PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314798
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Po poprzednich dwóch seriach byłam zauroczona tym serialem. Świetny klimat, który przywodzi na myśl filmy z lat osiemdziesiątych. Oba sezony(1,2) obejrzałam w jeden dzień. 3 sezon niestety okazał się swego rodzaju upadkiem dla ST. Wszystko kręciło się wokół relacji głównych bohaterów, natomiast wątek "drugiej strony" został zepchnięty na drugi plan.

aga78678

Zgadzam się z tobą. Mi też działały na nerwy te podchody, całusy, randkowanie...ale przeszkadza mi coś jeszcze innego. Otóż ten serial od początku był zabawny ale teraz ma się wrażenie, jakby aktorzy nie podchodzili już do swoich ról na poważnie, tylko bawili się nimi. Jest śmieszkowato, nawet w scenach, które z natury powinni budzić trwogę. Ponoć ten sezon miał być jeszcze mroczniejszy niż poprzednie dwa. Ja tego tak nie odczuwam. Ciągłe wygłupy bohaterów, robienie sobie jaj w obliczu śmiertelnego niebezpieczeństwa robi się niestrawne. I te nieustanne żarty psują klimat grozy. Za dużo po prostu tego śmieszkowania. Odrobinę za dużo.

ocenił(a) serial na 8
aga78678

I bardzo dobrze, bo relację są tu najważniejsze. Druga strona od zawsze była pretekstem by było coś złego w tym serialu