Mam takie pytanie a mianowicie o co chodziło z tym trzęsieniem i te słowa kapitana ' znów się zaczyna' o co w tym chodziło/? ktoś wie?
no też własie sie zastanawiam , moze jednak bedzie 4 sezon ;D oraz jakim cudem ulises przeżył ? i ta cała czerwona teczka to była tylko po to zeby oni mogli normalnie oddychac bez brani tego tlenu czy jak ?
no tylko potem mówili że Burbuja wydostał się z łodzi i był ze swoją ukochaną to jednak oni byli razem...
Myślę, że czerwona teczka była rzeczywiście tylko po to by mogli normalnie żyć i oddychać.. ale co się z nimi stało wszystkimi? Ulises wspomniał, że poza wyspą jest coś jeszcze.. Pewnie stały ląd, gdzie tamci z łodzi podwodnej mogli mieszkać. I w sumie cały czas tylko chodziło o tą teczkę? I nadal nie rozumiem dlaczego Ci z rosyjskiego statki i motorówki zgineli..
A tak poza tym to jak już nie planowali kolejnych sezonów to mogli sobie darować tą końcówkę "trzęsienie ziemi"..
Wydaje mi się, że Ulisesa Max mógł uratować... Lub Gamboa się wrócił... No albo Ventura jak szedł zanieść leki Valerii.... Innych opcji nie ma raczej....
A z czerwoną teczką to jak w ogóle ich Burbuja zaraził?? Tak jak w El Internado??
no właśnie.. znowu niedomówienia, nie wiadomo jak ich zaraził.. tak samo z Burbują, że niby w pare minut zaczął normalnie mówić i zachowywać się jak Roberto.. w końcu to udawał czy nie udawał choroby, bo nie da się nagle zachowywać normalnie jak ma się "bąbel w głowie"..
Był taki, ale dzięki Marimar mu się poprawiło...
No a co się stało z tą dziewczyną Maxa ze wspomnień?? Zginęła jak np. Philip w Genewie??
Zauważyłam w jednym z wątków jak Gamboa majstruje przy pistolecie z którego strzela do Ulisesa, tak jakby magazynek był owinięty taśmą czy coś. Ale jest duże prawdopodobieństwo, że mi się przywidziało. To jest wątek jak przychodzi do Gamboy Estela prosząc żeby nikogo nie zabijał.
Swoją drogą nie sądzicie, że Ulises coś długo umierał? Dostał w okolice żołądka czy wątroby, też w okolice płuc i serca. Moim zdaniem śmierć powinna być natychmiastowa i najpóźniej po 2 strzale powinien się przewrócić.
Może Gamboa symulował, że zabija Ulisesa, bo chciał tylko odzyskać córkę? Mało prawdopodobne, ale jednak...
kiedys sie moze dowiemy co było jak gdzie z czym sie ma jesli wznowia ten serial a jest na to szansa bo jak kapitan powiedział znów sie zaczyna :D
Ja sądzę , że będzie 4 sezon . Jakby się na końcu pobrali to by było ok,ale jeszcze nie wiadomo dlaczego , zrobili z tym trzęsieniem ziemi. Po za tym WSZYSCY ŻYJĄ I ŻADNEGO GŁÓWNEGO BOHATERA NIE ZABILI , a to trochę dziwne. Moim zdaniem powrócą do tworzenia kolejnego sezonu ; )
Mam ogromną nadzieję , że to nie był koniec tego serialu , ponieważ jest to mój ulubiony serial :) Po za tym odcinek miał tak jakby zakończenie otwarte , ponieważ w sumie nic do końca nie zostało wyjaśnione . Więc może producenci specjalnie tak zakończyli ten sezon by może w przyszłości lub wcześniej powrócić do dalszych losów bohaterów El Barco i nakręcić 4 sezon . Kto wie :)
A ja jestem pewna, że to chodziło o to, że poprostu już wczesniej mieli jakies akcje, Pokazali 360 cos dni później, kupa czasu, w tym czasie napewno coś się już działo (jakieś ruchy tektoniczne itp) w koncu cały ten "kataklizm" niósł ze sobą ogromne konsekwencje.. Skały lodowe, ściany, wodospad na oceanie. i poprostu znów się zaczęło coś dziać dziwnego na tym "ślubie". Niektórzy pisali za kogo wyszła Ainhoa, dziwne pytanie... Przecież mówili sobie troche przekształconą przysieghe z ulisesem... po za tym przeżył, wiec za kogo :D Najważniejsze watki zostaly wyjasnione moim zdaniem. Zawsze zostawiją widzom cos do namyslenia, dopowiedzenia wlasnej historii
Co do tej przysiegi , powiedzieli sobie tez "na zawsze" wszystko było troche nie w tym czasie co powinno. Tak jakby powiedzeli przed tym wszystkim. Mówiuli to jak ona jeszcze stała z ojcem.poszli z tym do przodu poprostu
Może jeszcze nakręcą 4 sezon i może byc coś w stylu rok wcześniej czyli to co pokazali nam na końcu odcinka 16 będzie jak by zakończeniem 4 sezonu ... ;P
nie bd na stówe sezonu kolejnego...gdzies pisało (niestety nie pamietam strony) ze to nie jest zadna otwarta furtka i nie bd krecic...trzeba sie z tym pogodzic...jednak mogli nakrewcic 4 sezon chociazby 5-9 odicnkow by zakonczyc z klasa ze wszystkimi wyjasnieniami...ale jak widac maja ludzi w dupie...
też bym bardzo chciała żeby był kolejny sezon albo chociaż do 3 sezonu ze dwa odcinki wyjaśniające wszystko..ja mam ściągniety 16 odcinek i szkoda mi go oglądać kurde bo wiem że to już koniec :(
To już jest koniec :( i nie ma już nic :(
........................................................................
Jak wygram w totka to pojade do Hiszpani i nakręce 4 sezon :D najwazniejsze w sumie żeby Ainoha była z Ulissesem i Julian z Salome :D
Ale dziwi mnie że na stronce nie ma napisane że serial od 2011-2013 tylko jest kreska jakby miało być dalej, wiem że się nakręcam ale dawno nie widziałam tak doskonałego serialu :(
Nie sądzicie, że jeśli Gamboa by naprawdę chciał zabić Ulisesa to strzelił, by mu od razu w głowę albo w serce? Gamboa zabijał wiele razy i wydaje mi się, że postrzelił Ulisesa w takie miejsca, że była jakaś szansa przeżycia ;)
A co do kontynuacji.. Wątpie, żeby coś dokręcili. Uwielbiałam ten serial, ale chyba nie było by po co kręcić sezonu 4, wątki rozwlekłyby się tak jak w Zagubionych i w końcu nikt nie wiedział by o co chodzi ;p
Brakowało mi tylko w końcówce pokazania pozostałych bohaterów, jak żyją, to że o nich tylko powiedzili to za mało jak dla mnie :)
ja jeszcze mialam nadzieje ze Vilma bedzie z Pitim, oni byli świetna para :(((
mogłby być kolejny sezon , tylko poprostu pod innym tytułem , bo statek to juz nie bedzie pasował jak beda na lądzie ;D
to tak, ale pewnie znowu by sie tylko Salome i Julian rozchodzili i schodzili, i tak samo Ainhoa z Ulisesem, nudno by się zrobiło :D
Hehe,a może specjalnie zakończyli tak ten 3 sezon, no wiecie bo serial nazywa się STATEK, a oni są juz na wyspie, więc może będzie jakiś nowy serial coś pod "Zagubionych", hehe.