PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597724}
8,3 9,0 tys. ocen
8,3 10 1 8970
Steins;Gate
powrót do forum serialu Steins;Gate

Po prostu serial doskonały. Nie było w nim nudnych momentów, postacie 10/10, fabuła 10/10, muzyka 9/10, wiele zapadających w pamięć momentów budzących emocje. Jedyne czego mi w nim brakuje to przynajmniej drugie tyle odcinków... tak więc nie wiecie, czy jest planowany drugi sezon, jakaś kontynuacja? Wiem jedynie, że w Japonii pojawił się już film na który u nas będzie jeszcze trzeba trochę poczekać.

ocenił(a) serial na 10
Przemek2401

Jeśli tak sprawa wygląda, to już wiem co dziś zacząć oglądać :)

rascal0pl

Z początku może trochę nudzić, ale jak już się rozkręci to człowiek nie może się oderwać od monitora... przestaje czuć zmęczenie i może oglądać do rana :)

ocenił(a) serial na 10
Przemek2401

Popieram w 100%, kilka godzin temu skończyłem oglądać serię - przed monitorem siedziałem do 3:30.

Mało tego, na około 330 filmów jakie oceniłem w tym serwisie tylko i wyłącznie to anime uzyskało 10/10 (pomimo mojego wcześniejszego założenia, że żaden film nie zasługuje na pełną dziesiątkę).

ocenił(a) serial na 10
Przemek2401

Tutturu! :D
Dzis zaczalem ogladac, jestem przy 8 odcinku obecnie i chyba zanosi sie na to ze zarwe noc jak przy Elfen Lied, wciąga niesamowicie od samego początku (jedynie muzyka nie dobkonca do mnie przemawia, opening graficznie jest genialny, ale przydal by sie lepszy motyw muzyczny) , ide patrzec dalej :)

ocenił(a) serial na 10
Przemek2401

Niemam słów! Tak jak wyżej w komentarzach - jedno z najlepszych anime, jakie widziałem. Scenarzysta jest geniuszem, świetne zakończenie, niesamowici bohaterowie, piękna kreska! 11/10, zaraz obniże innym serialom oceny, bo to co zobaczyłem tu, spowodowało, że zdałem sobie sprawę, że juz długo raczej nie będzie mi dane zobaczyć czegoś tak genialnego! Absolutnie polecam (i czekam z niecierpliwością na film, szkoda, że blueray wychodzi dopiero w grudniu :() , jednocześnie mam prośbę, zna ktoś coś podobnego? (nawet nie chodzi o tematykę, ale o coś co równie wciąga i ma też podobne wątki.. Pomijając mechy, bo oprocz evangeliona, jakos nie potrafie sie przekonać do niczego z tą tematyką)

rascal0pl

Full Metal Alchemist Brotherhood, Death Note , Mushishi , Monster , Pandora Hearts , Brama Piekieł, Cowboy Bebop ogólnie pełno pozycji obowiązkowych nie widziałeś

ocenił(a) serial na 10
rascal0pl

Wlasnie skonczylem Steins;Gate.... i rowniez musze mu dac: 11/10! :-)
Cudownie sie to ogladalo.

Moge rowniez polecic:
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (wszystkie serie),
Btooom!,
Tengen Toppa Gurren-Lagann.

Rowniez mam na liscie "do zobaczenia":
Môsô dairinin (AKA: Mousou Dairinin) - Paranoia Agent,
Texhnolyze,
Serial Experiments: Lain,
Angel Beats!,
Sword Art Online,
Monster,
When They Cry (Higurashi no naku koro ni),
Pandora Hearts.

Mam nadzieje, ze chociaz w polowie dorownaja Steins;Gate... ;-P

ocenił(a) serial na 10
Przemek2401

Zgadzam sie calkowicie... 10/10.
Ten serial jest GENIALNY.!

Wczoraj przypadkiem na niego trafilem i wpadlem jak sliwka w kompot... musialem zarwac noc, bo nie moglem sie oderwac.
Widzialem juz 12 odcinkow i caly czas mysle o kolejnych... gdybym nie musial isc dzisiaj do pracy to juz bym go pewnie skonczyl. ;-P

BTW, tak sie zastanawiam, co ja bede ogladal jak go skoncze? :-(
Znacie jakies podobne seriale?

ocenił(a) serial na 10
Przemek2401

Ten serial jest MEGA!
mangę zacząłem oglądać jakieś 3 miesiące temu, tzn te krótkie do 20-30 odcinków i muszę przyznać ze Steins Gate zasługuje żeby być w czołówce!!

Jedynie, anime które jest na tym poziomie a nawet trochę lepsze to oczywiście DEATH NOTE,i nie sądzę, żeby wymyślili coś lepszego.
Tak, więc warto obejrzeć, polecam.

Oglądając przypomniał mi się film "efekt motyla" gdzie bohater przy każdej zmianie przeszłości naprawiał lub pomagał innej osobie to psuł coś innego w przyszłości i ostatecznie, żeby wszystko naprawić musiał zrezygnować z rzeczy dla niego bardzo ważnej, chociaż w Steins Gate jak widać dalej by mógł poznać na nowo tą dziewczynę, znał by ją, ona jego nie, miał by plusa za uratowanie, no i minusa za paralizator.
ajj w sumie w efekcie motyla też mógł to zrobić ale jak wiadomo w filmie tylko zmieniał daną sytuacje i zaraz był z powrotem z nowymi wspomnieniami, a w steins gate mógł porostu zaczynać na nowo.