PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689702}

Steven Universe

2013 - 2019
7,9 2,9 tys. ocen
7,9 10 1 2884
8,0 3 krytyków
Steven Universe
powrót do forum serialu Steven Universe

Witam, moja pytanie bierze się stąd, że po oglądnięciu tego odcinka mam wrażenie jakby zaczęła oglądać historię od środka... Gdyby nie to, że wcześniej poczytałam o tej bajce w internecie, to w ogóle nie miałabym pojęcia co się wyprawia...

ocenił(a) serial na 10
alijons

Cóż, taki styl. Zamiast opisywać najpierw kto jest kim rzucają widza w środek wydarzeń. I szczerze mówiąc uważam że taka formuła też daje radę. Wbrew pozorom też dostajemy sporo informacji. O tym jaki charakter ma główny bohater, oraz jak ma relacje z klejnotami i sąsiadami. Serial powoli wyjaśnia tło fabularne, ale w ten sposób doceniłem każdą informację bardziej niż gdyby pierwszy epizod zaczął się od ściany tekstu.
Mam nadzieje że nie zepsułaś sobie przyjemności z oglądania informacjami z internetu.

ocenił(a) serial na 9
Niktwazny8

W gruncie rzeczy wręcz odwrotnie :) Jak pierwszy raz usłyszałam o SU to uznałam, że to jakaś idiotyczna kreskówka, jak setki których teraz robią i pewnie w ogóle mnie nie zainteresuje. Dopiero niedawno wpadłam w internecie na kilka drobnych spoilerów i komentarzy na jej temat i to co przeczytałam sprawiło, że uznałam, że koniecznie muszę ją obejrzeć :)
Póki co ogląda się świetnie.