PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314730
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Serial bomba i jak cześniej czytałam rewelacyjne opinie, że ludzie w 1 dzień oglądają cały sezon bo nie potrafią wytrzymać pomyślałam, że to szaleństwo a serial wciągnął mnie tak, że zrezygnowałam z kina na rzecz obejrzenia całego sezonu "Stranger things"!
Strasznie podoba mi się pomieszanie gatunków sci-fi, trochę dramatu, elementy komediowe (mało bo mało ale zawsze coś) i najważniejsze - historia! Temat na topie! Uwielbiam amerykańskie seriale zwłaszcza z klimatem retro - potrafią idealnie odtworzyć ducha epoki i te ciemne, brudne, pełen gratów domki wiecznie zapracowanych mam z papierosem w ustach.
Totalnie rozłożyła mnie gra trójki naszych małych bohaterów - dzieci ale z rozbrajającym optymizmem i odwagą potrafią walczyć ze złem z okrzykiem bojowym na ustach. Dustin bawił mnie do łez :) Super historia opowiedziana z perspektywy dzieci. Jak dla mnie rewelacja.
Polecam!

ocenił(a) serial na 5
espantosa

Jak dla mnie wszystko co napisals to minus tego filmu. Poza klimatem. Wlasnie klimat miescami rozwala, za to wielki plus. Nastepny plus to za sama historie opowiedziana w serialu, pozniej najwieksza plus za nawiazenie do Koontza, Kinga, takich filmow jak Alien czy Silent Hill. Kolejny duzy plus to za wspanaiala niezwykle sugestywna gre Winony Ryder. Byla najlepsza. I na koncu muzyka - genialnie dobrana. Kawalek Vangelisa mistrzostwo ! - https://www.youtube.com/watch?v=QrwSnc3y4O0

ocenił(a) serial na 9
Aretus

Winona Ryder zagrała fenomenalnie. Aż się sama zdziwiłam gdzie ta kobieta tyle lat była? Przecież, to diament!