Tak jak w temacie. Nie dajcie się zmanipulować dobrej ocenie i pozytywnym opiniom.
w imieniu znaczącej większości: Twoja ocena niestety nic nie wnosi do ogólnej puli. Również Twoje ostrzeżenie nikogo nie odstraszy
No zauważyłem właśnie, że ludzie uwielbiają to. Na imdb też wysoka ocena. Naprawdę nie mam pojęcia dlaczego.
[SPOILER]
Możliwe, że sporo osób ma w ogóle pierwszy raz do czynienia z anime albo z filmem jako takim i wydaje im się, że ten motyw skakania w czasie i próby zmiany przyszłych wydarzeń jest jakiś rewolucyjny. No cóż, nie mnie to oceniać. Wyraziłem tylko swoją opinię i ją podtrzymuję :)
Myślę, że większość ludzi która ogląda anime jest w wieku nastoletnim, a nie trudno zauważyć ilu z nich obecnie myśli, nad czymkolwiek się zastanawia, wyciągają wnioski...
To bardzo źle myślisz (nie nadużywaj tego słowa, nie pasuje do ciebie). Ludzie dosłownie w każdym wieku oglądają anime, więc nie musisz się obawiać o ich "myślenie". Wejdź na jakiekolwiek forum tematyczne, strony z filmami i się przekonaj.
Oczywiście że każdy może mieć swoje spostrzeżenia, tylko że ty niesprawiedliwie oceniłaś całą grupę osób. Podejrzewam że większość z nas "swoje widziało" i posiada rozum z którego mniej bądź bardziej (zwłaszcza jeżeli chodzi o fanów anime) korzysta. Dlatego powinniśmy się ograniczyć do dyskusji o filmach a nie domniemać jakim ludziom się one podobają.