Młody mnich - Lasko (Mathis Landwehr) - jest mistrzem tradycyjnych sztuk walki. Mieszka w klasztorze Pugnus Dei, który został założony w okresie wypraw krzyżowych. Wiedzie ascetyczne życie wraz z innymi braćmi. Nie jest jednak zwykłym zakonnikiem. Zawsze jest gotowy, by pomagać bliźnim. Angażuje się w misje, które wymagają szczególnego zaangażowania. Jako jeden z nielicznych nosi na palcu pierścień, który symbolizuje zasady moralne, którymi kieruje się w życiu. Lasko działa bezinteresownie i z determinacją, często narażając się na niebezpieczeństwo.
Nieatety nie mam, ale jest obecnie wyświetlany na kanale PULS. od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 i 16.00
Najbliższy 4 odcinek jest w pon. Powtórka całego 2 sezonu rozpocznie się w ten piątek o 16.00
pozdrawiam Krzysiek
Jeszcze jedno w Polsce, a zwłaszcza na kanale PULS jest dziwny zwyczaj zmieniania tytułu oryginalnego.
W przypadku tego filmu tytuł brzmi "Strażnik Pierścienia".
Dla przykładu film "Jeżdzcy z zaginionego miasta" to nie inaczej a "Podwodna Tajemnica".
tak wiem, że leci w TV Puls i też nie widziałem pierwszego odcinka bo przegapiłem i teraz poszukuję?
A wiesz może kiedy dadzą powtórkę pierwszego sezonu?