PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314730
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

będzie 4 sezon ???
Zakończenie sezonu niby taki finisz serii, ale po napisach końcowych !!!!!!!!!!!!!!!!??????????
Mój ulubiony serial od paru lat. Wychowana na filmach Spielberg'a,wylałam litry łez na E.T., moim wymarzonym men'em był Indi J., marzyłam o spotkaniach 3 stopnia, przygodach i przyjaźniach w stylu Goonies itd,itd. oglądając serial mogłam znowu poczuć się jak wtedy kiedy sama miałam 13-14 lat. Dziękuje twórcą za ten wehikuł czasu :)

ocenił(a) serial na 10
Becik42

Nie martw się, bo będzie jeszcze czwarty sezon, a jak dobrze pójdzie to nawet i piąty. Trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość...

P.S. Fajnie, że pośród fanów produkcji lat 80-tych nie brakuje dziewczyn. Pozdrawiam...

ocenił(a) serial na 10
Skandal

Dzięki za info. Bardzo się cieszę z następnych sezonów.
P.S. Ja trochę taka nietypowa "dziołcha" jestem :) Jak byłam mała to chciałam być astronautką :))) Nie płakałam na "love story", ale np. na scenie spotkania ludzi z obcymi w " Bliskich spotkaniach ..... ". Chciałam być jak Han Solo nie jak Leia. Dziwadło :)))

ocenił(a) serial na 10
Becik42

Nawet jeśli jesteś "dziwadłem" to w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) Dla mnie kultura lat 80-tych to też wspomnienie dzieciństwa, do dzisiaj pamiętam emocje towarzyszące oglądanym wówczas filmom i serialom. Nawet po kilku dekadach wciąż smakują świeżo...

P.S. Masz jakieś ulubione produkcje, literaturę lub muzykę z tamtego okresu? Pozdrawiam...

ocenił(a) serial na 10
Skandal

No oczywiście "Gwiezdne wojny" :) wspomniane już "Goonies", "ET", " Bliskie spotkania 3 stopnia" seria o Indianie J. Zaczytywałam się wtedy...... Sienkiewiczem !!!!! "W pustyni i w puszczy" to był dla mnie hit :) Uwielbiałam opowiadania młodzieżowe takie jak "Długi, deszczowy tydzień" J.Broszkiewicza. Moją ukochaną Chmielewską pożerałam tomami, chichrając się jak nie normalna.
Starszy brat podsuwał mi "Fantastykę" z rewelacyjnymi opowiadaniami.
Muzyka ... no tak, wtedy na polskiej scenie muzycznej wrzało: Maanam, Perfekt, Republika, Lady Panki i Oddział Zamknięty oraz Lobmard... to były złote czasy naszej muzyki. Z zagranicznych, mając starszego brata hardrockowca, musiałam znać Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple ale też Pink Floyd, Jean Michelle Jarre, Evangelis . No i moje ukochane AHA. Ojjj....... rozmarzyłam się :) Jakieś to wszystko kiedyś było mocniejsze, wyrazistsze i pełne pasji. A teraz.... Ale to pewnie starość ;)