A raczej jedno główne, PO CO ruscy chcieli otworzyć to przejście? w jakim celu serio?
Bo juz o to w jakis sposób w trakcie zimn wejojny udało im sie zbudowac placówkę podziemną nie wnikam w koncu to sc-fi
"A raczej jedno główne, PO CO ruscy chcieli otworzyć to przejście? w jakim celu serio?"
Tak samo jak w przypadku swych amerykańskich kolegów: chcieli mieć super broń na wypadek konfliktu. W końcu trwała zimna wojna, a okres pieriestrojki jeszcze nie nadszedł...
Co do zbudowania placówki. Ja myślę, że mieli jakiś gadżet teleportacyjny/użyli jakoś drugiej strony. Na samym końcu jak kawaleria nadciąga, nie ma żywej duszy w tym kompleksie, poza joyce i łysym. Tak jakby wszyscy wyparowali. No i tu mam teorię, że Hopper żyje i też przeniósł się z resztą do Rosji. Kiedy rzucają więźnia na pożarcie, chwilę wcześniej jest dialog, że amerykańca nie bierzemy.
Mnie to również zastanawia. Nie pamiętam za bardzo sceny na tej farmie, w której to Hopper pojmał tego naukowca. Co oni tam robili? Pamiętam, że przebywali w jakieś piwnicy i czy ona nie była przypadkiem częścią tego obiektu? Jeśli mieli jakieś inne drogi ucieczki, to wydaje się ona możliwa, ale czy wywiezienie Hoppera w ten sposób do Rosji również? Nie wiem.