesa znaleziono w szalupie no nie? A Gamboa nieprzytomny wylazł sam z szalupy do morza? Chyba, że się przebudził, i jakoś zdołał się utopić. Nie no :D nie znoszę niesprawiedliwości, dlatego nie mam nerwów do seriali co niektórych ;)
Obejrzysz to się przekonasz jak się skończy.. Chociaż to właśnie z tą szalupą mnie zastanawia.. Ta cała historia.. Jak znaleźli Ulisesa a Gambo'i nie ;/
Ja myślę, że ta cała sprawa, to wszystko to się jeszcze wyjaśni, a serial jest MEGA tajemniczy i gdyby wszystko wyjaśniali na bieżąco serial nie był by tak ciekawy i wciągający, a tak nie można się doczekać kolejnego odcinka :D prędzej czy później na pewno będzie wszystko wyjaśnione :) Pewnych rzeczy można się też domyśleć, np to co stało się z Leonor, Victorem i Tomem. Ciekawi mnie tylko czy jeszcze kiedyś się pojawią w serialu czy już nie :) Anusialka94 masz rację 6 odcinek był świetny w przeciwieństwie np do 7, w którym jedynie co były świetne wspomnienia Gamboy i Salome bo poza tym to myślałam że zaraz wejdę w ten tv i zabiją tą Ainhoę za te słowa do Ulisesa. Ale wspomnienia rewelka <3 Aż zaczęłam lubić Gamboę, szkoda mi go strasznie :( Teraz zostaje tylko czekać na nowy odcinek ale do czwartku już nie daleko :)
6 był cudowny, 7 fajny. Rzeczywiście wspomnienia były fajne :P Nie spodziewałam się czegoś takiego po Gamboy. Myślałam, że był taki głupi od zawsze haha :)
Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek.. I mam nadzieję, że stosunki Ulisesa z Ainhoą się polepszą, bo nieładnie go potraktowała wcześniej :P
To co stalo sie z rozbitkami jak na razie pozostaje niewyjasnione...
Coraz jasniejsze sie robi wszystko, Salome i Babel to rodzenstwo, wspomnienia Gamboi o rodzinie, hmmm...jakies odruchy czlowieczenstwa sie w nim obudzily?? :p
Ainoha i Ulises...kreta droge maja, kazde swoje robilo na boku, ale Ulises skonczyl z Julia i...ze tak powiem..caly czas byl do dyspozycji Ainohi :p Ale ona raz go odpycha pzez grozby a teraz przez nieumyslna tube w twarz, OK, niefajna sytuacja, najlepiej gdyby w ogole do niej nie doszlo, zeby Ulises sie opanowal 3 sekundy szybciej, ale wydaje mi sie, ze zbyt srogo go traktuje... Teraz ona powina sobie naprawde wszystko przemyslec, na spokojnie a nie w pospiechu mocujac siatki :p i jezeli naprawde chce tego zwiazku postarac sie o Ulisesa.
Ja jestem po 3 odcinku :p
Gamboa mnie denerwuje, zachowuje sie jak krol, jak by byl nietykalny... Grozi Ainohi, Ramiro o "znajomosci" z Ulisesem nie wspomne, przeciez jak by tak sie wszyscy wzieli to moment i zrobiliby porzadek... I teraz jeszcze ta rozmowa z Bablem... A najgorsze jest to, ze to co Gamboa powiedzial do Ramiro (o Bablu) pewnie sa prawdziwe... :/
Trojka rozbitkow... cos czuje, ze beda z nimi klopoty, ta blondynka tak dziwnie patrzyla na Julie a ona nie byla za bardzo zadowolona i dopiero po koncowej scenie zrozumialam czemu na poczatku chciala ja od razu zabic, czyzby jacys ludzie z przeszlosci Julii i Gamboi...?
I skonczylam 2 sezon :)
Na poczatku od razu zaznacze, ze czuc brak Ainohii i Ulisesa, wkurza mnie troche jej zachowanie, ale niech szybko wracaja do akcji w 3 sezonie :)
Tajemnica Ulises... zastanawia mnie o co chodzi z fotografia i o co chodzilo Gamboi w trakcie rozmowy, o co chodzi z tym nazwiskiem i co ukrywa?? Mam nadzieje, zeszybko sie wyjasni :)
Julia.. Troszke zaczela mowic, ale dziwi mnie, ze tak niewiele informacji wystarczylo Kapitanowi, zeby odpuscic temat...milosc... :p
Vilma i Piti - dobrze, ze to koniec, moglaby byc z Palomaresem :)
Estela - nie ma szczescia dziewucha, ale w scenie jak nakryla calujaca sie Vilme to troszke zal mi sie jej zrobilo, ale mimo wszystko jak by zginela wcale nie bede tesknic :p
Sol - z ta dziewczyna cos bedzie, albo zacznie byc jedna z bohaterek, albo szybko zginie : D
Julian - to uzdrowienie takie juz bajkowe... :/ ale zastanawia mnie - dlaczego oni go uzdrowili?? Jaki cel itp.?
Jutro zaczynam 3 sezon i mam nadzieje, ze 1 odcinek chociaz troszke przyniesie odpowiedzi :)
To miłego oglądania , co prawda oglądałam już dawno ale z tego co pamietam serial byl naprawdę niezły :)
5 odcinek i mało co wyjaśnione... :/ Jedynie zdjęcie Ulisesa pokazane, ale co, jak i dlaczego dalej pozostaje zagadką... :p