PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597724}
8,3 8,9 tys. ocen
8,3 10 1 8931
Steins;Gate
powrót do forum serialu Steins;Gate

Nie chcę ich, są wymuszonym happy endem, tak jak wyciągnięty z tyłka motyw z zapamiętywaniem przez mgłę wydarzeń z innych lini czasu, tak samo jak głupia odzywka Kurisu
(-ej, ja wcale nie umieram, będę w innym wymiarze
-czyli uganiałem się za Mayuri na próżno, bo i tak żyje, tylko że w innym wymiarze?
-no
-hohoho, co za ulga)
i debilny pomysł na "oszukanie świata". Przeż tak samo ważne dla tej lini ( a teoretycznie ważniejsze) jest to, żeby Kurisu zginęła, a nie, żeby sobie ją Okabe pooglądał. + Okabe mówi do Okabe, że zaraz zacznie 3 najwazniejsze tygodnie swojego życia. No chyba nie, bo w tej lini Kurisu się z Okabe nie zetknie.

Poza tym było fajnie.

ocenił(a) serial na 10

Nie nie są, obejrzyj film to zrozumiesz co się stało.

użytkownik usunięty
rascal0pl

Nikt mi nie powiedział, że z filmu płynie taka wiedza. Serial kończy się konkluzywnie.]

Czyli jest niepełny.

ocenił(a) serial na 8

Są okropne. Nie dość, że części rzeczy nie wyjaśnili (np. czemu główny bohater "przeskakuje" przez alternatywne światy, a inii nie, jak przeżył dźgnięcie nożem) to jeszcze zakończenie wszytko psuje. Wszyscy musieli coś poświęcić by świat nie został zniszczony, ale główny bohater nie. On je ciastko i ma ciastko, bo wszystko tak cudownie się układa, że może.