Serial poznałem przypadkowo, chyba przez jakieś fanarty w internecie i zaintrygowały mnie designy postaci. Oglądałem to jeszcze zanim pojawiło się w Polsce i oglądam do dziś. Powiem tyle, że odcinki których jeszcze w Polsce nie ma są coraz lepsze i nierzadko doprowadzają mnie do łez. Klimat bajki jak dla mnie jest tak niesamowity, że z miejsca stała się moim faworytem. Podoba mi się to,z e autorzy nigdy nie tracą pomysłów. Lubie wszystkich bohaterów, no może mniej Cebulę... XD Ale najbardziej intryguje mnie Granat. :D
Moja ocena to 10/10.
ech nie chce cię rozczarować thran ale wydaje mi się że w polsce nigdy nie będzie nowych odcinków steven universe a przynajmniej nie będzie ich teraz tylko za całe miesiące albo i nawet lata a co do cebuli w pełni się z tobą zgadzam mojim zdaniem to jakiś psyhopata z innej planety no i wiem że w sumie nie powinno się oceniać książki po okładce ale w sumie w cebuli jest coś innego coś mrocznego a co do filmu to też 10/10 no i mam nadzieję że nie będziemy musieli czekać do starości na nowe odcinki steven universe.